اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

افزايش سرطان هاي دستگاه گوارش در ايران

مصرف غذاهاي آماده به شدت طرفدار پيدا کرده و شايد بيشترين افرادي که هر روز سفارش ساندويچ و پيتزا مي‌دهند، قشر جوان جامعه هستند.

افزايش سرطان هاي دستگاه گوارش در ايران

موضوع سلامت غذا، امروزه يکي از چالشهاي جوامع صنعتي و سرمايه داري است که متأسفانه به ساير جوامع نيز سرايت کرده است.

اساتيد علوم تغذيه و متخصصين سرطان شناسي، بر اين عقيده اند که فست فودها، مهمترين عامل ابتلاء به سرطانهاي دستگاه گوارش هستند و متأسفانه شاهد افزايش موارد ابتلاء و کاهش سن مبتلايان به سرطانهاي دستگاه گوارش هستيم.

علي شهريارياحمدي فوق تخصص خون و انکولوژي، گفت: موضوعي که بايد نسبت به آن حساس شد، کاهش سن ابتلاء به سرطانهاي دستگاه گوارش است.

وي با اشاره به اهميت تغذيه سالم در پيشگيري از سرطانها، افزود: فست فودها عامل مهم ابتلاء به سرطان هستند، زيرا براي تهيه آنها از مواد نگهدارنده، چربيها، استفاده ميشود که ميتوانند عامل ابتلاء به سرطان باشند.

شهرياري احمدي ادامه داد: متأسفانه سن ابتلاء به سرطان معده در ايران به 30 تا 40 سال رسيده، در حالي که انتظار داريم سرطان معده در افراد بالاي 60 سال ديده شود.

اين فوق تخصص خون و انکولوژي، با عنوان اين مطلب که کل سرطانهاي دستگاه گوارش به غير از مري، در حال افزايش است، افزود: همچنين، سرطان روده بزرگ که در افراد جوان رو به افزايش است، جزو سه چهار سرطان شايع در کشور است.

طبق آمارها و در مقايسه با ديگر مناطق دنيا به خصوص کشورهاي پيشرفته و در حال توسعه، سن ابتلاء به سرطان در ايران در برخي موارد پايينتر از ميانگين جهاني است.

يکي از علل اصلي آن تغيير الگوي تغذيه در جوامع مختلف از جمله ايران است. امروزه جوانان به غذاهاي فست فودي روي آورده اند که نه تنها موجب چاقي شده بلکه مقدار زيادي مواد غذايي بي ارزش و حاوي کالري بالا و چربيهاي اشباع نشده را وارد بدن ميکند و در کنار آنها مواد نگهدارندهاي است که سرطانزا هستند.

جدا از بحث تغذيه، تفکر جوانان است که به خيال خود کمتر از ديگر افراد دچار سرطان ميشوند و همين دليلي است که ديرتر به پزشک مراجعه ميکنند. به عنوان مثال در سرطان روده بزرگ، در افراد بالاي 60 سال از زمان شروع علائم تا مراجعه به پزشک يک ماه است اما در جوانان اين روند تا 6 ماه به طول ميانجامد که اين نياز به آگاه سازي جوانان دارد تا با بروز اولين علائم سريعاً براي درمان اقدام کنند.

سرطان به عنوان دومين عامل مرگ و مير در دنيا شناخته ميشود و ايران نيز از اين قاعده مستثني نيست. اين در حالي است که همه ما با شنيدن نام سرطان، دچار ترس و وحشت و استرس ميشويم و مرگ را جلوي چشمان خود ميبينيم.

اگر نخواهيم وضعيت تغذيه جامعه و به ويژه افراد جوان و نوجوان را، کنترل و اصلاح کنيم؛ قطعاً در آيندهاي نه چندان دور، شاهد خيل عظيمي از جوانان مبتلا به سرطان خواهيم بود که ميتواند زنگ خطر براي نظام سلامت کشور تلقي شود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.