اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

انقلاب اسلامی ایران در آینه روایات (76)

خيزش‌هاي ضداستکباري در جهان تحت تاثير انقلاب اسلامي(13)

پيروزي انقلاب اسلامي ايران اولين رويداد ورود به دوران ظهور (25)

انقلاب اسلامی ایران در آینه روایات (76)

فلسطين(2)

در طول دوره قيمومت انگليس بر فلسطين، سازمان صهيونيستها تلاش ميکرد شرايط تأسيس سرزمين ملي يهوديان را در فلسطين فراهم کرده و مقدماتي ايجاد کند تا به ظاهر يهوديان و عربها بتوانند در کنار هم در اين منطقه زندگي کنند. عربهاي فلسطين احساس ميکردند که اين طرح منجر به نقض حقوق آنان خواهد شد. آنان همچنين معتقد بودند اين امر منجر به نقض تضميناتي ميشود که متحدين در قبال حمايت اعراب از آنان در جريان جنگ جهاني در مورد استقلال به رهبران عربها داده بودند. نتيجه اين امر مخالفت فزاينده اعراب با اعطاي قيمومت فلسطين و متعاقب آن درگيري بين اعراب و يهوديان شد.

اين رفتار تبعيض آميز دولت انگلستان عليه مسلمانان فلسطين و حمايت يکجانبه از يهوديان مورد اعتراض فلسطيني ها قرار گرفت و آنان در سال 1936م اعتصابات گستردهاي را سامان دادند. در پاسخ دولت انگلستان فلسطين را به صورت سه کشور مجزا پيشنهاد داد؛ دولت يهودي در شمال، دولت عرب در جنوب و يک کشور ميانگير در محدوده بيت المقدس و تل آويو ـ يافا و تحت نظر دولت انگلستان تشکيل ميشد که فلسطينيها اين نيرنگ را نپذيرفتند.

سرانجام تروريستهاي صهيونيست براي بيرون راندن فلسطينيها به عمليات رعبانگيز و ايذايي دست زدند و صرفاً در يک مورد در دهکده ديرياسين 254نفر مسلمان را کشتند. با عقبنشيني نيروهاي انگليسي دولت غاصب اسرائيل در سال 1948م اعلام موجوديت کرد.

مردم فلسطين مبارزات پراکندهاي را عليه متجاوزان مزبور ادامه دادند و در سال1959م جنبش آزادي بخش ملي فلسطين(فتح) را پايهگذاري کردند که نخستين جريان ملّي فراگير با هويت فلسطيني بود. در سال 1964م و در اجلاس سران عرب پيشنهاد تشکيل سازمان آزادي بخش فلسطين(ساف) مطرح گرديد که در همان سال جلسه شوراي ملي فلسطين در شهر بيت المقدس به تصويب رسيد.

در سال 1967م جنگ شش روزه اعراب و اسرائيل صورت گرفت که طي آن کرانه غربي رود اردن(از کشور اردن)، نوار غزّه متعلق به مصر و نيز صحراي سيناي مصر و بخش هايي از خاک سوريه در بلنديهاي جولان توسط صهيونيستها اشغال شد.(کيالي ، 1366: 279-280).

 

صلابت و مقاومت

بدون شک اشغال سرزمين مسلمانان فلسطين ناشي از توطئههاي سازمانهاي بينالمللي به سرکردگي آمريکا و انگليس، بيتوجهي دولت هاي عربي در جلوگيري از تشکيل اين غده سرطاني است. مردم اين سرزمين مسؤوليت شکست سال 1948م و پس از آن سال 1967م را متوجه رژيمهاي مرتجع منطقه ميدانند که هويت مستقل فلسطين را قرباني منافع سياسي خود کردند. به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي از سوي ساف گام مهمي در عقبنشيني اين سازمان نسبت به حقوق از دست رفته مردم فلسطين و کسب امتيازي بزرگ براي اين رژيم به شمار ميرود.

بر اساس توافق نامه اسلو، سازمان ساف بندهايي از منشور فلسطين را که بر ادامه مبارزات مسلحانه و ضرورت نابودي اسرائيل تأکيد داشت حذف کرد که اين اقدام خشم مسلمانان را برانگيخت. اکنون با وجود 15 سال که از امضاي اين موافقتنامه ميگذرد مردم فلسطين به اندک حقوق قانوني خود نرسيدهاند و مذاکرات سياسي با اشغالگران نتيجهاي بجز گسترش جنايت صهيونيستها و کشتار مردم بي دفاع فلسطين به همراه نداشته است.

اين روند اسفانگيز و توأم با خطا و خيانت موجب گرديد تا از درون جوششهاي مردمي جنبش جهاد اسلامي شکل گيرد. گروهي از جوانان فلسطيني که مشغول تحصيلات دانشگاهي در مصر بودند و در رأس آنان شهيد دکتر فتحي شقاقي قرار داشت اين خيزش را راهبري کردند.

جنبش جهاد اسلامي که در سال 1979م بنيان نهاده شد، پاسخي اسلامي و انقلابي به اين پرسش فلسطيني بوده است که ميتوان با تأثير پذيري از انديشه ديني و نيز فرهنگ و هويت اسلامي و بومي، طرحي را براي مشکلات سياسي و اجتماعي پايهگذاري کرد.

اين جنبش شعارهاي اسلام را به عنوان خاستگاه و جهاد و دفاع را به عنوان وسيله مطرح ساخت تا از اين رهگذر به نبرد با اشغالگران برخيزد و پاسخي به سازشکاران و مرتجعين بدهد. شقاقي به دنبال پيروزي انقلاب اسلامي کتابي درباره امام خميني«ره» به نگارش درآورد و در سال 1981م از مصر به فلسطين بازگشت و اين جنبش را رهبري کرد. در سال 1983م دستگير و يازده ماه در غزه زنداني شد.

چندين بار ديگر نيز راهي زندان و يا تبعيدگاه گرديد و سرانجام سازمان جاسوسي موساد وي را در مسير بازگشت از ليبي به دمشق در سال 1995م ترور کرد. بعد از شهادت وي دکتر رمضان عبداللّه جانشين شقاقي شد.

در دوره 1984م تا 1990م جنبش جهاد اسلامي در حدود 196 عمليات نظامي را برنامهريزي کرد و به اجرا درآورد که طي آنها ضربات سختي به اشغالگران وارد شد و تعدادي از صهيونيستها که جزو نيروهاي نظامي بلند پايه و مهم اسرائيل بودند به هلاکت رسيدند.(جنبش جهاد اسلامي فلسطين، 1379: 43-44).

منابع:

 Forji Amin George (June, 2004), «Is Palestine a State», Expert Law {citation} Check date values in: (help) Retrieved on 2008-04-04.

  کيالي، عبدالوهاب(1366) تاريخ نوين فلسطين، ترجمه محمد جواهرکلام، چاپ اول، تهران، اميرکبير

  روزنامه اطلاعات، 1380/3/5، ش 22203.

جنبش جهاد اسلامي فلسطين دفتر تهران(1379) فلسطين سرزمين تاريخ و مقاومت، چاپ اول، تهران دفتر جنبش جهاد اسلامي فلسطين در ايران

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.