اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

افزايش نگران‌کننده اسلام‌هراسي آنلاين در اروپا

اده‌هاي رسمي نشان مي‌دهد که جنايات اسلام‌هراسي در آلمان در سال 2023 بيش از دو برابر شده است. بر اساس اعلام اتحاديه آلمان عليه اسلام‌هراسي و تبعيض عليه مسلمانان (CLAIM) تقريباً يک مورد از هر 10 واقعه خشونت‌آميز بوده است.

افزايش نگران‌کننده اسلام‌هراسي آنلاين در اروپا

به همين ترتيب، Tell Mama، سازماني که حوادث ضد مسلمانان در بريتانيا را ثبت و اندازهگيري ميکند، افزايش هفت برابري خشونت ضد مسلمانان را بين 7 اکتبر تا 7 فوريه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل ثبت کرد. اتريش و ساير کشورهاي اروپايي نيز روند مشابهي را گزارش کردهاند.

اظهارات نفرت انگيز عليه مسلمانان و مهاجران پس از حمله وحشيانه روز شنبه با چاقو در زولينگن که در آن يک پناهجو از سوريه سه نفر را کشت و هشت نفر ديگر را زخمي کرد، در آلمان اوج گرفت. داعش مسئوليت آن حادثه را بر عهده گرفت. حزب راست افراطي آلترناتيو براي آلمان(AfD) به سرعت از اين حادثه براي انتقاد در آستانه انتخابات ايالتي استفاده کرد و اين حادثه را به دليل سياستهاي گوناگوني که توسط ائتلاف حاکم اتخاذ شد دانست.

DW Factcheck گروهي از حسابهاي تأييد شده را در شبکه X شناسايي کرد که فعالانه در کمپينهاي اطلاعات نادرست در مورد اين حادثه، پخش ميمها و کاريکاتورها و همچنين ادعاهاي مشکوک و دروغهاي آشکار مشارکت داشتند.

اين موج تشديد شده اطلاعات نادرست اسلام هراسانه در بحبوحه موج فزاينده اسلامهراسي در سراسر اروپا که پس از حملات مشابه در ساير کشورهاي اروپايي گسترش يافته است، رخ مي دهد.

در 18 آگوست يک پسر 11 ساله در تولدو اسپانيا به ضرب چاقو کشته شد. اين حادثه به سرعت باعث ادعاهاي بياساس شد. با وجود بيانيههاي رسمي مبني بر اينکه عامل يک جوان 20 ساله اسپانيايي بود، پستهاي متعدد رسانههاي اجتماعي به دروغ اين حمله را به يک مهاجر مسلمان از شمال آفريقا مرتبط ميکردند. يک پست فراگير شده از يک حساب کاربري که به طور معمول محتوايي را به اشتراک ميگذارد که مهاجران مسلمان را به عنوان يک تهديد بزرگ در اروپا نشان ميدهد، به اين کمپين اطلاعات نادرست کمک کرد.

دروغها درباره عوامل جنايات در اتفاقي که اواخر جولاي در ساوثپورت بريتانيا رخ داد هم منتشر شد. جايي که يک شايعه گسترده به دروغ، عامل چاقوکشي را که باعث کشته شدن سه کودک شد، فردي مسلمان معرفي کرد. اين شايعه منجر به چند روز شورش خشونتآميز در سراسر انگلستان و ايرلند شمالي شد.

چهرههاي راستگرا، اينفلوئنسرها و فعالان آنلاين آتش خشم را شعلهور کردند و برخي از چهرههاي معروف راستگرا حتي مردم را به پيوستن به شورشها و حمله به مساجد تشويق کردند.

پس از حمله چاقويي در زولينگن آلمان، يک ويدئوي خاص در فضاي مجازي پخش شد. در آن، گروهي از مردان در مقابل کليساي سنت لورنز در نورنبرگ ديده ميشوند که پرچمهاي سياه رنگ با خط عربي را به اهتزاز در ميآورند. اين ويدئو در ايکس، تلگرام و چندين وب سايت به زبانهايي از جمله فرانسوي، آلماني، انگليسي و اسپانيايي با ادعاي تعلق پرچم به داعش منتشر شد. از جمله کساني که اين ادعاي نادرست را ترويج ميکردند، مارتين سيچرت، نماينده AfD بود که اظهار داشت: هر کسي که فکر ميکند زولينگن يک مورد خاص است، اشتباه ميکند. مسلمانان راديکال در سراسر آلمان در حال افزايش هستند. در اينجا ويديوي کوتاهي از تظاهرات دولت اسلامي در نورنبرگ مشاهده ميشود. در واقع اين ويدئو يک راهپيمايي شيعيان در ايام اربعين در نورنبرگ را نشان ميدهد که پرچمهاي سياه آن نماد غم و اندوه و عزا است.

مسجدي به نام مرکز فرهنگي زهرا پيش از اين در صفحه فيسبوک خود از اين مراسم خبر داده بود و تصاويري را در شبکههاي اجتماعي خود منتشر کرده بود که روي پرچم ها نام امامان شيعه به چشم ميخورد.

لورنا مارتينز، رئيس عمليات تحريريه EMEA در Logically Facts، يک سازمان راستيآزمايي، نيز تأييد کرد که تيم او شاهد افزايش اطلاعات نادرست آنلاين در مورد مهاجرت در چند هفته گذشته بوده است. او به دويچه وله گفت: الگويي براي کمپينهاي اطلاعات نادرست در سراسر اروپا وجود دارد. آنها با يک موقعيت خبري شروع و مخاطب را با محتوايي بمباران ميکنند که آنها را در مسيري از حدس و گمان هدايت ميکند و يک نتيجه اجتنابناپذير دارد: اينکه مسلمانان و مهاجران تهديدي وجودي براي اروپا هستند.

اين الگو پس از آخرين حوادث چاقوکشي نيز ظاهر شد. يک روند تکراري در پستهايي که پس از هر رويداد منتشر ميشد، پخش تصاوير يا فيلمهاي بيربط بود. به عنوان مثال، ويدئوها و تصاويري از تجمعات بزرگ مسلمانان در طول مراسم مذهبي با زيرنويسهايي که در مورد مشکل فزاينده مهاجران مسلمان در اروپا هشدار ميداد، در فضاي مجازي منتشر شد. عکسهاي توليد شده توسط هوش مصنوعي و طرح سؤالات مبهم اغلب براي تقويت اثر اين تبليغات دروغين استفاده ميشوند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.