اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

مدير کل آفريقاي سازمان توسعه تجارت ايران:

ايران براي تجارت با آفريقا مصمم است

مدير کل آفريقاي سازمان توسعه تجارت ايران ضمن برشمردن مزيت‌هاي تجاري ايران و قاره آفريقا، گفت: ايران مي‌تواند از ظرفيت‌هاي معادن و محصولات کشاورزي آفريقا بهره بگيرد و در نقطه مقابل مي‌توان مبادرت به صادرات کالاها و خدمات فني و مهندسي به اين قاره کرد.

ايران براي تجارت با آفريقا مصمم است

ليلا باغبان، مدير کل آفريقاي سازمان توسعه تجارت ايران آفريقا را قاره فرصتهاي ناشناخته ناميد و گفت: به نظر ميرسد تجار ايراني از ظرفيتهاي کشاورزي و تجاري قاره آفريقا کمترين بهره را بردهاند؛ در حاليکه اين قاره به دليل شرايط آب و هوايي و قرار گرفتن در خط استوا پتانسيل بالايي در توليدات محصولات کشاورزي دارد. از اينرو همزمان با صادرات ماشين آلات و تجهيزات کشاورزي و بذر، کود، سم، واکسنهاي دامي و دانش فني مورد نياز براي کشاورزي و دامپروري مي توان با ايجاد صنايع تبديلي کشاورزي در کشورهاي اين قاره ، ارزش افزوده بيشتري را نصيب کشور کرد.

به گزارش رجانيوز، وي با اشاره به کالاهاي وارداتي ايران از آفريقا، تصريح کرد: محصولات کشاورزي و دامي توليدشده در اين قاره ميتواند بخشي از نيازهاي سبد پروتئين خانوارها از جمله گوشت قرمز و سفيد و همچنين نياز کشور به علوفههاي دامي و دانههاي روغني را تامين کند.

 اين مقام مسئول با تاکيد بر فراهم بودن فضا براي کشت فراسرزميني، تصريح کرد: با برخي کشورها تفاهمنامه هاي در اين زمينه امضا شده است اما به نظر ميرسد که قوانين و مقررات در اين موضوع بايد تسهيلگر و شفاف شوند.

 به گفته وي؛ معادن، ديگر مزيت تجاري قاره آفريقا محسوب ميشود در اين قاره کليه عناصر متنوع موجود در جدول مندليف، به وفور يافت ميشود؛ کشورهاي اين قاره دارنده ذخاير قابل توجهي از سنگهاي قيمتي از جمله طلا و الماس هستند.

 باغبان با اشاره به فراواني سنگهاي معدني مورد نياز در صنايع معدني کشوردر آفريقا، بيان کرد: سنگ آهن، سنگ مس، منکنز، کبالت، ليتيوم، کروميت، اورانيوم، بوکسيت و... به وفور در قاره آفريقا وجود دارد. بدون ترديد استخراج اين سنگها از طريق سرمايه گذاري مشترک و يا مالکيت کامل معدن ميتواند به تقويت صنايع کشور کمک کند.

 وي ادامه داد: پتانسيل بالاي معادن آفريقا، برکسي پوشيده نيست اما محدوديت زيرساختهاي مناسب يعني جاده و ريل، امکان جابهجايي و انتقال سنگها و منابع معدني استخراج شده به بنادر اين کشورها را دشوار کرده است.

مدير کل دفتر آفريقاي سازمان توسعه تجارت ايران با تاکيد بر صادرات خدمات فني و مهندسي، گفت: کشورهاي آفريقايي اغلب در حال توسعه و يا کمتر توسعه يافته هستند؛ نرخ رشد در اين کشورها به علت تعدد فعاليتهاي زيربنايي، بالاتر از ميانگين جهاني است و اين فرصتي مناسب براي حضور در اجراي انواع پروژههاي زيرساختي و صادرات دانش فني شرکتهاي فني و مهندسي ايران و همچنين صادرات کالاها و مصالح ساختماني است.

اين مقام مسئول از شناسايي منابع عظيم نفت و گازي جديد در اين قاره خبر داد و گفت: شرکتهاي ايراني سابقه طولاني در شناسايي، استخراج، پالايش و فرآوري محصولات نفتي دارند بنابراين در اين زمينه ميتوان پروژههاي خوبي را تعريف کرد؛ کشورهاي آفريقايي در حوزه انرژي و برق مشکلاتي دارند اين در حالي است که در ايران شرکتهاي قوي بسياري در زمينه توليد انرژي و ساخت نيروگاه فعاليت دارند.

 به گفته باغبان؛ کود اوره عمده نياز کشورهاي آفريقايي از ايران است چراکه پايه اصلي اقتصادي اين کشور کشاورزي است.

مدير کل دفتر آفريقاي سازمان توسعه تجارت ايران، کمبود دارو و تجهيزات پزشکي را يکي ديگر از نيازهاي قاره آفريقا دانست و افزود: شرکتهاي دانش بنيان ايراني ميتوانند در اين حوزه وارد عمل شوند و در زمينه ساخت وساز و تجهيز بيمارستانها و صادرات دارو و تجهيزات بيمارستاني و همچنين اعزام و استقرار پزشکان در اين کشورها فعاليت داشته باشند هرچند هم اکنون هلال احمر ايران در برخي از کشورهاي آفريقايي شعبه دارد و فعاليت ميکند.

 وي ادامه داد: در بخشهاي کالايي نيز ميتوان به صادرات آهنآلات، فولاد، قير، خودرو و قطعات خودرو، ماشين آلات کشاورزي، کمباين، تراکتور، پهپادها و دستگاههاي سم پاشي و آبياري، محصولات پلاستيکي و پليمري، انواع فرش و موکت و کفپوشها، انواع مصالح ساختماني، لوازم خانگي و ... مبادرت کرد.

 باغبان با بيان اينکه فعاليتهاي آموزشي را ميتوان در حوزههاي مختلف با کشورهاي آفريقايي تعريف کرد، گفت: در حال حاضر دانشجويان زيادي از قاره آفريقا براي تحصيل در ايران حضور دارند آنها زبان فارسي را به خوبي ياد گرفتهاند و ميتوانند تبليغات منفي که عليه ايران در رسانههاي غرب صورت ميگيرد را خنثي کنند؛ به بيان ديگر دانشجويان آفريقايي سفراي خوبي براي تبليغ فرهنگ و ظرفيتهاي تجاري ما هستند.

 وي تصريح کرد: آموزشهاي کوتاه مدت مبتني بر مهارت و حرفه آموزي يکي ديگر از ظرفيتهاي مناسب براي استفاده از نيروي انساني جوان و ارزان در اين قاره بهويژه براي شرکتهاي علاقهمند به سرمايهگذاري در اين کشورها را فراهم مي کند.

اين مقام مسئول در پايان با تاکيد بر امنيت کشورهايي آفريقايي افزود: بر خلاف تصور بعضي از تجار و فعالان اقتصادي، بسياري از مناطق و کشورهاي اين قاره بهويژه براي فعاليت اقتصادي و تجاري و سرمايهگذاري امن است و هم اکنون از لحاظ امنيتي مشکلي در اين کشورها وجود ندارد و دولت ج.ا.ايران نيز براي توسعه روابط اقتصادي با اين قاره مصمم است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.