اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آلمان در راه تبديل شدن به بزرگ‌ترين قدرت نظامي اروپا

روزنامه کيهان در ستون ويژه هاي خود نوشت: در حالي که مرحوم‌هاشمي ادعا کرده بود آلمان و ژاپن با کنار گذاشتن بودجه نظامي توانسته‌اند پيشرفت اقتصادي پيدا کنند، وبسايت راديو فرانسه در گزارشي نوشت: يک هفته پس از تصويب 100 ميليارد يورو اعتبار فوق‌العاده براي نوسازي و تجهيز ارتش آلمان، شوراي ايالات نيز، با دو سوم آراء قانون اساسي را براي تجويز اين اعتبار تغيير داد.

آلمان در راه تبديل شدن به بزرگ‌ترين قدرت نظامي اروپا

 

با اين تغيير دولت آلمان اجازه دارد به رغم تعهد به عدم افزايش بدهيهاي خود، اين صد ميليارد يورو را وام بگيرد. تغيير قانون اساسي راه آلمان را براي نظاميگري و پيش روي در رهبري ناتو در اروپا هموار ميکند.

ناظران آلماني از اقدامات مجلس فدرال و شوراي ايالات به عنوان يک پيروزي سياسي بزرگ براي اولاف شولتس صدراعظم آلمان نام ميبرند. در همان روزهاي نخست حمله نظامي روسيه به کي اف و چند شهر ديگر اوکراين، صدراعظم آلمان در يک اقدام ناگهاني و غيرمنتظره در برابر نمايندگان مجلس فدرال اعلام کرد که به رغم تعهد قيد شده در پيمان ائتلاف حاکم براي خودداري از افزايش بدهيهاي دولت، صد ميليارد يورو براي نوسازي، تقويت و تجهيز ارتش آلمان قرضه خواهد گرفت.

اين تصميم، هفته گذشته به تصويب اکثريت نمايندگان مجلس فدرال رسيد و تنها حزب چپ و بخشي از نمايندگان حزب راستگراي آلترناتيو براي آلمان با آن مخالفت کردند.

آلمان به بهانه دفاع از خود در برابر تهاجم احتمالي روسيه به خود يا به ساير اعضاي ناتو، به تقويت نظامي پرهزينه خود علاقهمند شود.

با صد ميليارد يورو اعتبار فوقالعاده که در رسانههاي آلماني از آن به عنوان «دارائي ويژه» نام برده ميشود، وزارت دفاع قرار است تعداد زيادي هواپيماي جنگي، هليکوپتر،تانک و گلوله خريداري کند. البته بخشي از اين بودجه صرف تجهيزات فردي براي نيروهاي ارتش ميشود که دستگاههاي شناسائي محيط در شب و وسايل ارتباطي در شمار آنها هستند. بخش ديگري از اين پول را هم آلمان بايد صرف جايگزيني تجهيزاتي کند که در جنگ اوکراين در اختيار اين کشور گذاشته شده و ميشود.

بودجه آلمان در سال جاري نزديک به 458 ميليارد يورو تعيين شده است. به اين ترتيب اعتبار فوقالعاده وزارت دفاع با حدود 22 درصد بودجه امسال برابر است، در حالي که بودجه آموزش و پرورش اين کشور در سال 2022 از سال پيش 500 ميليون يورو کمتر شده و به 20 ميليارد و 300 يورو رسيده است. اين رقم تقريبا برابر چهار و نيم درصد بودجه کل کشور است.

بودجه آموزشي در حالي نسبت به سال 2021 کاهش يافته که با توجه به روند مهاجرتها هر روز بر تعداد دانشآموزان مدارس آلمان افزوده ميشود و آموزش و پرورش براي استخدام آموزگاران کارآموخته نيازمند ميلياردها يورو بودجه اضافي است».

اختصاص بودجه 100 ميليارد يورو بودجه اضافي براي تقويت نظامي آلمان در حالي است که مرحومهاشمي رفسنجاني، 30 مرداد 1395 در اجلاس آموزش و پرورش گفته بود: «اگر ميبينيد آلمان و ژاپن محکمترين اقتصاد دنيا را دارند، بعد از جنگ جهاني دوم از اينکه نيروي نظامي داشته باشند محروم شدند... نيروهاي نظامي بيشترين خرج کشورهاي در حال جنگ را ميبردند و از اين رو با اين اقدام پولهايشان آزاد شد و بهدنبال کارهاي علمي و توليدي رفته و اقتصاد دانشبنيان براي خود درست کردند.

اين راه در ايران باز شده و مطمئنم دوره دوم دولت روحاني ميتواند ما را به آنجا برساند». اين قبيل اظهارات در واقع تدارک برجام 2 مد نظر مشاوران مسئلهدار هاشمي و روحاني بود؛ اما از واقعيتها فاصله داشت. در همان زمان که آقايهاشمي اين سخنان را بر زبان راند، بررسيها نشان داد آلمان درهمان سالها، با اختصاص معادل 36.7 ميليارد دلار، نهمين کشور از نظر بيشترين هزينه نظامي در دنيا بوده است. ژاپن هم با اختصاص 40.9 ميليارد دلار (طبق اعلام موسسه بينالمللي مطالعات استراتژيک) در رتبه هشتمين کشوري قرار گرفته بود که بيشترين بودجه نظامي را در جهان دارد.

گفتني است در توئيتر مرحومهاشمي هم متن سؤال برانگيزي منتشر شده بود که ادعا ميکرد «روزگار فردا روزگار گفتمان است نه موشک»!

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.