اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

انقلاب اسلامی ایران در آینه روایات (142)

پيروزي انقلاب اسلامي ايران اولين رويداد ورود به دوران ظهور (90)

15:59
انقلاب اسلامی ایران در آینه روایات (142)

شعيب بن صالح کيست؟ (4)

در روايتي ديگر از امام مجتبي(ع) نقل شده است که مرد کندمگون با ريش کم پشت با چهار هزار نفر به پيراهن سفيد و پرچم سياه در دست دارند، از شهر ري خروج خواهند کرد که قيام او مقدمه ظهور مهدي(ع) است. (سيدبن طاووس ، 1441قج2: 53).

هاشمي شهيدي (1364: 713) در تحليل احاديث مربوط به شعيب بن صالح ميگويد: به حسب بسياري از روايات، شعيب صاخب اصلي دعوت و انقلاب نيست؛ بلکه او انساني شجاع و دلاوري است که در هنگام جنگ و نبرد و مقابله با دشمن سخت حمله  ميکند و مردانه ميجنگد و براي رضاي خدا قدم برميدارد. او فردي غير معروف است که کمتر کسي به او توجه دارد. وي در استدلال به اين تحليل به رواياتي از علي(ع) استناد ميکند.

1- ناچار بايد آسيابي به گردش درآيد و همينکه به گردش افتاد و پابرجا شد، خداوند متعال بنده خدمتگذار فرمانبرداري را که در راه خدا بسيار سخت گير و گمنام است، برميانگيزاند که پيروزي با اوست. يارانش کساني هستند که موي بلندي دارند و صاحب ريش، اباسهايشان سياه و صاحبان پرچمهاي سياهاند واي به حال کسي که با آنها به دشمني بر خيزد که بيملاحظه با دشمن خواهند جنگيد. به خداي بزرگ قسم که گويي من هم اکنون آنها را مينگرم و کارهاي آنان و آنچه را که بدکاران و ستمگران و جفا کاران از دست آنان ميبينند، در پيش چشم من است. خداوند آنان را بدون اينکه برايشان رحمي آورند بر آنان مسلط ميسازد و در شهرهاي ساحلي و بياباني، ايشان را به جزاي آنچه کردهاند بيمحابا ميرسانند و به کيفر اعمالشان ميرسانند. خداوند متعال به بندگانش ستم روا نمي-دارد.(مجلسي، 1403قج52: 232-233).

2- چون لشکريان سفياني به سوي کوفه روان شدند، سفياني آنان را به سوي مردم خراسان گسيل ميدارد و مردم خراسان قيام ميکنند و به جستجوي مهدي(ع) ميپردازند. سپس سفياني و آن مرد هاشمي(سيدخراساني) که صاحب پرچمهاي سياه است و فرمانده سپاه او شعيب بن صالح است، به همديگر ميرسند. در اين هنگام سفياني با شعيب در باب اسطخر(حوالي مسجد سليمان) با هم روبرو ميشوند. جنگ بسيار سختي بين آن دو در ميگيرد و سپاه خراساني پيروز ميشود. لشکريان سفياني هزيمت شده، فرار ميکنند. در آن هنگام مردم آرزوي مهدي ميکنند و به جستجوي او ميپردازند.(متقي هندي ، 1399ق: 152).

منبع:

1-  سيد بن طاووس، ابوالقاسم علي بن موسي بن طاووس(1441ق) الملاحم والفتن(التشريف بالمنن في التعريف بالفتن)، نجف، المطبعة الحيدريه

2-  هاشمي شهيدي، اسدالله(1364) زمينه سازان انقلاب جهاني مهدي(ع)، کتابفروشي المهدي، چاپ اول، قم

3-  مجلسي، محمدباقر(1403ق) بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الائمه الاطهار، دارالکتب الاسلاميه، تهران

4-  متقي هندي، علي بن حسام الدين(1399ق) البرهان في علامات مهدي آخرالزمان، تصحيح و تعليق علي اکبر غفاري، چاپ اول، قم، شرکت رضوان

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.