«روسيه خواهان احياي توافق اوليه اي (برجام) است که آمريکا در دوران نخست رياست جمهوري دونالد ترامپ از آن خارج شد» اين ها اظهارات سرگئي لاوروف درباره موضع روسيه درباره احياي توافق هسته اي ايران است.
در سال 2015، کشورهاي بريتانيا، آلمان، چين، روسيه، آمريکا، فرانسه و ايران به توافقي هستهاي دست يافتند که بر اساس آن، در ازاي اعمال محدوديتهايي بر برنامه هستهاي ايران، بخشي از تحريمهاي اقتصادي اين کشور لغو شد.
بااينحال، در مه 2018 و در دوره رياستجمهوري دونالد ترامپ، ايالات متحده از برجام خارج شد و تحريمهاي تهران را مجدداً اعمال کرد. در واکنش، ايران بهصورت تدريجي تعهدات خود را کاهش داد و محدوديتهاي مرتبط با تحقيقات هستهاي و سطح غنيسازي اورانيوم را کنار گذاشت.
لاوروف در جمع بلاگرهاي خارجي به طيفي از سوالات از جمله ايران پاسخ داد.
روسيه حامي توافقي با ايران است که ترامپ از آن خارج شد
وزير امور خارجه روسيه، سرگئي لاوروف، اعلام کرد که اين کشور از ازسرگيري گفتوگوها درباره توافق هستهاي ايران در چارچوب تعيينشده در توافق اوليه که به تأييد شوراي امنيت سازمان ملل رسيده بود، حمايت ميکند.
لاوروف تاکيد کرد «ما در گفتوگو با آمريکاييها درباره اوضاع خليج فارس و همچنين برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) صحبت کرديم. روسيه خواهان احياي توافق اوليهاي است که آمريکا در دوره نخست رياستجمهوري دونالد ترامپ از آن خارج شد. برخي تماسهايي با اروپاييها در اين زمينه برقرار شده است».
لاوروف تاکيد کرد «ما از بازگشت به همان چارچوبي که در توافق اوليه تصويب شده و مورد تأييد شوراي امنيت سازمان ملل بوده است، حمايت ميکنيم. بايد ديد که اوضاع چگونه پيش خواهد رفت».
تحميل شروع سياسي به توافق با ايران کارساز نيست
وزير خارجه روسيه در ادامه از شروط سياسي که دولت ترامپ قصد دارد به توافق جديد با ايران اضافه کند، ابراز نگراني کرد.
بر اساس اين شروط، ايران ملزم خواهد شد که تحت نظارتهايي قرار گيرد تا اطمينان حاصل شود ايران حمايت از گروههاي مقاومت منطقه را متوقف مي کند.
لاوروف با اشاره به اين که نمي تواند مانع تاثيرگذاري ايران در منطقه شد، ادامه داد، «اضافه شدن شروط سياسي به توافق هستهاي ايران عملي نخواهد بود. فکر نمي کنم اين گزينه کارساز باشد».
حذف ايران از معادلات منطقه غيرممکن است
لاوروف تاکيد کرد «تمام کشورهاي حاشيه خليج فارس فراتر از مرزهاي خود نفوذ دارند و براي نمونه، در شمال آفريقا برنامههاي بشردوستانه و اقتصادي متعددي اجرا کرده و در برخي موارد نقش ميانجي را ايفا ميکنند بنابراين، اينکه همه کشورها بهجز ايران حق داشته باشند در تحولات منطقه تأثيرگذار باشند، سناريويي غيرواقعبينانه است.»
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.