بر اساس گزارشي که براي پروژه هزينههاي جنگ «دانشگاه براون» (يکي از دانشگاه هاي برتر آمريکا) همزمان با يک سالگي جنگ در غزه منتشر شد، آمريکا از زمان آغاز اين نبرد که منجر به تشديد درگيريها در خاورميانه شده، رکورد 17.9 ميليارد دلار کمک نظامي به اسرائيل را ثبت کرده است.
محققان گردآورنده اين گزارش در يافتههايي که براي نخستين بار در اختيار اين خبرگزاري آمريکايي گذاشته اند، اعلام کردند که از زمان حملات 7 اکتبر 2023 (15 مهر 1402) ايالات متحده 4.86 ميليارد دلار کمک اضافي براي افزايش عمليات نظامي خود در منطقه هزينه کرده است. گفته مي شود اين هزينه اضافي شامل کارزار نيروي دريايي به رهبري آمريکا براي سرکوب حملات يمن عليه کشتيهاي تجاري است.
آسوشيتدپرس خاطرنشان کرده است که اين گزارش پيش از گشودن جبهه دوم اسرائيل عليه شبهنظاميان حزبالله لبنان در اواخر سپتامبر (اوايل مهر) تکميل شده است.
نويسنده در ادامه يادآور شده است که علاوه بر هزينه هاي ذکر شده در اين گزارش، شمار روز افزون جانباختگان ناشي از حملات اسرائيل به غزه و لبنان نيز مورد توجه قرار گرفته است.
براساس گزارش وزارت بهداشت غزه از زمان آغاز جنگ در اين باريکه تاکنون بيش از 42 هزار نفر فلسطيني به شهادت رسيده اند. در لبنان نيز دستکم يک هزار و 400 نفر جان خود را در نتيجه حملات پي در پي ماه سپتامبر رژيم صهيونيستي از دست داده اند.
گردآورندگان اين گزارش از جمله ليندا بيلز استاد «دانشگاه جان اف کندي هاروارد» و همکارانش ويليام هارتانگ و استيون سملر معرفي شده اند. مطابق اعلام اين پژوهشگران، اسرائيل از زمان تاسيس در سال 1948 بزرگترين دريافت کننده کمک هاي نظامي ايالات متحده بوده و از سال 1959 تاکنون 251.2 ميليارد دلار کمک دريافت کرده است.
اين گروه از محققان با اينحال تاکيد کرده اند که 17.9 ميليارد دلاري که اسرائيل از تاريخ 7 اکتبر 2023 از سوي آمريکا دريافت کرده، بيشترين کمک نظامي در يک سال بوده است.
آسوشيتدپرس در ادامه به پيمان صلح 1979 ميان اسرائيل و مصر، اشاره کرده است که در پي امضاي اين توافق، آمريکا متعهد شد سالانه ميلياردها دلار کمک نظامي به اسرائيل و مصر ارائه کند.
اين خبرگزاري شرح داده است که بيشترين کمک نظامي آمريکا از زمان حمله 7 اکتبر تاکنون شامل مهمات از جمله گلوله هاي توپخانه، بمب هاي 2000 پوندي و بمب هاي هدايت شونده دقيق بوده است.
در گزارش منتشر شده همچنين اذعان شده است که برخلاف کمک هاي نظامي واشنگتن به کييف که جزئيات تمامي هزينهها ذکر مي شود، دريافت ريز کمک هاي ارائه شده آمريکا به اسرائيل از تاريخ 7 اکتبر به اين سو غيرممکن بود. بنابراين 17.9 ميليارد دلار کمکي که در اين گزارش قيد شده، تنها بخشي از هزينه هايي است که آمريکا براي جنگ اسرائيل در يک سال اخير صرف کرده است.
در پايان اين مطلب آمده است: روزي که حماس براي حمله به اسرائيل وارد عمل شد، آمريکا 34 هزار نيروي مستقر در خاورميانه داشت، اما اين تعداد در ماه اوت (مرداد) و با هدف آماده باش براي حملات تلافي جويانه ايران در واکنش به ترور اسماعيل هنيه رئيس دفتر سياسي حماس، به حدود 50 هزار نيرو رسيد. گفته مي شود در حال حاضر شمار نيروهاي مستقر آمريکا در منطقه 43 هزار نفر است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.