اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

افشاي نقش جاسوس ام‌آي6 در اقدامات آژانس عليه ايران

پس از سوءاستفاده رژيم صهيونيستي و آمريکا از گزارش مغرضانه «رافائل گروسي» مديرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي عليه ايران، احتمال همکاري اين نهاد بين‌المللي با دشمنان ملت ايران بيش از پيش قوت گرفت.

افشاي نقش جاسوس ام‌آي6 در اقدامات آژانس عليه ايران

در همين راستا، رسانه آمريکايي «گريزون» نوشت: «اسناد محرمانه فاش شده نشان ميدهد که يک جاسوس کهنهکار بريتانيايي که خود را مسئول تحريمهاي ايران ميداند، به آژانس بينالمللي انرژي اتمي نفوذ کرده است. اين اسناد، بيانيههاي ايران عليه ايران مبني بر تباني مخفيانه اين نهاد ناظر هستهاي با دشمنان ايران را تقويت ميکند.»

طبق گزارش اين رسانه، يک مأمور بدنام سرويس جاسوسي انگليس (ام آي 6) از طرف لندن به آژانس بينالمللي انرژي اتمي (IAEA) نفوذ کرده است. اين مأمور، «نيکلاس لانگمن» يک مأمور اطلاعاتي کهنهکار است که ادعا ميکند به طراحي جنگ اقتصادي غرب عليه ايران کمک کرده است.

رسانه آمريکايي درباره لانگمن نوشت: «هويت لانگمن ابتدا در گزارشهاي روزنامهنگاري در مورد نقش او در منحرف کردن اتهامات مبني بر نقش داشتن اطلاعات انگليس در مرگ پرنسس دايانا مطرح شد. او بعداً توسط مقامات يوناني به نظارت بر آدمربايي و شکنجه مهاجران پاکستاني در آتن متهم شد. در هر 2 مورد، مقامات انگليس دستور سانسور صادر کردند و مطبوعات را از انتشار نام او منع کردند. اما رسانههاي يوناني که چنين تعهدي نداشتند، تأييد کردند که لانگمن يکي از نيروهاي امآي 6 است که از سفارت انگليس در آتن خارج شده است.»

گريزون رزومه اين مأمور کارکشته انگليسي را در مجموعهاي از اسناد فاششده که جزئيات فعاليتهاي يک منبع اطلاعاتي پرکار انگليس، را شرح ميداد، کشف کرد. اين رسانه آمريکايي تصريح کرد: «زندگينامه لانگمن نشان ميدهد که او تيمهاي بزرگ بين سازماني را براي شناسايي و مقابله با گسترش فناوري سلاحهاي هستهاي، شيميايي و بيولوژيکي، از جمله با استفاده از ابزارهاي فني نوآورانه و تحريمها، رهبري کرده است.»

رسانه آمريکايي نوشت: «به طور خاص، اين مأمور ام آي 6 ميگويد که «از طريق حمايت از آژانس بينالمللي انرژي اتمي و سازمان منع سلاحهاي شيميايي و از طريق مشارکتهاي بينالمللي سطح بالا، براي جلوگيري از گسترش سلاحهاي کشتار جمعي تلاش کرده است.»

رزومه لانگمن به او به خاطر ايفاي نقش اصلي در سازماندهي رژيم تحريمها عليه ايران با «[ايجاد] روابط بسيار مؤثر و متقابلاً حمايتي در سراسر دولت و با همکاران ارشد آمريکايي، اروپايي، خاورميانه و خاور دور براي استراتژي» بين سالهاي 2010 تا 2012 اعتبار ميبخشد. او در زندگينامه خود به اين موضوع افتخار ميکند که اين دستاورد «موفقيت ديپلماتيک بزرگ [توافق] هستهاي و تحريمهاي ايران را ممکن ساخته است.»

گريزون با اشاره به دغدغه ايران از احتمال همکاري فزاينده آژانس با رژيم صهيونيستي و ديگر دشمنان اين کشور نوشت: «نفوذ لانگمن در آژانس به اعلاميههاي ايران مبني بر تباني اين نهاد بينالمللي تنظيم مقررات هستهاي با غرب و اسرائيل براي تضعيف حاکميت خود، اعتبار ميبخشد. دولت ايران اعلام کرده است که آژانس بينالمللي انرژي اتمي هويت دانشمندان هستهاي ارشد خود را در اختيار اطلاعات اسرائيل قرار داده و ترور آنها را ممکن ساخته و اطلاعات حياتي در مورد تأسيسات هستهاي که در جريان حمله نظامي آنها در ژوئن امسال بمباران شده بود، در اختيار ايالات متحده و اسرائيل قرار داده است.»

رسانه آمريکايي اذعان کرد: «12 ژوئن، تحت هدايت رافائل گروسي، آژانس گزارشي آشکارا سياسي منتشر کرد که در آن ادعاهاي مشکوک گذشته براي متهم کردن ايران به نقض پيمان منع گسترش سلاحهاي هستهاي تکرار شده بود. روز بعد، اسرائيل به اين کشور حمله کرد و 9 دانشمند هستهاي و همچنين بسياري از مقامات ارشد نظامي و صدها غيرنظامي را ترور کرد.»

گريزون افزود: «اگرچه مقامات ايراني ممکن است از دخالت چهرهاي مرموز مانند لانگمن در امور آژانس بينالمللي انرژي اتمي بياطلاع بوده باشند، اما احتمالاً براي تهران جاي تعجب نخواهد بود که اين آژانس ظاهراً چندجانبه توسط يک سازمان اطلاعاتي غربي به خطر افتاده باشد.»

 

تلاش انگليس براي سانسور نام «لانگمن»

 

رسانه آمريکايي با اشاره به تلاشهاي مکرر دولت انگليس براي سانسور هرگونه اطلاعاتي درباره لانگمن نوشت: «در سال 2016، لانگمن به عنوان يکي از اعضاي نشان سنت مايکل و سنت جورج منصوب شد. در آن زمان، اين مأمور مخفيِ فرضي، به دليل اينکه در دو نوبت جداگانه به عنوان مأمور ام آي 6 در ملاء عام «شفافسازي» شده بود، مورد ترديد قرار گرفت.»

گريزون افزود: «ابتدا، در سال 2001، «استيون دوريل»، روزنامهنگار و نويسنده انگليسي، فاش کرد که لانگمن چند هفته قبل از تصادف مرگبار رانندگي پرنسس دايانا در پاريس در 31 آگوست 1997 به اين شهر رسيده بود و متعاقباً به انجام «عمليات اطلاعاتي» براي منحرف کردن گمانهزنيهاي گسترده عمومي مبني بر اينکه اطلاعات بريتانيا مسئول مرگ اوست، متهم شد.»

رسانه آمريکايي ادامه داد: «سپس، در سال 2005، مقامات يوناني لانگمن را به همدستي در ربودن و شکنجه 28 پاکستاني در آتن متهم کردند. اين پاکستانيها، که همگي کارگران مهاجر بودند، مظنون به ارتباط با افرادي بودند که متهم به ارتکاب بمبگذاريهاي هفتم ژوئيه 2005 در لندن بودند. هنگامي که رسانههاي يوناني از لانگمن به عنوان مأمور امآي 6 که بر شکنجه مهاجران نظارت داشته است، نام بردند، رسانههاي خبري انگليس عموماً از دستور سانسور رسمي دولت پيروي کردند و هنگام گزارش اين رسوايي، هؤيت او را پنهان نگه داشتند.»

اين رسانه تصريح کرد: «لندن هرگونه دخالت انگليس در شکنجه مهاجران را به شدت تکذيب کرد و جک استراو، وزير امور خارجه وقت، اين اتهام را «کاملاً بيمعني» خواند. با اين حال، در ژانويه 2006، لندن اذعان کرد که مأموران امآي 6 در واقع در طول شکنجه پاکستانيها حضور داشتند.

گريزون در گزارش خود درباره اين جاسوس انگليسي نوشت: «لانگمن پس از خروج از آتن، به لندن بازگشت تا رياست بخش ايران در وزارت امور خارجه انگليس را بر عهده بگيرد، تغييري که اهميت او براي ام آي 6 را برجسته ميکند و نشان ميدهد که دولت انگليس هيچ ترديدي در مورد روشهاي جمعآوري شواهد به اصطلاح بيرحمانه او نداشته است.»

به اذعان اين رسانه آمريکايي، «وزارت امور خارجه انگليس از نزديک با سرويس اطلاعاتي اين کشور همکاري ميکند، مأموران ام آي 6 از وزارت خارجه انگليس به عنوان يک پوشش استفاده ميکنند. سازمان سيا (سرويس جاسوسي آمريکا) نيز رويکرد مشابهي دارد.»

 

همکاري ام آي 6 با موساد

 

گريزون با اشاره به نقش لانگمن در رويکرد ضدايراني لندن نوشت: «لانگمن در حالي که از سال 2006 تا 2008 رياست بخش ايران در وزارت امور خارجه را بر عهده داشت، بر تيمي نظارت داشت که به دنبال «توسعه درک» از «برنامه هستهاي» دولت ايران بود. دقيقاً مشخص نيست که اين «درک» شامل چه چيزي بوده است. اما اين سند روشن ميکند که لانگمن سپس «در ميان «سازمانهاي اروپايي، آمريکايي و خاورميانهاي» در مورد آن ارزيابي «اعتماد ايجاد کرد» تا «برنامه هستهاي ايران را به تأخير بيندازد و ايران را براي مذاکره تحت فشار قرار دهد.»»

رسانه آمريکايي افزود: «اشاره به «سازمانهاي خاورميانهاي» به شدت به همکاري ام آي 6 با سرويس اطلاعاتي موساد اسرائيل اشاره داشت.»

گري زون در ادامه گزارش خود تصريح کرد: «ايران هرگونه ادعايي مبني بر جاهطلبي براي داشتن سلاحهاي هستهاي را رد کرده است. انکارهاي ايران توسط يک ارزيابي اطلاعات ملي ايالات متحده در نوامبر 2007 تأييد شد. اين ارزيابي براي چندين سال بدون تغيير باقي ماند و طبق گزارشها، عليرغم اظهارات مداوم بنيامين نتانياهو مبني بر اينکه ايران در آستانه توسعه سلاح هستهاي است، موساد نيز با ارزيابي اطلاعاتي آمريکا موافق بود.

 

همپوشاني فعاليتهاي لانگمن در آژانس و فشارهاي جهاني عليه ايران

 

رسانه آمريکايي در ادامه به نقل از اسناد خود نوشت: «نگرشهاي بينالمللي دولتها نسبت به ايران بين سالهاي 2010 تا 2012 به طور ناگهاني تغيير کرد. در اين دوره، در حالي که اسرائيل عمليات مخفي مرگبار خود را عليه دانشمندان هستهاي ايران افزايش داد، کشورهاي غربي و نهادهاي بين دولتي مجموعهاي از اقدامات تنبيهي شديد را عليه اين کشور آغاز کردند.»

گري زون افزود: «اين دوره دقيقاً با دوران تصدي لانگمن در مرکز مبارزه با گسترش سلاحهاي هستهاي وزارت امور خارجه انگليس همپوشاني داشت. بيوگرافي او نشان ميدهد که او از اين موقعيت براي تأثيرگذاري بر آژانس بينالمللي انرژي اتمي و ساير سازمانهاي وابسته به سازمان ملل متحد براي دامن زدن به يک کمپين خصومت جهاني عليه ايران استفاده کرده است.»

با اين وجود، رسانه آمريکايي با اشاره به گزارش «بي بي سي» رسانه وابسته به خاندان سلطنتي انگليس تصريح کرد: «گزارش بيبيسي در مورد اقدامات غرب عليه ايران اذعان داشت که مقامات اروپايي صرفاً به تهران مشکوک بودند، اما اتهامات آنها عليه ايران فاقد مدرک محکمي بود. در پشت صحنه، لانگمن، ادعاي اعتبار براي کمک به مشروعيت بخشيدن به اتهامات عليه ايران را داشت.»

 

دسترسي رژيم صهيونيستي به اطلاعات آژانس از تأسيسات ايران

 

گري زون در ادامه نوشت: «در سال 2015، ايران و قدرتهاي جهاني توافق برجام را منعقد کردند. طبق مفاد برجام، ايران موافقت کرد که فعاليتهاي تحقيقاتي هستهاي خود را در ازاي کاهش تحريمها محدود کند. در سالهاي پس از آن، به آژانس بينالمللي انرژي اتمي دسترسي تقريباً نامحدودي به مجتمعهاي هستهاي تهران داده شد. در طول اين مسير، بازرسان آژانس بينالمللي انرژي اتمي اطلاعات گستردهاي از اين سايتها، از جمله عکسهاي دوربينهاي نظارتي، دادههاي اندازهگيري و اسناد، جمعآوري کردند.»

رسانه آمريکايي افزود: «دولت ايران از آن زمان آژانس را به ارائه اطلاعات فوق سري دانشمندان هستهاي خود به اسرائيل متهم کرده است. در همين راستا اسناد داخلي آژانس بينالمللي انرژي اتمي که در ماه ژوئن امسال فاش شد، نشان ميدهد که رافائل گروسي، دبيرکل آژانس، رابطه بسيار نزديکتري با مقامات اسرائيلي نسبت به آنچه قبلاً شناخته شده بود، داشته است و نشان ميدهد که او از روابط صميمانه خود با تلآويو براي حفظ موقعيت فعلي خود استفاده کرده است.»

رسانه آمريکايي افزود: «اما خيلي قبل از اينکه گروسي با حمايت غرب و اسرائيل به صدر آژانس بينالمللي انرژي اتمي برسد، به نظر ميرسد که يک مأمور اطلاعاتي انگليس که در بيوگرافي خود مسئوليت مهندسي حمله اقتصادي غرب به ايران را بر عهده گرفته بود، به اين آژانس نفوذ کرده است.»

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.