نخستوزير لبنان در منطقه قريطم در بيروت با «سيمون کرم»، رئيس هيات مذاکرهکننده لبناني در کميته مکانيسم(نظارت بر توافق آتشبس) ديدار کرد و در جريان جزئيات و نتايج نشست اخير اين کميته قرار گرفت.
نواف سلام پس از اين ديدار تاکيد کرد که مرحله نخست طرح انحصار سلاح در منطقه جنوب رود ليتاني طي چند روز آتي به پايان خواهد رسيد.
وي برخلاف موضعگيري صريح حزبالله و حتي ارتش لبنان اظهار داشت که دولت آماده انتقال به مرحله دوم يعني انحصار سلاح در شمال رود ليتاني با اتکا به طرحي است که ارتش لبنان پيشتر بنا به درخواست دولت ارائه کرده بود.
نخستوزير لبنان بر لزوم تامين هرگونه حمايت لازم از ارتش براي انجام مسئوليت ملي خود و انجام ماموريتهاي محوله در چارچوب تحکيم ثبات و بسط سيطره دولت تاکيد کرد.
اين سخنان نواف سلام در حالي است که حزبالله طبق توافق آتشبس تنها با تحويل منطقه جنوب رود ليتاني به ارتش لبنان موافقت کرده و در اين توافق هيچ اشارهاي به خلع سلاح مقاومت و جلوگيري از بازيابي توان آن و يا انحصار سلاح در شمال رود ليتاني نشده است.
دولت لبنان که در مقابل اشغالگري و تجاوزات رژيم صهيونيستي مهر سکوت بر لب زده است، با ارائه طرحي براي خلع سلاح مقاومت در شمال ليتاني به اشغالگران و آمريکا بهانهاي براي فشار بر لبنان داد و صهيونيستها به همين بهانه و جلوگيري از بازيابي توان مقاومت، تجاوزات خود را به مناطق مختلف لبنان توجيه ميکنند.
ارتش لبنان هم پيشتر رسما اعلام کرده بود که بدون عقبنشيني رژيم صهيونيستي از نقاط اشغالي در جنوب، تکميل انحصار سلاح در جنوب ليتاني انجام نخواهد شد.
لذا اين سخنان نواف سلام درخصوص خلع سلاح مقاومت در شمال رود ليتاني چيزي جز امتيازدهي جديد و غيرعادي در برابر صهيونيستها نيست و طبق اعلام چندين بار حزبالله، هرگونه اقدام و تلاشي براي خلع سلاح مقاومت در شمال ليتاني با واکنش حزبالله مواجه خواهد شد.
شيخ نعيم قاسم، دبيرکل حزبالله و ديگر مسئولان اين حزب تاکنون بارها تاکيد کردهاند که تا زماني که تجاوزات صهيونيستها و اشغالگري در جنوب لبنان پايان نيافته و اسراي لبنان آزاد نشوند، به هيچ عنوان حاضر به بحث درباره زمين گذاشتن سلاح نيست.
اين در حالي است که با وجود همه امتيازدهيهاي دولت لبنان و حتي ديدار مستقيم با نماينده رژيم صهيونيستي، اشغالگران همچنان به حملات خود به مناطق مختلف لبنان ادامه ميدهند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.