رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار هزاران نفر از قشرهاي مردم، با «تبيين لايههاي مختلف حوادث سوريه، ترسيم منطق حضور ايران در اين کشور، تشريح روند آتي تحولات منطقه و بيان درسها و عبرتهاي قضاياي سوريه»، تأکيد کردند: اين حوادث محصول يک نقشه آمريکايي-صهيونيستي است و گستره مقاومت با يافتن استحکام و انگيزه بيشتر در مقابل فشارها و جنايتها، به حول و قوه الهي همه منطقه را فراخواهد گرفت.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به نقش آشکار يک دولت همسايه سوريه در حوادث اين کشور، گفتند: با وجود اين، قرائن متعددي وجود دارد که نشان ميدهد توطئهگر، نقشهکش و اتاق فرمان اصلي، آمريکا و رژيم صهيونيستي هستند.
ايشان رفتار صهيونيستها و آمريکاييها با رخدادهاي اخير سوريه را يکي از اين قرائن خواندند و افزودند: اگر اينها نقشهکش حوادث سوريه نبودهاند، چرا برخلاف ديگر کشورها ساکت ننشتند و با بمباران صدها مرکز زيرساختي، فرودگاه، مراکز تحقيقاتي، مراکز تربيت دانشمند و نقاط ديگر سوريه، عملاً در حوادث جاري دخالت کردند؟
رهبر انقلاب با اشاره به اعلام رسمي آمريکا مبني بر حمله به 75 نقطه سوريه در يکي دو روز اول حوادث، گفتند: صهيونيستها هم علاوه بر هدف قراردادن صدها نقطه، سرزمينهاي سوريه را اشغال و تانکهاي خود را به دمشق نزديک کردند و آمريکا که در حوادث مرزيِ بسيار کوچکتر در ديگر کشورها حساسيت فراواني از خود نشان ميدهد، نه فقط اعتراض نميکند بلکه کمک هم کرده است. آيا اين واقعيات نشاندهنده دست آنها در حوادث سوريه نيست؟
حضرت آيتالله خامنهاي در تشريح يکي از قرائن ديگرِ دخالت آمريکا و رژيم صهيونيستي در قضاياي سوريه، گفتند: در روزهاي آخر قرار بود برخي کمکها و امکانات براي مردم يک منطقه سوريه -بخصوص زينبيه- ارسال شود اما صهيونيستها همه مسيرهاي زميني را مسدود کردند و هواپيماهاي آمريکايي و رژيم صهيوني با پروازهاي گسترده، نگذاشتند اين کمکها از راه هوا هم منتقل شود. اگر آنها صاحب قضيه نيستند و با قرار گرفتن در پشت سر فلان گروه تروريستي يا مسلح با سوريه نميجنگند، چرا از کمک به مردم سوريه جلوگيري کردند؟
رهبر انقلاب اهداف مهاجماني را که از شمال و جنوب دنبال تصرف سرزمينهاي سوريه هستند، متفاوت خواندند و افزودند: در اين ميان آمريکا دنبال محکم کردن جاي پاي خود است اما زمان نشان خواهد داد که هيچ يک، به اهداف خود نميرسند و بدون شک مناطق تصرفشده سوريه بدست جوانان غيور سوري آزاد خواهد شد.
ايشان در ترسيم روند تحولات آتي منطقه با تأکيد بر اينکه آمريکا به توفيق الهي بدست جبهه مقاومت از منطقه اخراج خواهد شد، گفتند: عوامل استکبار خيال ميکنند جبهه مقاومت بعد از سقوط دولت سوريه که طرفدار مقاومت بود، ضعيف شده است اما سخت در اشتباهند؛ چرا که اصولاً درک درستي از مقاومت و جبهه مقاومت ندارند.
حضرت آيتالله خامنهاي مقاومت را نه يک سختافزارِ قابل شکستن و فرو ريختن، بلکه يک ايمان، تفکر، مکتب اعتقادي و تصميم قلبي خواندند و افزودند: به همين علت، مقاومت با فشارها قويتر ميشود و انگيزه افراد و عناصر آن با ديدن خباثتها، شديدتر و دامنه آن گستردهتر خواهد شد.
ايشان قويتر شدن حزبالله، حماس، جهاد اسلامي و ديگر نيروهاي فلسطيني را زير بار فشارهاي 14 ماهه اخير، نشانه اين واقعيت برشمردند و افزودند: فشار مصيبتها و از دست دادن سيد حسن نصرالله بسيار سنگين بود اما قدرت و مشت حزبالله محکمتر شد و دشمن هم با مشاهده اين واقعيت، بدنبال آتشبس آمد.
رهبر انقلاب با يادآوري جنايات بيسابقه رژيم آدمکش در غزه و شهادت اشخاص برجستهاي مانند يحيي سنوار، گفتند: دشمن خيال ميکرد مردم غزه زير بمبارانها، عليه حماس قيام ميکنند اما برعکس شد و مردم بيشتر از قبل طرفدار حماس و جهاد اسلامي و بقيه گروههاي مجاهد فلسطيني شدند.
حضرت آيتالله خامنهاي با تأکيد براينکه فراگيرشدن گستره مقاومت در همه منطقه، نتيجه قطعي فشارها و جنايات دشمنان خواهد بود، افزودند: آن تحليلگر نادان و بيخبر که اين حوادث را باعث ضعيفشدن ايران ميداند، بفهمد که ايران قوي و مقتدر است و مقتدرتر نيز خواهد شد.
ايشان مقاومت را واقعيتي ريشهدار در ايمان و باور ملتها خواندند و افزودند: مقاومت به معناي ايستادگي در مقابل آمريکا و هر سلطهگر ديگر، و مخالفت با وابستگي و نوکري آمريکا، براي ملتها يک عقيده بسيار مهم است و همين باور در ماههاي اخير باعث طرفداري پرشور ملتهاي منطقه و به تعبيري ملتهاي جهان از فلسطين و ابراز تنفر از صهيونيستها شد.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به گذشت بيش از 75 سال از غصب فلسطين، گفتند: اين مسئله بايد در اين مدت طولاني از يادها ميرفت اما امروز ايستادگي ملت فلسطين و ملتهاي منطقه بر سر مسئله فلسطين، ده برابر بيشتر از زمان غصب اين سرزمين است و باور مشترک ملتها به مقاومت، اين شعله را افروختهتر کرده است.
ايشان همسويي با رژيم صهيونيستي را خط قرمز ملتها دانستند و افزودند: صهيونيستها و همدستانشان بدانند؛ براساس سنت الهي، جنايت پيروزي نميآورد و امروز اين سنت الهي و تجربه تاريخي در غزه و ساحل غربي رود اردن و لبنان در حال تکرار است.
رهبر انقلاب با اشاره به حضور ايران در سوريه در سالهاي قبل، گفتند: نکتهاي که اغلب بخصوص جوانان از آن بياطلاعند اين است که قبل از کمک ما به دولت سوريه، يعني در مقطع حساس دفاع مقدس و در شرايطي که همه به نفع صدام و عليه ما کار ميکردند، دولت سوريه با کمکي حياتي به ايران و در حرکتي بزرگ و تعيينکننده، خط لوله انتقال نفت از عراق به مديترانه را مسدود و صدام را از درآمد آن محروم کرد.
ايشان علت ديگر حضور جوانان و برخي فرماندهان ايراني در سوريه و عراق را مقابله با فتنه داعش خواندند و افزودند: داعش بمب ناامني بود و آنها به دنبال ناامن کردن سوريه، عراق و سپس حضور در ايران و ناامن کردن کشور ما به عنوان هدف اصلي و نهايي بودند.
حضرت آيتالله خامنهاي جلوگيري از سرايت ناامني به ايران را علت مهم عزم جمهوري اسلامي براي مقابله با داعش برشمردند و خاطرنشان کردند: مسئولان ما خيلي زود متوجه شدند که اگر جلوي داعش گرفته نشود، ناامني سراسر ايران را فراخواهد گرفت همچنانکه نمونههايي از فجايع تروريستي آنها را مردم در حوادث مجلس، حرم شاهچراغ و کرمان مشاهده کردند.
رهبر انقلاب با اشاره به فرمايشي از اميرالمؤمنين که نبايد گذاشت دشمن به خانه برسد چرا که ملتي که در خانه خود با دشمن درگير شود ذليل ميشود، گفتند: بر اين اساس بود که نيروهاي ما و سردار شهيد سليماني و همکاران او به عراق و سوريه رفتند و با سازماندهي و مسلح کردن جوانان آن کشورها، در مقابل داعش ايستادند و کمر آن را شکستند.
ايشان با اشاره به هدف داعش براي تخريب اعتاب و اماکن مقدسه در کربلا، نجف، کاظمين و دمشق مشابه اقدام آنها در انهدام گنبد حرم مطهر سامرا، گفتند: در مقابل دشمني آنها با اعتاب مقدسه، معلوم بود که جوانان مؤمن، غيور و محبّ اهلبيت اجازه تعرّض نميدهند و بيتفاوت نميمانند.
حضرت آيتالله خامنهاي، نوع حضور نظامي جمهوري اسلامي در سوريه و عراق را حضوري «مستشاري» يعني تشکيل قرارگاههاي مرکزي، تعيين راهبردها و تاکتيکها، حضور در ميدان جنگ در مواقع ضروري و از همه مهمتر بسيج جوانان آن مناطق خواندند و افزودند: حضور ما در سوريه و عراق به معني اعزام لشکرهايي از ارتش و سپاه براي جنگيدن به جاي ارتش آنها نبود؛ چرا که اين کار نه منطقي است و نه افکار عمومي آن را قبول ميکند.
رهبر انقلاب با اشاره به درخواستهاي پُر شمار جوانان و بسيجيان بيتاب و مشتاق براي اعزام به سوريه در آن مقطع گفتند: عمده حضور نيروهاي ما در آن مناطق، مستشاري و در مواقع اندک و ضروري به شکل حضور نيروهاي غالباً داوطلب و بسيجي بود.
ايشان، آموزش، سازماندهي و مسلح کردن گروهي چند هزار نفره از جوانان سوري براي مقابله با داعش به دست شهيد سليماني را از اقدامات برجسته آن سردار سرافراز خواندند و با اظهار تأسف از انحلال آن گروه با تصميم مسئولان نظاميِ سوري پس از چند سال، گفتند: بعد از خاموش شدن فتنه داعش، نيروهاي ما عمدتا از سوريه بازگشتند.
حضرت آيتالله خامنهاي با تأکيد بر اينکه جنگ اصلي بايد به وسيله ارتش سوريه انجام ميشد، افزودند: در کنار ارتش نيروهاي بسيجي ديگر کشورها امکان جنگ دارند اما اگر ارتش، ضعف و بيهمتي نشان دهد، کاري از نيروهاي بسيجي برنميآيد که متأسفانه همين اتفاق در سوريه رخ داد.
ايشان افزودند: البته لازمه حضور در هر نقطهاي، همراهي و موافقت دولت آنجا است همانطور که در عراق و سوريه به درخواست دولتهاي آنها حاضر شديم و اگر درخواستي نکنند راه بسته است و امکان کمک نخواهد بود.
حضرت آيتالله خامنهاي گفتند: وضعيت و مصائب کنوني سوريه نتيجه ضعف و کاهش روح مقاومت و ايستادگي است که ارتش سوريه از خود نشان داد.
رهبر انقلاب با مقايسه ضعف ارتش سوريه با روحيه بالاي مسئولان ارشد نيروهاي مسلح ايران و اصرار آنها براي کسب اجازه حضور در ميدان و کمک به مقاومت، گفتند: امروز ملت ايران به ارتش و سپاه خود افتخار و مباهات ميکند. البته در دوران طاغوت ارتش به قدري ضعيف بود که در مقابل تهاجم خارجي ايستادگي نکرد و در جنگ دوم، دشمن تا تهران پيشروي و آن را تصرف کرد.
حضرت آيتالله خامنهاي در بيان چند نکته در خصوص حوادث سوريه و جبهه مقاومت گفتند: همه بدانند قضايا اينگونه باقي نخواهد ماند که گروهي بيايند در دمشق و به خانههاي مردم تعرض کنند و رژيم صهيوني هم با بمباران و توپ و تانک پيشروي کند.
رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: قطعاً جوانان غيور سوري بهپا خواهند خاست و با ايستادگي و حتي دادن تلفات، به اين وضع فائق خواهند آمد، همچنانکه جوانان غيور عراق پس از اشغال آن به دست آمريکا، با کمک و سازماندهي و فرماندهي شهيد عزيز ما توانستند دشمن را از خانه و خيابانهاي خود بيرون کنند. البته اين کار در سوريه ممکن است زمان طولاني ببرد اما نتيجه، حتمي و قطعي است.
ايشان در بيان درسها و عبرتهايي از حادثه سوريه براي مسئولان و آحاد ملت، گفتند: درس اول، غفلت نکردن از دشمن است. در سوريه دشمن با سرعت، عمل کرد اما آنها بايد از قبل پيشبيني و جلوگيري ميکردند همچنانکه دستگاه اطلاعاتي ما از چند ماه قبل گزارشهاي هشدار دهندهاي به مسئولان سوري منتقل کرده بودند.
حضرت آيتالله خامنهاي گفتند: نبايد از دشمن غافل شد و آن را حقير شمرد يا به تبسّم او اعتماد کرد؛ چرا که گاهي با لبخند و لحن خوش حرف ميزند اما با خنجري در پشت، منتظر فرصتي براي ضربه زدن است.
ايشان پيروزي و شکست و فراز و فرود شخصي و ملي را واقعيت زندگي خواندند و گفتند: مهم اينست که در فرازها مغرور نشد، چون غرور جهل ميآورد و در شکستها منفعل و مأيوس نشد، همچنانکه جبهه مقاومت از پيروزي مغرور و از ناکاميها منفعل نميشود.
حضرت آيتالله خامنهاي افزودند: در 46 سال پس از انقلاب، حوادث بزرگ و سختي را پشت سر گذاشتهايم همچنانکه روزي هواپيماهاي صدام فرودگاه تهران را بمباران و در دل مردم ترس ايجاد ميکردند اما در مقابل همه حوادث گوناگون و تلخ، جمهوري اسلامي حتي يک لحظه دچار انفعال نشد.
رهبر انقلاب خطر انفعال را گاهي از خود حادثه بيشتر دانستند و گفتند: از مؤمن نبايد انفعال سر بزند و دچار اين احساس شود که کاري از او ساخته نيست و بايد تسليم شود. همانطور که در پيروزيها نيز قرآن توصيه به شکر و استغفار از کوتاهيها و پرهيز از غرور ميکند. بنابراين در پيشرفتها و موفقيتها، غرور سمّ است و در کوتاهيها و مشکلات نيز انفعال، زهر است که بايد مراقب هر دوي اينها باشيم.
ايشان با اشاره به عدهاي که کارشان خالي کردن دل مردم و ترساندن آنها است، گفتند: برخي در خارج از کشور و با رسانههاي فارسيزبان اين کار را ميکنند که جور ديگري بايد با آنها برخورد کرد اما در داخل کسي نبايد اين کار را بکند و اگر کسي در تحليل يا بيان خود بهگونهاي سخن بگويد که معناي آن خالي کردن دل مردم باشد، جرم است و بايد با آن برخورد شود.
حضرت آيتالله خامنهاي در پايان سخنانشان، ملت ايران را آماده به کار خواندند و تأکيد کردند: به توفيق الهي، ريشه صهيونيسم و عوامل خبيث غربي در اين منطقه کَنده خواهد شد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.