اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

افزايش فشارهاي اقتصادي بر شيعيان هزاره در افغانستان

از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، فشارهاي سياسي، اقتصادي و نظامي عليه شيعيان اين کشور به شيوه هاي مختلف ادامه داشته است.

افزايش فشارهاي اقتصادي بر شيعيان هزاره در افغانستان

در رويدادهاي جديد، طالبان تلاش کرده اند که فشارهاي اقتصادي بر شيعيان هزاره در مناطق مختلف اين کشور افزايش بدهند.

يکي از شيوه هاي افزايش فشار طالبان عليه شيعيان هزاره در افغانستان که چندين مورد آن در روزهاي اخير گزارش شده است، جلوگيري از فعاليت نهادهاي امداد رسان در مناطق شيعه نشين اين کشور بوده است.

اين سياست در حالي از سوي طالبان اتخاذ شده است که افغانستان در بحران شديد بشري بسر مي برد و بيش از دو سوم جمعيت آن نياز به کمک هاي بشردوستانه دارند.

مناطق شيعه نشين افغانستان به دليل «تبعيض تاريخي» دوامدار و خشکسالي گسترده در سه سال اخير، از جمله مناطقي از بحران اقتصادي و بشري بسيار گسترده در آنجا نسبت به ساير مناطق رخ داده است.

بر اساس گزارش سازمان ملل، خشکسالي شديد، ميزان حاصلات کشاورزي را در مناطق مرکزي افغانستان به شدت کاهش داده و اين مناطق به دليل وابستگي اقتصادي تقريبا صد درصدي به کشاورزي، با پيامدهاي ناگوار خشکسالي و فقر شديد مواجه شده اند.

 

«توقف فعاليت 15 نهاد امداد رسان در دايکندي»

در تازه ترين مورد، 15 نهاد امداد رسان در ولايت شيعه نشين دايکندي در مرکز افغانستان به دليل «فشار» و «باج گيري» طالبان، فعاليت خود را متوقف کرده اند.

منابع محلي مي گويند که امين الله عبيد، والي طالبان براي ولايت دايکندي، خواهرزاده اش را به عنوان رئيس اقتصاد اين ولايت تعيين کرده و از اين طريق از نهادهاي امداد رسان «باج گيري» مي کند.

اين منابع مي گويند که مسئولان محلي طالبان در اين ولايت، مسئولان و کارمندان نهادهاي امداد رسان را تهديد، توهين و تحقير مي کنند و در تازه ترين مورد، والي طالبان در دفتر کارش، رئيس سازمان بين المللي مهاجرت را تهديد و سيلي زده است.

ساکنان ولايت دايکندي مي گويند که «فشار»، «باج گيري» و «توهين و تحقير» کارمندان و مسئولان نهادهاي امداد رسان از سوي طالبان باعث شده است که از آغاز سال جاري ميلادي تا اکنون، 15 نهاد مدد رسان فعاليت خود در اين ولايت شيعه نشين متوقف کنند.

منابع محلي در دايکندي همچنين مي گويند که نهادهاي امداد رسان را واردار مي کنند که کمک ها را به افرادي متعلق به قوم پشتون توزيع کنند، در حالي شماري از آنها از ساکنان دايکندي نيستند و اکثر ساکنان دايکندي نيز از شيعيان هزاره هستند.

بر اساس اطلاعات منابع محلي، طالبان در مواردي کمک هاي بشردوستانه را از از ولايت دايکندي به ولايت هاي ديگر، از جمله غزني منتقل کرده اند.

از جمله مواردي که اين منابع از آن يادآوري مي کنند فروختن 30 تٌن گندم از کمک هاي بشردوستانه به يک شرکت خصوصي و انتقال آن به ولايت غزني است.

اين در حالي است که اخيرا طالبان دفتر مؤسسه «مأموريت کمک بين المللي» را در ولسوالي شيعيه نشين لعل و سرجنگل ولايت غور مسدود کرده اند و 18 کارمند اين نهاد را بازداشت و به کابل منتقل کرده اند.

اين نهاد امداد رسان گفته است که در اين ولسوالي مشغول فعاليت در عرصه هاي آموزشي و بهداشتي به مردم بوده است.

پيش از اين طالبان فعاليت کميته امداد امام خميني را نيز در شهرهاي کابل، هرات و مزار شريف متوقف کرده بود.

دفاتر اين کميته در افغانستان اغلب به زنان بي سرپرست و خانواده هاي بي بضاعت، کمک هاي انساني فراهم مي کرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.