اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نيروهاي مسلح خبر داد:

ايران قطب گردشگري سلامت منطقه

رئيس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نيروهاي مسلح گفت: عليرغم چالش‌هاي پس از انقلاب، ايران در حوزه سلامت به خودکفايي رسيده و به قطب درماني منطقه تبديل شده است.

ايران قطب گردشگري سلامت منطقه

حسن عراقي زاده رئيس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نيروهاي مسلح گفت: پيروزي انقلاب اسلامي دستاوردهاي بزرگي در حوزههاي مختلف به همراه داشته است که همگي مرهون رهبري امام راحل، خون شهداي عزيز و ايثارگريهاي رزمندگان و ايثارگران در سالهاي گذشته است. عليرغم شرايط سختي که از ابتداي انقلاب، از جمله شورشهاي گروهکها، جنگ تحميلي، و تحريمهاي گسترده بر کشور تحميل شد و پيشرفتهاي چشمگيري در حوزه سلامت و بهداشت کشور حاصل شده است.

وي افزود: در دوران جنگ تحميلي، نظام سلامت کشور علاوه بر ارائه خدمات درماني به عموم مردم، وظيفه درمان بيش از 500 هزار مجروح و جانباز را نيز بر عهده داشت. پزشکان و پرستاران بسياري به جبههها اعزام شدند و بيمارستانهاي صحرايي و اورژانسهاي جنگي در نزديکي خطوط مقدم داير شد. پس از جنگ نيز خدمات درماني به جانبازان همچنان ادامه دارد و بار سنگيني بر دوش نظام سلامت کشور است.

 

ايران؛ قطب گردشگري سلامت در منطقه

 

عراقي زاده با اشاره به پيشرفتهاي کشور در حوزه درمان افزود: پيش از انقلاب، بسياري از بيماران براي انجام عملهاي جراحي پيچيده مانند قلب و مغز و اعصاب، ناچار به سفر به خارج از کشور بودند، اما امروز نهتنها نيازي به اين کار نيست، بلکه ايران به يکي از قطبهاي گردشگري سلامت منطقه تبديل شده است. بيمارستانهاي بزرگ کشور مانند تهران، مشهد، شيراز، اصفهان و تبريز داراي بخشهاي ويژهاي براي پذيرش بيماران خارجي هستند که از کشورهاي همسايه براي درمان به ايران سفر ميکنند.

 

خودکفايي پزشکي؛ از واردات پزشک تا اعزام متخصصان ايراني

 

وي ادامه داد: پيش از انقلاب، ايران با کمبود پزشک مواجه بود و بسياري از پزشکان عمومي و متخصص از کشورهاي ديگر مانند هند و پاکستان براي ارائه خدمات به ايران ميآمدند. اما امروزه، کشور نه تنها از نظر پزشک خودکفا شده، بلکه پزشکان ايراني به کشورهاي ديگر اعزام ميشوند و در مراکز درماني معتبر جهان مشغول به کار هستند.

 

کاهش چشمگير مرگومير نوزادان و مادران باردار

 

عراقي زاده به برخي آمارهاي مستند اشاره کرد و گفت: طبق بيانيه فرهنگستان علوم پزشکي کشور در سال 1401، شاخصهاي بهداشتي و درماني ايران بهبود چشمگيري يافته است. مرگومير مادران باردار از 254 در ازاي 100 هزار نفر در سال 1356، به 25.01 در سال 1401 کاهش يافته است. همچنين، مرگومير نوزادان از 154 در هزار به 9.34 در هزار و مرگ کودکان زير يک سال از 195 در هزار به 12.58 در هزار کاهش يافته است.

وي در ادامه افزود: پوشش واکسيناسيون کودکان در کشور به 100 درصد رسيده و همين امر موجب ريشهکن شدن بيماريهايي مانند آبله و فلج اطفال و کنترل شديد بيماريهايي مانند سل و سياهسرفه شده است. همچنين، قانون بيمه همگاني سلامت تصويب شده و بخش زيادي از مردم، حتي افراد فاقد بيمههاي تأمين اجتماعي يا نيروهاي مسلح، تحت پوشش بيمه درماني قرار گرفتهاند.

عراقي زاده گفت: تعداد دانشکدههاي پزشکي کشور از 9 مورد قبل از انقلاب به 64 دانشکده افزايش يافته و تعداد دانشجويان گروه پزشکي از 25,848 نفر به 234,325 نفر رسيده است و حدود 10 برابر افزايش يافته است، همچنين، ايران در حوزه پژوهشهاي پزشکي، در منطقه جز کشورهاي برتر محسوب ميشود و در برخي رشتههاي تخصصي، در سطح جهاني نيز جايگاه بالايي دارد.

 

موفقيتهاي پزشکي در پيوند اعضا و درمانهاي تخصصي

 

وي در پايان افزود: ايران در زمينههاي پيوند کليه، کبد، ريه، مغز استخوان و قرنيه، نه تنها به خودکفايي رسيده، بلکه به يکي از مراکز درماني معتبر منطقه تبديل شده است.

همچنين، عملکرد سريع و موفق نظام سلامت کشور در مديريت بحرانهايي مانند زلزله و سيل، نشان از توانمنديهاي بالاي ايران در ارائه خدمات درماني دارد. به عنوان نمونه، در زلزله اخير ترکيه، تيمهاي امدادي و درماني ايران به سرعت در منطقه حاضر شده و بيمارستانهاي صحرايي برپا کردند.

عراقي زاده تأکيد کرد که اين دستاوردها مرهون تلاشهاي بيوقفه متخصصان و کادر درمان کشور است و اين پيشرفتها بايد براي نسل جوان تبيين شود تا از ميزان توسعه و رشد کشور در حوزه سلامت آگاه شوند.

منبع: مهر

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.