اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

انقلاب اسلامی ایران در آینه روایات (130)

پيروزي انقلاب اسلامي ايران اولين رويداد ورود به دوران ظهور (79)

17:28
انقلاب اسلامی ایران در آینه روایات (130)

اهل مشرق و پرچمهاي سياه(6)

جمعي از علماي اهل سنت از جمله ترمذي (1419قج3: 362) و احمدبن حنبل در مسند و ابن کثير در کتاب نهايه و بيهقي در دلائل و ابن صديق مغربي در رساله خود روايتي را از پيامبر گرامي اسلام(ص) نقل کرده و آن را صحيح دانستهاند. حضرت در اين روايت ميفرمايد: «درفهاي سياه از خراسان بيرون ميآيند که کسي جلودار آنها نيست تا در ايليا(قدس) به اهتزاز در آيند».

شبيه اين روايت در منابع شيعه  نيز روايت شده و محتمل است که روايت شيعه بخشي از روايت اهن سنت باشد. در اين حديث کاملا هويدا است که معنا و مفهوم آن حکايت از تحرک نظامي و پيشروي نيروها از ايران به سوي قدس(ايليا يا بيت ايل) دارد. محدثان تصريح کردهاند که مراد از اين درفشهاي وعده داده شده، پرچمهاي عباسيان نيست. ابن کثير در کتاب نهايه حاشيهاي بر اين روايت زده و ميگويد: «اين درفشها آنهائي نيست که به وسيله ابومسلم خراساني برافراشته شد و حکومت بني اميه را برانداخت؛ بلکه درفشهاي سياه ديگري است که همراه مهدي(ع) خواهند آمد.»(کوراني ، 1394: 236).

ابن حماد از محمدبن حنفيه و سعيدبن مسيب نقل کرده است که پيامبر اعظم(ص) فرمود: درفشهايي از جانب مشرق به اهتزاز در آيند که مربوط به بني عباس است و تا زماني که اراده خداوند تعلق گيرد، باقي خواهند ماند. سپس درفشهاي سياه کوچکي از ناحيه مشرق بيرون آيند و با مردي از نسل ابوسفيان و لشکريان او مبارزه کنند و مردم را به اطاعت از مهدي(ع) سوق دهند.(ابن حماد ، 1423ق: 84-84).

بني عباس تلاش فراوان کردند تا روايات درفشهاي سياه را به س.د خود و برضد بني اميه معنا کنند و به مردم بقبولانند که جنبش، حکومت و درفشهاي برافراشته آنان هان است که در روايات پيامبر اسلام(ص) بشارت داده شده است و مهدي(ع) از خاندان آنها است؛ به همين خاطر ابو جعفر منصور عباسي پسرش را مهدي نام گذاشت و سعي فراوان نمود تا قضات و راويان گواهي دهند که اوصاف حضرت مهدي(ع) که از پيامبر(ص) نقل شده است، بر پسرش منطبق ميباشد.

 

منابع:

1-  ترمذي، محمد بن عيسي(1419ق) ‏الجامع الصحيح و هو سنن الترمذي، تحقيق و شرح احمد محمد شاکر، قاهره، مصر، دارالحديث

2-  سيد بن طاووس، ابوالقاسم علي بن موسي بن طاووس(1441) الملاحم والفتن(التشريف بالمنن في التعريف بالفتن)، نجف، المطبعة الحيدريه

3-  کوراني، علي(1394) عصر ظهور، ترجمه مهدي حقي، چاپ 29، تهران، چاپ و نشر بينالملل

4-  ابن حماد خزاعي، نعيم(1423ق) الفتن، تصحيح: مجدي بن منصور شوري، بيروت، لبنان، دارالکتب العلميه

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.