اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آمريکا به دليل تحريم کودکان پروانه‌اي 6 ميليارد دلار محکوم شد

دادگاه حقوقي روابط بين الملل تهران، راي به محکوميت 6 ميليارد و 785 ميليون دلاري دولت و مقامات آمريکا به دليل تحريم کودکان پروانه‌اي داد.

آمريکا به دليل تحريم کودکان پروانه‌اي 6 ميليارد دلار محکوم شد

پس از طرح دعواي حقوقي 295 نفر از بازماندگان و همچنين بيماران پروانهاي به طرفيت 30 نفر از اشخاص حقيقي و حقوقي دولت آمريکا که در وضع و اعمال تحريمها عليه اين کودکان بيمار نقش داشتند، شعبه 55 دادگاه حقوقي روابط بينالملل تهران، پس از برگزاري چندين جلسه رسيدگي، اخذ اسناد مربوط به تحريم اين کودکان و بيماران و ارجاع به کارشناسان مختلف و تخصصي، تحريمهاي غيرقانوني که منجر به جنايت و ايراد درد و رنج بي دليل به اين بيماران شده است را احراز کرد و رأي به محکوميت 6 ميليارد و 785 ميليون دلاري دولت و مقامات آمريکايي به پرداخت خسارت مادي، معنوي و تنبيهي در حق خواهانهاي اين پرونده صادر کرد.

در پي خروج دولت وقت آمريکا از برجام در سال 1397، برخي از شرکتهاي وابسته به آمريکا و کشورهاي اروپايي مبادلات تجاري با جمهوري اسلامي ايران را قطع کردند که از جمله اين موارد شرکت سوئدي مونليکه است.

اين شرکت تنها توليدکننده پانسمانهاي التيام بخش و بهبود کننده زخمهاي بيماران پروانهاي در دنيا محسوب ميشود که به محض اعمال تحريمهاي مجدد توسط دونالد ترامپ نمايندگي و هرگونه تبادلات با ايران را قطع کرد.

در فاصله حدود 8 ماه بعد از اين تصميم، بيماران پروانهاي فاقد هرگونه دارو و پمادي براي التيام و بهبود زخمهاي وخيم و عميق پوستي شدند و به همين دليل حدود 20 نفر از اين بيماران جان خودشان را از دست دادند‏ و ساير بيماران که زنده ماندند علاوه بر درد و رنج فراوان‏، آسيبهاي جسمي غيرقابل جبراني را تحمل ميکنند.

در طول اين مدت دولت اي ران، بيماران پروانهاي‏، سازمان مردم نهاد خانهاي بي تلاشهاي زيادي براي تأمين داروها و پمادهاي اين بيماران انجام دادند، ولي همه اين تلاشها به دليل عدم همکاري شرکت سوئدي - آمريکايي مونليکه بي نتيجه ماند.

در ادامه عدهاي از خانواده بيماران پروانهاي در نهادهاي قانوني سوئد براي الزام اين شرکت به رفع تحريمها عليه آنها اقدام کردند، ولي دولت سوئد برخلاف اصول مسلم انساني از رسيدگي به شکايت آنها خودداري کرد و با آمريکاييها همراهي کرد!

در نهايت عدهاي از اين بيماران و خانواده آنها که به شدت از تحريمهاي آمريکا دچار آسيب شده بودند با طرح دعواي حقوقي در شعبه بينالملل دادگستري تهران درخواست دادخواهي کردند.

دادگاه نيز به دليل ماهيت انساني پرونده و اينکه قربانيان همگي از کودکان و افراد بيمار بودند، با دقت و سرعت به درخواست آنها رسيدگي کرد.

دادگاه در اين دادنامه به مواردي از قبيل غيرقانوني و نامشروع بودن تحريمهاي يک جانبه آمريکا عليه ايران، عدم مشروعيت تحريم اقلام بشر دوستانه از جمله دارو، عدم مشروعيت تحريمها نسبت به کودکان و ساير اقشار آسيب پذير، آثار زيان بار تحريمها بر حقوق سلامت بيماران پروانهاي و بررسي تطبيقي حقوق سلامت در نظامهاي حقوقي و آثار تحريمهاي آمريکا بر حيات، سلامت و رفاه بيماران پروانهاي و خانواده آنان استناد کرده است.

بر اساس رأي صادره توسط شعبه 55 دادگاه حقوقي روابط بينالملل مبلغ محکوميت دولت و مقامات آمريکا از حيث خسارات مادي، معنوي و تنبيهي در اين پرونده به شرح ذيل است:

1- بر اساس رأي صادره دادگاه از باب خسارات مادي به ازاي هر خواهان مبلغ 5 ميليون دلار و مجموعاً يک ميليارد و 475 ميليون دلار حکم بر محکوميت خواندگان صادر شده است.

2- از باب خسارات معنوي وارده نيز با عنايت به استدلالات و با لحاظ قانون اقدام متقابل به ازاي هر خواهان هشت ميليون دلار و مجموعاً 2 ميليارد و 360 ميليون دلار حکم صادر شده است.

3- همچنين از باب خسارات تنبيهي نيز دادگاه با عنايت به ماده 4 قانون صلاحيت محاکم دادگستري جمهوري اسلامي ايران حکم بر محکوميت خواندگان به پرداخت دو برابر خسارات مادي وارده به ازاي هر خواهان ده ميليون دلار و مجموعاً 2 ميليارد و 950 ميليون دلار صادر کرده است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.