اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

وزير نفت خبر داد:

امضاي 40 ميليارد دلار قرارداد نفتي در 20 ماه گذشته

وزير نفت با اشاره به هدف‌گذاري براي جذب 250 ميليارد دلار سرمايه‌ در صنعت نفت ايران طي هشت سال آينده، گفت: در 20 ماه گذشته، 40 ميليارد دلار قرارداد با شرکت‌هاي داخلي و خارجي امضا کرديم.

امضاي 40 ميليارد دلار قرارداد نفتي در 20 ماه گذشته

گروه اقتصاد-رجانيوز: جواد اوجي بعدازظهر امروز (چهارشنبه، 14 تيرماه) در هشتمين سمينار بينالمللي اوپک و دومين نشست وزارتي با عنوان «سرمايهگذاري، تأمين مالي و راهبردهاي رشد فراگير نفت» با بيان اينکه ايران در مجموع ذخاير نفت خام و گاز طبيعي در جهان رتبه نخست را داراست، گفت: ايران داراي بيش از 33 تريليون مترمکعب ذخيره گاز طبيعي و 154 ميليارد بشکه ذخيره نفت خام قابل برداشت است.

 به گزارش رجانيوز، وي با اشاره به توليد روزانه 3 ميليون و 800 هزار بشکه نفت خام و ميعانات گازي و بيش از يک ميليارد مترمکعب گاز غني (ترش) در ايران، اظهار کرد: با توجه به وجود ظرفيت بالاي توان توليد نفت و گاز، ايران در دولت سيزدهم برنامهريزي مدوني براي افزايش توان توليد در نظر گرفته است.

 وزير نفت با تأکيد بر اينکه کارکنان صنعت نفت ايران با وجود تحريمها خود بهتنهايي ميدانهاي نفت و گاز را بهصورت صفر تا صد توسعه ميدهند، افزود: امروز در ايران توسعه و تعمير پالايشگاههاي نفت و گاز بدون حضور کارشناسان خارجي انجام ميشود.

 

افزايش ظرفيت توليد نفت و گاز

اوجي با اشاره به اينکه ما با تحريمهاي ظالمانه يک کشور روبهرو هستيم و تحريمها عليه اقتصاد و صنعت نفت ايران مربوط به سازمان ملل متحد نيست، گفت: با تجربه خودمان در سالهاي طولاني تحريم در زمينه توسعه ميدانهاي نفت و گاز و ساخت پالايشگاهها و مجتمعهاي پتروشيمي، امروز ظرفيت افزايش توليد نفت و گاز را داريم.

 وي با اشاره به قراردادهاي مهم تعريف شده در صنعت نفت ايران، افزود: برنامهريزي براي 250 ميليارد دلار سرمايهگذاري در صنعت نفت ايران تا هشت سال آينده انجام شده است.

 وزير نفت ادامه داد: طي 20 ماه گذشته، 40 ميليارد دلار قرارداد با شرکتهاي داخلي و خارجي امضا کرديم.

 

خودکفايي در حفاريهاي افقي و عمودي

اوجي با تأکيد بر اينکه امروز دنيا به امنيت انرژي بهويژه در زمينه گاز طبيعي نياز دارد، گفت: ميدانهاي گازي در خشکي و فراساحل ايران با توان شرکتهاي ايراني توسعه مييابند و در حفاريهاي افقي و عمودي به خودکفايي رسيدهايم.

 وي با تأکيد بر اينکه با تنظيم الگوي تازه قراردادهاي نفتي به دنبال آن هستيم تا حضور در صنعت نفت ايران براي سرمايهگذاران جذاب کنيم، افزود: با توجه به حجم ذخاير اثبات شده نفت و گاز ايران و نياز جهان به امنيت انرژي برنامهريزي کرديم تا توليد نفت و گاز افزايش يابد.

 

ايران 10 پالايشگاه نفت و بيش از 21 پالايشگاه گازي دارد

وزير نفت با اشاره به اينکه ايران 10 پالايشگاه نفت و بيش از 21 پالايشگاه گازي دارد، ادامه داد: در ساخت پالايشگاه صاحب دانش و فناوري هستيم و ظرف هشت سال آينده جذب رقم يادشده براي سرمايهگذاري قابل تحقق است.

 وزير نفت ادامه داد: ايران طي سالهاي اخير در قالب الگوي تازه قراردادهاي نفتي ايران، توافقنامهها و قراردادهاي مطلوبي را براي توسعه ميدانهاي نفت و گاز و ساخت پتروپالايشگاهها امضا کرده، سبک اين نوع قراردادها براي سرمايهگذاران بسيار جذاب و شيرين است.

اوجي با بيان اينکه بر اساس الگوي تازه قراردادهاي نفتي، سرمايهگذاران از عايدات حاصل از فروش محصولات توليدي ميدانهاي هيدروکربوري استفاده خواهند کرد، گفت: هماکنون کشورهايي همچون روسيه و حتي شرکتهاي فعال نفتي کشورهاي همسايه ايران از اين نوع قراردادها استقبال کردهاند.

 وي با تأکيد بر اينکه الگوي تازه قراردادهاي نفتي به نوعي تنظيم شده است که بازگشت سرمايه در آن در کمترين زمان ممکن انجام ميشود، تصريح کرد: در اين قراردادها سود خيلي خوبي را براي توسعه ميدانهاي نفتي و گازي براي سرمايهگذاران خارجي ديدهايم. همچنين با توجه به ذخاير گازي کشورمان سرمايهگذاران در صورت توسعه اين نوع ميدانها و تبديل آن به محصول الانجي در مجتمعها ميتوانند خودشان محصول نهايي را بازاريابي و صادر کنند تا بتوانند سرمايهگذاري و سود خود را از اين نوع پروژه برداشت کنند.

 

عزم دولت سيزدهم ايران براي توسعه پروژههاي پتروپالايشگاهي

وزير نفت با تاکيد بر عزم دولت سيزدهم ايران براي توسعه پروژههاي پتروپالايشگاهي افزود: سرمايهگذاران خارجي ميتوانند هزينهها و سرمايه خود را بعد از راهاندازي اين گونه پروژهها نيز از محل فروش فرآوردههاي نفتي برداشت کنند، خوشبختانه در اين زمينه و همچنين ساير زمينهها تاکنون با شرکتهاي زيادي از روسيه قرارداد و تفاهمنامه امضا کردهايم.

اوجي با بيان اينکه برنامهريزي کرديم تا 3 سال آينده صاحب 7 هزار مگاوات انرژي تجديدپذير باشيم، افزود: در پروژههاي مربوط به جمعآوري گازهاي مشعل نيز با توجه به آلايندگي که ايجاد ميکنند، 6 ميليارد دلار پروژه تعريف کرديم و بخشي اين پروژهها در ابتداي سال 2023 به بهرهبرداري رسيده است.

وي با اشاره به اينکه در بهينهسازي انرژي نيز پروژههايي در حوزه حمل و نقل، صنايع و نيروگاهها تعريف شده است، ادامه داد: در همه پروژههاي مربوط به جمعآوري گازهاي همراه، انرژيهاي تجديدپذير و بهينهسازي مصرف انرژي فراخوان جذب سرمايهگذار در داخل و خارج از کشور منتشر شده است و از هر سرمايهگذاري در اين عرصه استقبال ميکنيم.

 وزير نفت گفت: سرمايهگذاران در اين بخشها ميتوانند به ميزان انرژي صرفهجويي شده، صادرات داشته باشند که اين موضوع براي سرمايهگذاران خارجي جذاب باشد.

 اوجي تاکيد کرد: يکي از مواردي که اشتياقم را براي حضور در اين سمينار بيشتر ميکرد، ارائه دستاوردها و پتانسيلهاي ايران بود. همچنين آماده جذب سرمايهگذاران در حوزههاي بالادستي، پاييندستي و جمعآوري گازهاي همراه هستيم و از اين همکاري استقبال ميکنيم.

 

آينده بازار انرژي قابل پيشبيني نيست

وي با اشاره به اين که کشورهاي صادرکننده گاز (جيئيسياف) ميتوانند بخش اعظمي از نياز گازي جهان را تأمين کنند، گفت: در بحث گذار انرژي به هيچ عنوان نميتوان قيد سوختهاي فسيلي را بزنيم، به عبارت ديگر بايد همزمان با توسعه انرژيهاي فسيلي در آينده به فکر توسعه انرژيهاي نو باشيم.

وزير نفت با تأکيد بر اينکه آينده بازار انرژي قابل پيشبيني نيست، اظهار کرد: انرژيهاي فسيلي در آينده در کنار انرژيهاي نو تا مدتها استفاده خواهد شد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.