اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

حجت‌الاسلام سيد علي خميني:

امروز محبوبترين فرد در ايران آيت الله خامنه‌اي است

حجت‌الاسلام سيد علي خميني هدف رژيم صهيونيستي از جنگ با ايران را «فقط و فقط تجزيه ايران» دانست و گفت، رژيم صهيونيستي پايگاه اصلي آمريکا در منطقه است و ملت‌هاي مسلمان اگر قادر باشند و بتوانند، همان کاري را با اسرائيل مي‌کنند که حماس (در هفتم اکتبر 2023) کرد.

امروز محبوبترين فرد در ايران آيت الله خامنه‌اي است

نوه امام خميني رحمت الله عليه با بيان اينکه «تحليل من اين است که جنگ بين آمريکا و جمهوري اسلامي دور از ذهنترين چيز براي ماست. اما اگر جنگي رخ دهد، ما نميترسيم و با آن مقابله خواهيم کرد و تواناييهاي خود را ثابت کردهايم»، تأکيد کرد، آمريکاييها و اسرائيليها ثابت کردهاند که جهان به اصطلاح مانند يک جنگل است... تمايز قائل شدن بين اسرائيليها و آمريکاييها، حتي اگر ممکن باشد، بيمعني است.

در بخشي ديگر از اين مصاحبه، سيد علي خميني، ويژگيهاي ممتاز رهبر انقلاب را برشمرد و با بيان اينکه امروز آيت الله خامنهاي محبوبترين و قدرتمندترين شخص در ايران است، گفت، ايشان به قدري داراي درک عميق و راهبردي و تجربههاي متنوع است که «اگر بگويد چيزي اتفاق ميافتد، تقريباً هميشه اتفاق ميافتد» و اينکه ايشان ذاتاً مرد شجاعي است و چه بسا يکي از دلايل مهمي که امام خميني ايشان را شايسته رهبري دانست، شجاعت او بود.

مشروح مصاحبه:

 

نگرانم، اما نميترسم؛ نگراني طبيعي است

 

سيد علي خميني در پاسخ به سوالي درباره اينکه، آينده انقلاب را مثبت ميبينيد يا اينکه با نگراني جدي به آينده آن نگاه ميکنيد؟، گفت، نگراني، بله، اما ترس، خير. نگراني البته طبيعي و عادي است، زيرا اگر کسي چيزي را دوست داشته باشد و احساس کند که تهديدها و تلاشهايي براي از بين بردن آن وجود دارد، طبيعتاً نگراني در قلب او ايجاد ميشود. اما ترس به عنوان يک صفت منفي، خير. ترس به معناي ترس از غير خداوند متعال، خير، زيرا اين مسير، مسيري که ما، ان شاء الله، در پيش گرفتهايم، مسيري است که ابتداي آن ايثار و انتهاي آن شهادت است و شکستي در آن نيست.

 

ملتهاي مسلمان اگر بتوانند همان کار حماس را با اسرائيل خواهند کرد

 

سيد علي خميني در ادامه صحبتهايش در خصوص منطقه با بيان اينکه «تنها راه و راه زندگي ما مقاومت است... و ما الان در جنگ موجوديتي قرار داريم» گفت، «بياييد رک و راست صحبت کنيم. ما اکنون در منطقهاي هستيم که آمريکا شريک استراتژيک خود در آن را، اسرائيل، قرار داده است... اسرائيليها ميدانند که کشورهاي اسلامي منطقه... اگر روزي فرا برسد که مردم مسلمان قادر به بمباران اسرائيل، حمله به اسرائيل و حذف اسرائيل باشند، آنها همان کاري را با اسرائيل خواهند کرد که حماس کرد. همه ملتهاي مسلمان. امروز، اگر ميبينيم که برخي از کشورهاي منطقه به وظيفه خود عمل نميکنند، ممکن است پاسخشان اين باشد که قادر به انجام آن نيستند. اسرائيل ميداند، آمريکا ميداند، و رهبران قدرتهاي بزرگ ميدانند که اگر روزي فرا برسد که کشورهاي مسلمان قادر به حمله به اسرائيل باشند، آنها حمله خواهند کرد.

 

اسرائيل فقط و فقط دنبال تجزيه ايران است

 

سيد علي خميني ادامه داد، «.. سياست قطعي آمريکا و اسرائيل، تضعيف منطقه است. اگر اسرائيل توانايي داشته باشد، جلوي هرگونه فرصت اقتصادي براي کشورهاي مسلمان را خواهد گرفت... ما در يک جنگ موجوديتي هستيم. اسرائيل فقط و فقط دنبال تجزيه ايران است و لا غير. فقط و فقط دنبال تجزيه و تضعيف ايرانند. همانطور که غرب امپراتوري عثماني را تکهتکه کرد... فايده تجزيه شدن چيست؟ اگر يک ايران بزرگ به کشورهاي کوچک تبديل شود، کشور کوچک به متحد نياز دارد، به ديگران نياز دارد، به اسرائيل نياز دارد. آنگاه اسرائيل ميگويد: «بزن» و کشور کوچک ميگويد: «بله، قربان»؛ پاشو؛ بله قربان. بنشين، بله قربان. چاره ديگري ندارد. بنابراين، ما واقعبين بوديم و تصميم به مقاومت گرفتيم. ما واقعبين بوديم، وگرنه الان وجود نداشتيم. امام خميني يک مرد مذهبي و يک مرجع الهي بود، بله، اما او واقعبين بود. او به واقعيت نگاه ميکرد، به شرايط نگاه ميکرد. امروز، در جمهوري اسلامي، ما واقعبينانه نگاه ميکنيم. ما ميگوييم که راه مقاومت، راه واقعيت است. راهي که در مقابل ماست، راه مقاومت است و اين ديدگاه واقعبينهاست.

 

بزرگترين پايگاه آمريکا، اسرائيل است

 

غسان بن جدو پرسيد، اين درباره اسرائيل است، اما اهداف آمريکا درباره شما چيست؟ و سيد علي خميني گفت: آمريکاييها شريک خود را انتخاب کردهاند. من فکر ميکنم که تمايز قائل شدن بين اسرائيليها و آمريکاييها، حتي اگر ممکن باشد، بيمعني است، زيرا آمريکا اسرائيل را به عنوان بزرگترين پايگاه نظامي خود انتخاب و اعلام کرده است. همانطور که آمريکاييها اکنون در کشورهاي اسلامي - در قطر، عراق و جاهاي ديگر - پايگاه نظامي دارند، بزرگترين پايگاه نظامي آمريکا نيز پايگاه اسرائيل است. [شايد تنها فرقش با ديگر پايگاههاي نظامي اين باشد که]ازدواج در آنجا مجاز است و کودکان نيز در آن حضور دارند. اما بدون شک يک پايگاه نظامي است و آمريکا آن را به عنوان شريک خود انتخاب کرده است. بنابراين، در هر موردي که موضوع حول منافع اسرائيل و منافع ديگران ميچرخد، آمريکاييها طرف اسرائيل و همچنين آمريکا را گرفتهاند.

 

جنگ با آمريکا، بعيد است، اما اگر رخ دهد، ما نميترسيم

 

بنابراين، به شما ميگويم که اين روح استکبار است. استکبار با زبان قدرت صحبت ميکند و بنابراين، ميتوان با زبان قدرت با مستکبران مقابله کرد، جنگيد و حتي با آنها گفتوگو کرد. بدون زبان قدرت، ما نميتوانيم... من معتقدم که صلح بين ظالم و مظلوم و بين قوي و ضعيف اتفاق نميافتد، اتفاق نيفتاده و نخواهد افتاد. چرا متکبرهاي قوي حرف شما را ميپذيرند؟ چرا با شما مينشينند؟ امروز اشاره کردم که آمريکاييها با ناوگان و نيروهاي نظامي عظيمي آمدهاند. من فکر ميکنم آنها نميتوانند کاري انجام دهند، اما اين يک تحليل است. تحليل من اين است که جنگ بين آمريکا و جمهوري اسلامي دور از ذهنترين چيز براي ماست. اما اگر جنگي رخ دهد، ما نميترسيم. ما با آن مقابله خواهيم کرد و تواناييهاي خود را ثابت کردهايم. چند ماه پيش، ما سه اقدام انجام داديم که هر کدام براي تبديل شدن ما به يک ملت محبوب در قلب مسلمانان کافي بود: شليک موشک، اصابت موشک و تخريب اسرائيل. هر يک از اين سه اقدام براي يک ملت کافي بود تا موشکي پرتاب کند، حتي اگر به هدف خود نميرسيد. اما ما موشکهاي خود را پرتاب کرديم و آنها به هدف خود رسيدند و باعث ويراني شدند. اين سه اقدام هستند. امروز نيز همين امر صادق است. ما در مقابل استکبار گفتيم: «اگر بترسيد، ميميريد. ما چاره ديگري نداريم و اين به اين دليل است که من معتقدم اين مسير، مسير واقعبينانه ديدن واقعيت اوضاع است. آمريکاييها و اسرائيليها ثابت کردهاند که جهان به اصطلاح مانند يک جنگل است.

 

امروز محبوبترين فرد در ايران آيت الله خامنهاي است

 

سيد علي خميني با اشاره به نقش رهبر انقلاب گفت، «.. امروز، محبوبترين مرد در ايران، طبق نظرسنجيها، آيتالله خامنهاي است و قدرتمندترين مرد نيز آيتالله علي خامنهاي است. او قدرت را با محبوبيت ترکيب ميکند. اين طبق نظرسنجيهاست؛ نميگويم همه اينطور هستند. اين در مورد آيتالله علي خامنهاي، حفظه الله، است. همين امر در مورد ساير علماي ديني نيز صدق ميکند. امروزه، علماي ديني بسيار تأثيرگذارتر از علماي دوران گذشته، از زمان پيامبر اکرم (ص) تا زمان ما هستند.

مدير الميادين، غسان بن جدو گفت، آقاي خامنهاي، به عنوان ولي فقيه، در خارج از کشور به عنوان رهبر انقلاب و جمهوري اسلامي توصيف ميشود. برخي حتي از او به عنوان رهبر معظم انقلاب ياد ميکنند. در نهايت، او بالاترين مقام و شخصيت برتر در ايران است. او در ايران چهرهاي برجسته، شناختهشده و مورد احترام هوادارانش است. اما صادقانه بگويم، براي جهانيان، حضرت آقاي علي در طول جنگ دوازده روزه به عنوان يک چهره برجسته ظاهر شد. او به عنوان قويترين مرد جهان در مقابل آمريکا و اسرائيل ظاهر شد و با شجاعتي قابل توجه با تجاوز مقابله کرد. شما او را ميشناسيد، در مورد آقاي خامنهاي و نقاط قوت او که او را قادر ساخت تا در مواجهه با جنگ رواني و تهديدها ثابت قدم بماند، چه ميتوانيد به ما بگوييد؟ او هميشه مصمم است، شايد مصممترين چهره در کل ايران، حتي در داخل کشور. در مورد او چه ميتوانيد به ما بگوييد؟ حتي اکنون، اگر اجازه دهيد، با وجود نيروهاي زيادي که ايران را احاطه کردهاند، او هميشه ميگويد: «نترسيد، نااميد نشويد، به خدا توکل کنيد، ما قدرت داريم.» انگار او با يک جنگ رواني متقابل با جنگ رواني خارجي مقابله ميکند؛ و سيد علي خميني پاسخ داد: صحبت در مورد آقاي خامنهاي واقعاً دشوار است، زيرا من نميتوانم در چنين مدت کوتاهي، تمام امتيازات و ويژگيهاي منحصربهفرد رهبر معظم جمهوري اسلامي را مورد بحث قرار دهم. با اين حال، ميتوانم چندين مورد از ويژگيهاي برجسته او را ذکر کنم.

 

اگر آيتالله خامنهاي بگويد چيزي اتفاق ميافتد، تقريبا هميشه اتفاق ميافتد

 

سيد علي خميني گفت: اولين امتياز آقاي خامنهاي اين است که ايشان مردي متقي، مؤمن و معتقد هستند و عميقاً به دانش ديني که کسب کردهاند، اعتقاد دارند. من در دوران کودکي بارها ايشان را ملاقات کردم و ايشان واقعاً مردي متقي، مؤمن و معتقد بودند و عميقاً به دانش اسلامي که کسب کردهاند، اعتقاد دارند. اين نکته اول است.

ثانياً، ايشان در حوزههاي مختلف علمي مطالعه دارند. اين از نظر ما يک امتياز است. ايشان دانش متنوعي دارند، به ويژه در فلسفه تاريخ ما و تاريخ معاصر. ايشان درک جامعي از مسائل تاريخي، استراتژيک و ژئوپليتيک دارند. در اين زمينهها تبحر دارند و از اوضاع روز آگاه هستند. اين يک ويژگي عالي است.

سومين امتياز آقاي خامنهاي اين است که از ابتداي انقلاب و حتي قبل از انقلاب، تقريباً پنجاه سال در بطن حوادث بودهاند. بعد از پيروزي انقلاب، ايشان در دولت بودند؛ ايشان رئيس جمهور بودند. قبل از آن، ايشان در مجلس بودند. اکنون، تقريباً پنجاه سال است که ايشان در بطن حوادث بودهاند و اوضاع را رصد ميکنند. بنابراين، ايشان تجربه بسيار ارزشمندي دارند. اگر بگويد چيزي اتفاق ميافتد، تقريباً هميشه اتفاق ميافتد. اگر بگويد چيزي بيفايده است، گاهي اوقات کسي اوضاع را رصد ميکند و ميگويد مفيد است يا نه. اما اگر در سطوح بالا تجربه داشته باشد - و ما در جمهوري اسلامي ميگوييم که اين با مذاکره مخالف است - من ميگويم کسي که بيشترين مذاکره را در منطقه ما انجام داد، آقاي خامنهاي بود. او در زمينههاي مختلف مذاکره کرد. او رهبر بود؛ او رئيس دولت بود. بنابراين، از نظر تجربه در مذاکره و از نظر تجربه در جنگ، او آماده
بود.

چهارمين مزيتي که ميخواستم به آن اشاره کنم، ويژگي شجاعت است. اين ويژگي در هر کسي يافت نميشود. او ذاتاً و ذاتاً مرد شجاعي است. مرد شجاع نميترسد و اين از ذات و ذات اوست. شايد وقتي امام خميني به ايشان اشاره کردند - ميدانيد که ايشان از نظر قانوني از مجلس خبرگان انتخاب شدهاند، اما شيخ رفسنجاني در جلسهاي براي انتخاب آقاي خامنهاي، نقل کرد که امام خميني به پدرم، آقاي خميني، رحمه الله، فرمودند: «ما تلويزيون تماشا ميکرديم که آقاي خامنهاي به چند سفارتخانه خارجي سر ميزد. امام خميني گفتند ايشان براي رهبري مناسب هستند... من فکر ميکنم امام خميني در آقاي خامنهاي شجاعت يافت. ميدانيد، شجاعت تهور نيست. من معتقدم که امام خميني اين ويژگي را در آقاي خامنهاي يافت، به همين دليل او را انتخاب و به او اشاره کرد.

 

خاطره سيد علي خميني از سيد حسن نصرالله

 

سيد علي خميني درباره خاطرهاش از سيد حسن نصرالله گفت، راستش را بخواهيد، يادم هست که روزي برادرم، سيد حسن، آمد و گفت که سيد حسن نصرالله ميخواهد به خانه امام خميني در جماران برود. او با شهيد حاج قاسم سليماني و شهيد عماد مغنيه همراه بود. همين شهيد حاج قاسم سليماني، سيد حسن نصرالله و شايد چند نفر ديگر، در خانه درباره اينکه چگونه در اين جنگ پيروز شده بود صحبت ميکردند. چه چيزي ميتوانستيم به او هديه بدهيم؟ البته ميدانيد که ما نميتوانيم يادگاريهاي امام خميني را به مردم بدهيم، چون کار موسسه ما جمعآوري يادگاريهاي امام خميني است، نه دادن آنها. آقاي حسن کتوليه گفت: «ميخواهم مقداري از وسايل شخصي امام خميني را به او بدهم.» پارچهاي بود که امام هميشه روي زانوهايشان ميگذاشتند و ما آن را آماده کرديم. آقاي حسن نصرالله به جماران آمدند و آقاي حسن اين را به آقاي حسن نصرالله داد و او برگشت و با صداي بلند گريه کرد. او گريه کرد و عماد مغنيه گريه کرد و حاج قاسم سليماني گريه کرد. آقاي حسن نصرالله گفت: «در اين جنگ، خانهام را ويران کردند و من هيچ نگراني و ناراحتي از اين بابت ندارم. نگراني و غم من اين است که عمه شما، خانم زهرا مصطفوي، عمامه امام خميني را به من هديه داد و در خانه من بود. نگراني من اين است که بعد از ويران شدن خانهام، اين هديه زيبا را از دست دادم و حالا انگار امام خميني دوباره چيزي از خودش به من داده است.» جلسه خوبي بود و از دو جهت عالي بود. اولاً، سيد حسن نصرالله درک و آگاهي عميق و بزرگي از جهاد نشان داد. ثانياً، او چه در جنگ و چه در سخنرانيهايش، مردي بسيار منطقي و واقعبين بود؛ و اکنون به ويژه به مردم لبنان ميگويم: به ميراث او بازگرديد و به سخنان او گوش دهيد. سخنان او امروز به اندازه خودش زنده است. ما معتقديم - و اين يکي از باورهاي ماست، همانطور که در آيه قرآن آمده است - که شهدا نزد پروردگارشان زنده هستند و روزي ميخورند. او زنده است و امروز ميتوانيم از او بهره ببريم. به جوانان جهان اسلام ميگويم: شما سيد حسن نصرالله را حضوري نديديد؛ فقط از طريق فضاهاي مجازي و شبکههاي تلويزيوني به سخنان او گوش داديد. اکنون سخنان او در دسترس است؛ به آنها بازگرديد و از سخنان او الهام بگيريد. او امروز زنده است، همانطور که همه شهداي ما، مانند حاج قاسم سليماني و ديگران، و سيد حسن نصرالله زنده هستند. ما بايد به اين ميراثهاي مبارک برگرديم و از آنها بهره ببريم.

 

بصيرت مردم عراق

 

غسان بن جدو: وقت بسيار کوتاه است، جناب سيد علي خميني، اما همانطور که در مورد لبنان صحبت کرديم، بايد مختصراً در مورد عراق نيز صحبت کنيم. من در مقدمه اشاره کردم، هرچند توضيح بيشتري ندادم، که شما نوه امام خميني و همسر نوه دختري آيت الله سيستاني هستيد. شما جايگاه برجستهاي در عراق داريد، عراق را دوست داريد، در آنجا زندگي کردهايد و در آنجا تدريس کردهايد. به طور خلاصه، وضعيت فعلي عراق را چگونه ميبينيد؟ آيا پس از انتخابات اخير خوشبين هستيد يا به دليل فشارهاي شناخته شده و عمومي ترامپ نگران هستيد؟

سيد علي خميني: البته مردم عراق در انتخابات قبلي و اخير، بصيرت خود را نشان دادند. من فکر نميکنم حتي يک نامزد از جامعه شيعه که دوست يا دستنشانده آمريکا باشد، به پارلمان راه يافته باشد. تقريباً 100 درصد پارلمان عراق در دست کساني بود که عاشق اسلام واقعي هستند.

غسان بن جدو: از آنجايي که ما در مورد عراق صحبت ميکنيم و با توجه به روابط نزديک شما با مرجعيت ديني، جايگاه واقعي اين مرجع چيست؟ و آيا جناب عالي، نسبت به ادامه حيات آن و نقش آن به عنوان يک مرجع ملي، نه فقط به عنوان يک مرجع ديني، بلکه به عنوان يک مرجع بزرگ با نفوذ بر همه بدون استثنا، خوشبين هستيد؟

آقاي علي خميني: امروز، اگر به واقعيت عراق نگاه کنيم، واقعاً قابل توجه است که يک مرجع ديني ايراني، حضرت آيت الله العظمي سيد علي حسيني سيستاني، قدرتمندترين و تأثيرگذارترين چهره در عراق است. ما در عراق بوديم که جناب آقاي عادل عبدالمهدي نخست وزير بود و او بدون تأييد مرجعيت استعفا داد. او بدون تأييد صريح آنها استعفا داد. در تاريخ عراق، ما هرگز مردي با چنين محبوبيت و نفوذي را نشناختهايم؛ و خدا را شکر، در اين دوره اخير، از کسي - که ترجيح ميدهم نامش را نبرم - شنيدم که اگر سيد سيستاني در عراق نبود، حوزه علميه نجف کاملاً از بين ميرفت. دولت به اين محکمي مستقر نميشد. ثبات، تماميت ارضي و حاکميت عراق به حضور اين مرجع ديني بستگي دارد. بنابراين، ما ميخواهيم اين موقعيت را به خواست خدا حفظ کنيم. حوزه علميه نجف، بحمدالله، در دوران اخير رشد و شکوفايي زيادي داشته است. امروز، بحمدالله، حوزه علميه نجف از نظر قدرت علمي بزرگتر و قويتر از قبل است. واقعاً، خدا را شکر، اين فقط به برکت اميرالمؤمنين و حضور ايشان است. مرجع ديني آگاه.

 

ما از يک حق دفاع ميکنيم

 

غسان بن جدو: جناب سيد علي خميني، لطفاً حرف آخرتان را در دو دقيقه بيان کنيد. ايران در حال حاضر سالگرد انقلاب را جشن ميگيرد، اما در عين حال، همانطور که در مقدمه اشاره کرديم، جمعيت زيادي، فشارها و تهديدها وجود دارد. پيام نهايي شما مستقيماً به مردم ايران در مواجهه با اين تهديدها و جمعيت چيست؟ آيا به مقاومت، قدرت و توانايي خود براي پاسخ به اين تجاوز در صورت وقوع اطمينان داريد؟

سيد علي خميني: کاملاً، کاملاً، ما اصلاً از آنها نميترسيم، زيرا ما ثابت قدم هستيم. ما از يک حق دفاع ميکنيم و از کشورمان دفاع ميکنيم. با تحليل اوضاع، اگرچه تهديدهاي جدي در اخبار وجود دارد، برخي ميگويند که حمله قريبالوقوع است و تقريباً تصميم گرفته شده است، من معتقدم که اولاً، به خواست خدا، جنگي رخ نخواهد داد و ثانياً، اگر رخ دهد، ما در اين کشور ريشه داريم. ما در اين کشور حضور داريم و آنها بايد بروند. ما به آمريکاييها ميگوييم، شما خواهيد مرد و شاهد تحقير ما، تحقير مردم ما يا تحقير کشور ما نخواهيد بود، همانطور که کساني که قبل از شما مردند، همانطور که آقاي خامنهاي گفت، همانطور که فرعون مرد. او در اوج قدرت و پايان خود بود؛ و امروز، اگر آمريکا ميخواهد تحقير ما را ببيند، نه، ما به خواست خدا ثابت قدم هستيم و وظيفه خود را انجام ميدهيم. من، به عنوان يک ملت، من، به عنوان يک فرد در ميان ايرانيان - و ايرانيان اين را ثابت کردهاند - ايرانيان، از طريق جنگ دوازده روزه، تمام سناريوها و تمام گزينههايي را که در نظر گرفته بودند، اجرا کردند. خلاصه، به شما ميگويم که من معتقدم اسرائيل و ايالات متحده مطمئن بودند که اين جنگ، و از طريق اين جنگ، به جمهوري اسلامي پايان ميدهد و منجر به سقوط رژيم ميشود، اما معادله برعکس شد.

 

غسان بن جدو: منظورتان جنگ دوازده روزه است؟

سيد علي خميني: بله.

 

غسان بن جدو: سيد علي خميني، فکر ميکنم کساني که امروز شما را تماشا کردند، با روحيه، گفتار، قدرت و تمام اين حرکت عظيم، کشف و تأييد کردند که شما واقعاً نوه امام خميني هستيد. از شما به خاطر اين زمان گرانبها و فوقالعادهاي که با شما گذرانديم، متشکرم.

سيد علي خميني: ميخواهم عذرخواهي کنم، زيرا زبان مادري من فارسي است و نميتوانم عربي صحبت کنم.

غسان بن جدو: زبان شما عالي است. شما فارسي صحبت ميکنيد و تصميم گرفتيد عربي صحبت کنيد و فکر ميکنم بينندگان از عربي فصيح، زيبا و بسيار واضح شما بسيار راضي بودند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.