روزنامه العالم الجديد نوشت:
صالح العزاوي که يک کارمند بازنشسته است، با رنج مضاعف دست و پنجه نرم مي کند چرا که همسر چهل ساله اش به سرطان رحم مبتلا شده است و به داروهاي گران قيممتي نياز دارد که بهاي آنها به ماهانه چهارصد هزار دينار مي رسد اين در حالي است که حقوق بازنشستگي او از پانصد هزار دينار فراتر نمي رود. اين درد و رنج فقط محدود به او نمي شود؛ بيشتر مبتلايان به سرطان در عراق از همين معضل رنج مي برند.
تنها در دو استان دياله و واسط که از حيث جمعيت جزو استان هاي داراي جمعيت متوسط هستند، حدود 10 هزار بيمار مبتلا به سرطان شناسايي شده است.
جبار الياسري مديرکل اداره بهداشت واسط در اين باره مي گويد: «در اين استان بيش از شش هزار بيمار مبتلا به سرطان وجود دارد که گسترش زباله هاي راديواکتيو جنگ، آلودگي آب و انتشار گازهاي گلخانه اي مرتبط با استخراج نفت از دلايل آن است.
وي مي افزايد: مکاتبات رسمي با وزارت نفت در خصوص نظارت بر سطح انتشار گازهاي گلخانه اي با هماهنگي وزارت محيط زيست نتيجه اي نداشته است.
اين در حالي است که بيش از سي هزار بيمار مبتلا به سرطان در عراق وجود دارد که با کمبود چشمگير مراکز تخصصي براي درمان آنها از حيث فناوري ها و درمان ها مواجه هستند و همين موضوع هزاران نفر را واداشته است تا در جستجوي درمان با هزينه هاي هنگفت در استان هاي ديگر باشند.
نفت از ليست متهمان افزايش تعداد مبتلايان به سرطان در استان واسط جدا نبوده است چرا که منطقه الاحرار در شمال غربي شهر الکوت مرکز استان واسط که شامل ميدان نفتي الاحدب نيز مي شود، همچنان در حال ثبت تعداد بالاي بيماران مبتلا به سرطان و بيماري هاي پوستي است.
اکتبر 2023، وزارت بهداشت عراق اعلام کرد: موارد ابتلا به سرطان در عراق همگام با افزايش جمعيت در حال افزايش است که نشان مي دهد نرخ ابتلا به سرطان در حد متوسط جهاني است. نرخ ابتلا سالانه به سرطان در عراق کمتر از هشتاد مورد در هر يکصد هزار نفر است.
در يکي از بانک هاي دولتي در شهر کوت يازده مورد ابتلا به سرطان شناسايي شده که تاکنون باعث مرگ هفت نفر از آنها شده است.
هند اللامي از کارمندان اين بانک مي گويد: بانک در نزديکي يک ساختمان امنيتي بازمانده از دوران رژيم سابق قرار دارد که سال 2003 ميلادي توسط آمريکا بمباران شد به همين خاطر معتقديم که اين موضوع دليل اصلي افزايش موارد ابتلا به سرطان در اين بانک است اما متاسفانه اقدامات دولتي ضعيف است و هيچ تصميمي مبني بر تخليه ساختمان و يا تغيير مکان آن صادر نشده است.
گفته مي شود که نيروهاي آمريکايي در جنگ 2003 براي سرنگوني رژيم سابق عراق از سلاح ممنوعه بين المللي و همچنين سلاح هاي راديواکتيو در مقادير زياد استفاده کردند و وزارت بهداشت و سازمان هاي بين المللي دليل افزايش موارد ابتلا به سرطان در عراق را به بقاياي آن سلاح ها نسبت مي دهند.
استان دياله در مجاورت استان واسط عراق هم از همين مشکل رنج مي برد و بيش از چهار هزار بيمار مبتلا به سرطان شناسايي شده است. در اين استان نيز دشواري دستيابي به درمان مناسب و نبود مراکز بهداشتي تخصصي در اين زمينه بزرگترين مشکل است.
در کنار هزينه هاي بالايي که بيماران مي پردازند، آنها و خانواده هايشان از تردد به ساير استان ها نظير بغداد و بصره و کردستان براي دستيابي به درمان مناسب رنج م برد و همين موضوع مشکلات آنها را چند برابر کرده است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.