اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

اولين استاندار شهيد آذربايجان‌شرقي کيست؟

«مالک رحمتي» که همراه با شهداي راه خدمت و بر اثر واژگوني بالگرد رييس‌جمهور به درجه رفيع شهادت نايل شد، نخستين استاندار شهيد آذربايجان‌شرقي است؛ جواني که مقام معظم رهبري از ايشان به عنوان استاندار انقلابي و متدين ياد کردند.

اولين استاندار شهيد آذربايجان‌شرقي کيست؟

شهيد «رحمتي» اول بهمن 1402 موافقت هيئت دولت براي سمت استانداري آذربايجانشرقي را کسب، و 2 روز بعد کارش را در حالي آغاز کرد که پيش از آن آيتالله شهيد «سيدمحمدعلي آلهاشم» نيز به عنوان نماينده ولي فقيه در استان، حمايت قاطع خودش را از اين جوان انقلابي و توانمند با صراحت اعلام کرده بود.

وي دانشآموخته کارشناسي ارشد حقوق خصوصي از دانشگاه امام صادق (ع) و دکتري تخصصي حقوق خصوصي از دانشگاه خوارزمي بود و قبل از استانداري آذربايجانشرقي، در جايگاه معاون وزير اقتصاد و رئيس کل سازمان خصوصيسازي قرار داشت.

شهيد «رحمتي» همچنين سوابق اجرايي ديگري چون قائممقام آستان قدس، مديرعامل سازمان اقتصادي رضوي، عضو هيئت امنا و رييس بنياد بهرهوري موقوفات آستان قدس، عضو هيئت مديره و قائممقام مديرعامل سازمان اقتصادي کوثر و مسئوليت در سطوح مديريتي وزارت کشور و اتاق بازرگاني ايران را در کارنامه خود داشت.

 

مالک يکِ يک بود

شهيد «رحمتي» طي اول فروردين 1361 در کوچه «شهيدين» از محله «شريعتآباد» مراغه متولد شد و آنگونه که «مهدي شکاري» از دوستانش به نقل از خود «مالک» نقل ميکند، ايشان با مزاح راجع به تاريخ تولدش ميگفت: «يکِ يک هستم».

«مالک» در يک خانواده مذهبي متولد شد و به گفته «حيدر رهبري»، از اعضاي هيئت امناي مسجد شريعتآباد مراغه از همان دوران کودکي اهل مسجد و عبادت بود.

پدرش در مسافرخانه «چمن» و پس از آن در غذاخوري مشغول به کار بود و «مالک» خانوادهاي پرجمعيت شامل 2 خواهر و چهار برادر داشت.

«جعفر قهرمان» از بسيجيان پايگاه شهيد مدني مراغه يک فايل صوتي از داستان زندگي «مالک» در اختيار خبرنگار ايرنا قرار داد که در تيرماه 1400 و زماني که وي قائم مقام آستان قدس رضوي بود، براي دانشآموزان شرکتکننده در اردوي «بينهايت شو» بيان کرده و ضبط شده است.

شهيد «رحمتي» در اين داستان نقطه تحول خودش را بهرهگيري از رهنمودهاي يک روحاني بيان ميکند و ميگويد: شيخ داستان ما ابتدا داشتن هدف را به من توصيه کرد و پاسخ دادم «تحصيل در دانشگاهي که نماينده مجلس شهرم شوم» و بر همين اساس هم قبولي در کنکور دانشگاه امام صادق(ع) را هدف قرار دادم.

وي اضافه ميکند: اين شيخ در ادامه برنامهريزي براي رسيدن به هدف را توصيه کرد و همان دانشآموزي که معدل 14 و 15 داشت، در سايه کاهش تدريجي زمان خواب به شاگرد اول کلاس تبديل شد.

«براي دور شدن از بازيگوشي کليدواژه سوم هم داشتن اراده قوي بود و شيخ داستان ما توصيه کرد که بايد به جسم خودم فشار بياوريم و شبهايي که خواب به سراغم ميآمد، سرم را در آب يک کاسه فرو ميبردم تا ارادهام تقويت شود.

کليدواژه چهارم براي تقويت اراده، الگوسازي بود و خواندن کتابهاي استاد عشق مربوط به زندگي پرفسور حسابي، مهر استاد مربوط به زندگي علامه جوادي آملي و خدا بود و ديگر هيچ نبود شهيد چمران را توصيه کرد.

شيخ داستان زندگي شهيد «رحمتي» در نهايت نيز کليدواژه نظارت و ارزيابي را به او توصيه کرد و مالک به گفته خودش با بهرهگيري از اين رهنمودها به هدفش رسيد و خادم امام رضا (ع) شد.

 

ازدواج با دختر يکي از سياستمداران برجسته

شهيد «رحمتي» که دوره خدمت سربازي را به صورت امريه پشت سر گذاشته بود، با دختر «سيدمصطفي سيدهاشمي» از سياستمداران برجسته کشورمان و نماينده ادوار مجلس شوراي اسلامي از حوزه مراغه و عجبشير ازدواج کرد.

گفتني است «سيدمصطفي سيدهاشمي» به عنوان پدرزن شهيد «رحمتي»، طي دورههاي چهارم، پنجم، ششم و هفتم مجلس شوراي اسلامي نماينده مردم مراغه و عجبشير در خانه ملت بود.

«سيدهاشمي» عضويت در هيئت مديره و معاون فني شرکت پست جمهوري اسلامي، عضويت در هيئت نظارت بر چاپ اوراق بهادار، رئيس هيئت مديره شرکت مخابرات ايران، معاون برنامهريزي و توسعه اقتصادي ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) و دهها سمت ديگر را در کارنامه کاري خود دارد.

به گفته «شکاري» که از دوستان خانوادگي شهيد «رحمتي» است، «مالک» از همان دوره دانشجويي و قبل از ازدواجش نيز در برخي از دستگاههاي اجرايي در حال فعاليت بود تا جايي که در برههاي مشاور جوانان وزير کشور شد.

وي با بيان اينکه شهيد «رحمتي» طي دوره دانشجويي در شوراي نگهبان مشغول به کار بود و به آيتالله مهدوي کني ارادت خاص داشت، اضافه کرد: طي همان دوران در خصوص ولايت فقيه يک پروژه تحقيقاتي کار کرد که مورد توجه قرار گرفته بود.

«شکاري» افزود: شهيد «رحمتي» يک دختر 13 ساله به نام «هلما» دارد که در کلاس هفتم تحصيل ميکند؛ «علي»، فرزند دوم شهيد رحمتي است که در کلاس دوم ابتدايي درس ميخواند و فرزند سومش «سلما» چهار ساله است و اين روزها تصوير علي که بر دوش پدرش قرار دارد، در شبکههاي اجتماعي دست به دست ميشود.

به گزارش ايرنا در مورد اولين استاندار شهيد آذربايجانشرقي که مقام معظم رهبري از ايشان به عنوان استاندار انقلابي و متدين ياد کردند، ناگفتههاي بسياري وجود دارد و واکاوي آنها ميتواند الگويي از يک جوان انقلابي را پيشروي جوانان و نوجوانان کشورمان قرار دهد.

گفتني است «سيد ابراهيم رئيسي» خادمالرضا(ع) و هشتمين رئيس جمهوري اسلامي ايران عصر يکشنبه 30 ارديبهشت 1403 در مسير بازگشت از مراسم افتتاح سد «قيز قلعهسي» به تبريز، در منطقه ورزقان آذربايجانشرقي دچار سانحه هوايي شد و به همراه تمامي همراهانش به مقام رفيع شهادت نايل آمد.

آيتالله آلهاشم، نماينده وليفقيه در آذربايجانشرقي و امام جمعه تبريز، حسين اميرعبداللهيان وزير امور خارجه، «مالک رحمتي» استاندار آذربايجانشرقي، سردار سيدمهدي موسوي فرمانده يگان حفاظت رئيسجمهور و تعدادي از محافظان و خدمه بالگرد از سرنشينان بالگرد حامل رئيسجمهور بودند.

منبع: خبرگزاري ايرنا

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.