پس از کاهش صادرات پسته و زعفران به عنوان دو محصول ارزآور بخش کشاورزي در ساليان اخير حالا بيشتر اميدهاي اين وزارتخانه به صادرات محصولات لبني و شيلاتي است به طوري که صادرات فرآوردههاي لبني در سال گذشته، رشد 60 درصدي را تجربه کرد و به حدود 720 ميليون دلار رسيد.
به گزارش روزنامه ايران، با اين حال در سالجاري با توجه به افزايش قيمت نهادههاي دامي، دامداران خواستار افزايش قيمت شير تحويل داده شده خود به کارخانجات لبني شدند، به همين دليل وزارت جهاد کشاورزي و شوراي قيمتگذاري محصولات کشاورزي رسماً قيمت شير خام را به 15 هزار تومان رساندند تا در سال موسوم به جهش توليد، ميزان توليد انواع فرآوردههاي لبني افزايش پيدا کند.
با اين حال اما هماکنون بيشتر کارخانجات لبني و دامداران منتظر تأييد نهايي ستاد تنظيم بازار هستند تا قيمت شير رسماً به 15 هزار تومان تغيير پيدا کند، اين در حالي است که تا پيش از اين، قيمت اين محصول 12 هزار و 700 تومان بود و نشاندهنده رشد 18 درصدي قيمت اين محصول در سالجاري است.
جزئيات صادرات لبنيات در سال جاري
آخرين آمارهاي گمرک حاکي از آن است که در فروردين ماه سال جاري 48 هزار تن انواع لبنيات به ارزش 62 ميليون دلار يا 2 هزار و 296 ميليارد و 804 ميليون و 480 هزار تومان از کشورمان صادر شده، اين در حالي است که در همين بازه زماني در سال گذشته يک هزار و 467 ميليارد و 747 ميليون و 828 هزار تومان از کشور صادر شده بود.
بنابراين ميتوان گفت صادرات لبنيات به لحاظ وزني نسبت به بازه زماني سال گذشته تغييري نداشته ولي به لحاظ ارزش دلاري 2 ميليون دلار کاهش و به لحاظ ارزش ريالي با رشد 56 درصدي روبهرو بوده است.
صادرات لبنيات به 26 کشور جهان
در اين بازه زماني انواع فرآوردههاي لبني کشورمان به مقاصد 26 کشور جهان شامل اتريش، ارمنستان، ازبکستان، استراليا، افغانستان، امارات متحده عربي، آلمان، بحرين، پاکستان، تاجيکستان، تايلند، ترکمنستان، ترکيه، آذربايجان، روماني، سوريه، عراق، عمان، روسيه، قزاقستان، قطر، کانادا، کويت، گرجستان، لبنان و هلند صادر شده است که اين امر نشان دهنده آن است که با توسعه ديپلماسي اقتصادي دولت سيزدهم و وزارت جهاد کشاورزي 2 کشور به مقاصد صادراتي لبنيات اضافه شده است.
کارشناسان و فعالان بخش خصوصي معتقدند در نظر گرفتن مشوقها و جوايز صادراتي براي توليدکنندگان ميتواند راهکاري مناسب براي جان دوباره گرفتن توليدکنندگان و حتي بهبود بازار داخلي و ثبات در اين عرصه باشد.
گفتني است 70 درصد مواد اوليه صنايع لبني شير است و سالانه حدود 11,5 ميليون تن شير در کشور توليد ميشود، به همين دليل از نظر تناژي ايران نوزدهمين کشور توليدکننده شير در جهان است.
سرانه مصرف لبنيات به 70 کيلو رسيده است
سيدمحمدرضا بنيطبا در خصوص سرانه مصرف لبنيات گفت: هماکنون سرانه مصرف لبنيات در کشورمان بين 60 تا 70 کيلوگرم است، هر چند که برنامهريزيهاي صورت گرفته نشان ميدهد مصرف لبنيات براي هر ايراني در سال بايد به 160 کيلوگرم ميرسيد.
وي افزود: تا قبل از ارديبهشتماه سال گذشته، حدود 10قلم کالاي لبني داشتيم که مشمول قيمتگذاري دستوري بود، با اين حال بعد از آن تعداد اين اقلام را به 4 قلم کاهش دادند و اين 4 قلم شامل شير کيسهاي، شير بطري کمچرب، پنير يواف نسبتاً چرب و ماست دبهاي ساده است که نرخ آنها دستوري تعيين
ميشود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.