يک موسسه خيريه که حوادث اسلام هراسي را رصد مي کند، گزارش داد که حوادث ضد اسلامي و نفرت از مسلمانان در يک دهه گذشته به بالاترين سطح خود رسيده است.
اين موسسه با بيان اينکه اين حوادث تا پايان ماه سپتامبر به ميزان 63 درصد به شکل رفتارهاي توهين آميز بوده است، اعلام کرد: نزديک به 27 درصد از اين حوادث شامل رفتارهاي تهديد آميز بوده است.
اين موسسه گزارش داد که بيشتر حوادث در لندن، شمال غرب، يورکشاير و ميدلاندز رخ داده است.
در ماه آگوست گذشته، سازمانهاي اسلامي در بريتانيا با توجه به حملات خشونتآميز حاميان راست افراطي در بريتانيا عليه مسلمانان که باعث شورشهاي گستردهاي شد و به تعدادي از شهرهاي انگليس و ايرلند شمالي گسترش يافت، تشکيل ائتلافي را براي مقابله با اسلامهراسي اعلام کردند.
نمايندگان «گروه اقدام اسلام هراسي» روز چهارشنبه گذشته در لندن يک کنفرانس مطبوعاتي برگزار کردند که در ابتداي کنفرانس بيانيه اي از طرف اين گروه که شامل 80 سازمان اسلامي و شخصيت هاي جوامع مسلمان است قرائت شد.
در بيانيه اي از سوي اين گروه آمده است: با توجه به شورشهاي اخير راست افراطي، 80 سازمان اسلامي و رهبران جامعه گردهم آمدند تا از دولت بخواهند اقدام فوري و محکم براي مقابله با افزايش تهديد اسلام هراسي اتخاذ کند.
در اين بيانيه آمده است: افزايش خشونت عليه مسلمانان، خطر عادي سازي اسلام هراسي را در جامعه آشکار کرده و همين امر باعث وقوع اين حملات شده است.
در اين بيانيه همچنين خواستار بررسي مستقل فعاليتهاي راست افراطي، با تمرکز بر نقش پلتفرمهاي رسانههاي اجتماعي، رسانههاي بزرگ و روايتهاي سياسي است که نفرت و اسلامهراسي را تشويق ميکنند، شدند.
در اين بيانيه از دولت خواسته شده است که مستقيماً از طريق «نمايندگان مشروع و منتخب جوامع مسلمان، به ويژه شوراي مسلمانان بريتانيا، با جوامع مسلمان تعامل کنند تا اطمينان حاصل شود که صداي مسلمانان شنيده مي شود».
دولتهاي متوالي بريتانيا با وجود تغييراتي که در سالهاي گذشته در رهبري شوراي اسلامي بريتانيا رخ داده است، از برقراري ارتباط با شوراي اسلامي بريتانيا خودداري ميکنند.
دولت قبلي به رهبري حزب محافظه کار نيز با اين استدلال که اسلام هراسي را محدود مي کند و به دنبال يک «تعريف عملي» است، از پذيرش تعريفي از اسلام هراسي خودداري کرد.
کميته اسلام هراسي، اصطلاح اسلام هراسي را اينگونه تعريف ميکند: «نوعي نژادپرستي است که هويت مسلمانان را هدف قرار مي دهد» حزب کارگر نيز اين تعريف را اتخاذ کرد اما پس از پيروزي در انتخابات موضع رسمي در اين مورد اعلام نکرد.
کارگروه اسلامهراسي در بيانيهاي تاکيد کرد که اسلامهراسي در ماههاي اخير به طرز نگرانکنندهاي تشديد شده و با حملات راست افراطي به اوج خود رسيده است و اکنون زمان اقدام است.
گروه اقدام اسلام هراسي (IAG) اخيرا توسط 80 سازمان و شخصيت اسلامي در واکنش به شورشهايي که جناح راست افراطي در بريتانيا در اين ماه به راه انداخته و مسلمانان و مساجد آنها و همچنين اقليتها و مهاجران را هدف قرار داده است، راه اندازي شده است.
در يک نظرسنجي که اخيرا در بريتانيا انجام شد، 73 درصد از بريتانياييها نگراني خود را از ظهور راست افراطي در اين کشور ابراز کردند.
نظرسنجي انجام شده توسط شرکت تحقيقاتي «ايپسوس» نشان داد که 84 درصد از بريتانياييها نگران امنيت مردم در مناطقي هستند که شاهد خشونت افراطي راستگرايان بودهاند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.