سخنگوي سازمان نظام پزشکي گفت: در حال حاضر 100 هزار پزشک عمومي در کشور وجود دارد که در حدود 12 هزار نفر آنها دوران فعاليت در رزيدنتي و دستياري تخصصي پزشکي را ميگذرانند و حدود 50 هزار نفر از اين پزشکان عمومي در گردونه خدمت مشغول فعاليت هستند و عملا بين 35 تا 40 هزار پزشک عمومي در کشور وجود دارد که به حرفه پزشکي نميپردازند.
«رضا لاري پور» در گفتوگو با ايلنا، درباره وضعيت اشتغال 30 هزار پزشکي که طبابت را رها کردهاند، گفت: قشر زيادي از دانشجويان در رشتههاي مختلف از دانشگاههاي گوناگون فارغ التحصيل شدهاند و در رشته خود فعاليت نميکنند و به شغلهاي ديگري روي آوردهاند، لذا صرف تحصيل رايگان براي رشتههاي مختلف هيچ ضمانت اجرايي براي کار کردن ايجاد نميکند. تنها در رشتهها ي پزشکي است که افراد را مجبور ميکنند در مناطق محروم شروع به کار کنند، در حالي که در اين مناطق هم نياز به مشاغل ديگر مانند معلم مهندس و فني کار است.
وي افزود: وظيفه مسئولان اين است متناسب با نياز جامعه نيرو تربيت کنند و در اين صورت جامعه با معضل بيکاري مواجه نميشود. در صورتي که با تربيت نيروهاي مازاد، حجم بيکاري افزايش پيدا ميکند و بودجه کشور هدر ميرود؛ رشتههاي پزشکي هم از اين قاعده مستثني نيست. وقتي تعرفههاي پزشکي متناسب با نوع فعاليت، کار، سختي و سنواتي که از عمر فرد ميگذرد نباشد فرد ترجيح ميدهد يا از آن حرفه مهاجرت شغلي کند يعني به شغل ديگري روي آورد و يا مهاجرت جغرافيايي کند و به کشور ديگري برود.
سخنگوي سازمان نظام پزشکي در کشور ما دو مهاجرت شغلي و جغرافيايي در حال وقوع است. چون پزشکان کشور از درآمد متناسبي برخوردار نيستند و معيشت آنها دچار اشکال است، لذا به حرفههاي ديگري روي ميآورند مانند دلالي که شغلهاي پنهاني هستند که درآمد بالايي دارد. در مهاجرت جغرافيايي، قشري از جامعه پزشکي ترجيح داده است به کشور ديگري که استقبال بهتري ميشود و از درآمد و زندگي بهتري ممکن است برخوردار باشند، مهاجرت کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.