اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ايران هشتمين فولادساز جهان شد

انجمن جهاني فولاد در جديدترين گزارش خود اعلام کرد، توليد فولاد ايران در ماه آوريل 2022، چهارمين ماه سال جاري ميلادي برابر با فروردين ماه 1402 نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزايش 5.9 درصدي به 3.1 ميليون تن رسيده است.

ايران هشتمين فولادساز جهان شد

در حالي که 6 کشور از 10 کشور نخست توليدکننده فولاد در جهان در ماه آوريل با کاهش توليد مواجه شدهاند، ايران، هند، روسيه و کره جنوبي افزايش توليد داشتند.

همچنين ايران بيشترين افزايش توليد و ترکيه بيشترين کاهش توليد را در ماه آوريل 2023 به خود اختصاص دادهاند. ترکيه از جايگاه هفتم به جايگاه دهم نزول پيدا کرده است.

 

* ايران هشتمين فولادساز جهان شد

بر اساس گزارش انجمن جهاني، ايران در فوريه 2021 (بهمن 1399)، در ميان بزرگ ترين توليدکنندگان فولاد جهان در جايگاه دهم قرار گرفت که از آن زمان تا دسامبر 2022 اين جايگاه را حفظ کرده بود، اما در نخستين ماه سال 2023 يک پله صعود کرد و به جايگاه نهم رسيد.

اما در گزارش ماه مارس، ايران در ميان کشور نخست توليدکننده فولاد نشد و ترکيه در جايگاه نهم و ايتاليا در جايگاه دهم قرار گرفته بودند.

ايران در ژانويه 2023 برابر دي ماه سال گذشته، 2.7 ميليون تن فولاد، در فوريه امسال يعني بهمن ماه سال گذشته 2.4 ميليون تن فولاد و در مارس امسال يعني اسفند ماه 2.2 ميليون تن فولاد توليد کرده که اين رقم در ماه آوريل برابر با فروردين ماه به 3.1 ميليون تن رسيده است.

به اين ترتيب، ايران در سومين ماه سال جاري ميلادي نه تنها به جايگاه خود بلکه به يک پله بالاتر يعني رتبه 8 در توليد فولاد جهان صعود کرده است.

 

* ايران در سال گذشته 30.6 ميليون تن فولاد توليد کرد

بر اساس اين گزارش، توليد فولاد ايران در سال 2022 به 30 ميليون و 600 هزار تن رسيده که نسبت به سال گذشته 8 درصد بيشتر شده است.

همچنين بر اساس آمار اين نهاد بينالمللي، توليد فولاد ايران طي سال 2021 به 28.3 ميليون تن رسيده است که نسبت به سال 2020 کاهش 1.8 درصدي را نشان ميدهد.

 

* 74 درصد توليد فولاد منطقه غرب آسيا در اختيار ايران

درحالي که توليد فولاد در غرب آسيا ماه گذشته 17.5 درصد کاهش يافته بود، اما در ماه آوريل 4.2 افزايش يافت و به 4.2 ميليون تن رسيد.

با توجه به توليد 3.1 ميليون تني ايران در اين ماه، 73.8 درصد توليد فولاد غرب آسيا در چهارمين ماه سال 2023 در اختيار ايران بوده است.

در عين حال، توليد فولاد در غرب آسيا در سال 2022 نيز افزايشي بوده و نسبت به سال 2021 رشد 7.1 درصدي را ثبت کرده و به 44 ميليون تن رسيده و با توجه به توليد 30.6 ميليون تني ايران در سال گذشته ميلادي، 69.5 درصد توليد فولاد غرب آسيا را ايران توليد کرده است.

کشورهاي غرب آسيا که در اين گزارش مورد بررسي قرار گرفتهاند، شامل ايران، قطر، عربستان و امارات هستند.

 

* کاهش توليد فولاد جهان

63 کشور توليدکننده فولاد در جهان در چهارمين ماه سال 2023 يعني ماه آوريل 161.4 ميليون تن فولاد توليد کردهاند که 2.4 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش يافته است.

تعداد 6 کشور از 10 کشور نخست توليدکننده فولاد جهان در ماه آوريل با کاهش توليد و 4 کشور با افزايش توليد همراه شدند.

چين در اين ماه، با توليد 92.6 ميليون تن، هند با توليد 10.7 ميليون تن و ژاپن با توليد 7.2 ميليون، سه توليدکننده بزرگ فولاد در جهان بودند.

 

* بيشترين افزايش توليد براي ايران

بيشترين افزايش توليد فولاد در اين ماه با 5.9 درصد به ايران تعلق دارد و بيشترين کاهش توليد با 20.6 درصد به ترکيه اختصاص دارد.

 

* کاهش 29 درصدي توليد فولاد در اروپا

بر اساس برآوردهاي انجمن جهاني فولاد، توليد فولاد در 27 کشور عضو اتحاديه اروپا در ماه آوريل با کاهش 11.7 درصدي نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 11.1 ميليون تن رسيده است.

ساير کشورهاي اروپايي يعني بوسني و هرزگوين، مقدونيه، نروژ، صربستان، ترکيه و انگليس نيز کاهش 17.3 درصدي توليد داشتند و ميزان توليد فولاد آنها به 3.5 ميليون تن رسيده است.

به اين ترتيب، توليد کل کشورهاي اروپايي 29 درصد در ماه آوريل کاهش يافته است.

بحران انرژي در اروپا و افزايش سرسامآور انرژي بر بسياري از صنايع کشورهاي اروپايي تاثير منفي گذاشته است. حتي بسياري از کارشناسان نسبت به از دست رفتن صنايع در اين کشورها هشدار دادهاند و برخي نيز از به خطر افتادن پايگاه صنعتي اين اتحاديه خبر ميدهند.

اداره آمار فدرال آلمان اخيرا اعلام کرده است، اين کشور به عنوان بزرگترين اقتصاد اروپا و چهارمين اقتصاد جهان در سه ماه نخست سال جاري رشد رشد منفي داشته و عملا وارد رکود شده است.

در ادامه اين گزارش آمده است، کشورهاي آسيا و اقيانوسيه که شامل استراليا، چين، هند، ژاپن، نيوزيلند، پاکستان، کره جنوبي، تايوان، تايلند و ويتنام هستند، در ماه آوريل 121.1 ميليون تن فولاد توليد کردند که 1.5 درصد کمتر شده است.

توليد فولاد کشورهاي آمريکاي شمالي (شامل کانادا، کوبا، السالوادر، گواتمالا، مکزيک و آمريکا) نيز در اين ماه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 4.6 کاهش يافته و به 9.2 ميليون تن رسيده است.

توليد فولاد آفريقا که شامل کشورهاي مصر، ليبي و آفريقاي جنوبي است با افزايش 4.8 درصدي به 1.3 ميليون تن رسيده است.

همچنين توليد فولاد کشورهاي مستقل مشترکالمنافع (بلاروس، قزاقستان، مولداوي، ازبکستان)، روسيه و اوکراين در اين بازه زماني با 5.9 درصد افزايش به 7.5 ميليون تن رسيده است.

بر اساس اين گزارش، توليد فولاد کشورهاي آمريکاي جنوبي که شامل آرژانتين، برزيل، شيلي، کلمبيا، اکوادر، پاراگوئه، پرو، اوروگوئه، ونزوئلا هستند، نيز با کاهش 2.2 درصدي به 3.6 ميليون تن توليد داشتهاند.

انجمن جهاني فولاد، يکي از بزرگترين و پوياترين انجمنهاي صنعتي در جهان است که در همه کشورهاي بزرگ توليدکننده فولاد عضويت دارد.

اين انجمن بينالمللي، نماينده توليدکنندگان فولاد، انجمنهاي ملي و منطقهاي صنعت فولاد و موسسات تحقيقاتي فولاد است.

در اين گزارش، 63 کشور که 97 درصد فولاد کل جهان را توليد ميکنند، مورد بررسي قرار گرفتهاند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.