اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس مرکز تحقيقات چاقي ايران:

افزايش احتمال ابتلا به 22 نوع سرطان با چاقي

رئيس مرکز تحقيقات چاقي ايران، در مورد مهم ترين علل چاقي توضيح داد.

افزايش احتمال ابتلا به 22 نوع سرطان با چاقي

مجيد ولي زاده فوق تخصص غدد درون ريز، استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي و دبير علمي نهمين کنگره پيشگيري و درمان چاقي که در روزهاي 28 لغايت 30 آذر 1403 در مرکز همايشهاي بين المللي ابوريحان دانشگاه شهيد بهشتي برگزار ميشود، اظهار داشت: در اين کنگره سعي شده است تا درباره آخرين يافتههاي مرتبط با پيشگيري و درمان چاقي صحبت شود. همچنين در کنگره امسال، پنلهاي مختلفي درباره ارائه گزارشي از عملکرد کشوري در حوزه پيشگيري و درمان چاقي، و برنامههاي آتي اين حوزه برگزار ميشود.

وي ادامه داد: اين کنگره با حضور محققان و صاحب نظران برگزار ميشود و سياست گذاران هم شرکت ميکنند. بحثهايي در ارتباط با عوامل افزايش چاقي و اصلاح شيوه زندگي با رژيم غذايي، فعاليت بدني و کنترل عوامل روانشناختي در کنگره امسال ارائه ميشود و اين موارد مانند گذشته جزو ارکان مهم کنگره است.

وي اضافه کرد: عوارض چاقي، بحثهاي باليني مرتبط با مشکلات ناشي از اضافه وزن مورد گفت و گو قرار ميگيرد لذا با اين حوزه متنوع، اساتيد، پزشکان، کارشناسان مختلفي در اين زمينهها فعاليت دارند که مخاطب اصلي اين کنگره هستند.

ولي زاده به دلايل چاقي اشاره کرد و بيان داشت: در جوامع امروز چاقي، گسترش بي رويه پيدا کرده است و سوءتغذيه و اضافه دريافت کالري تنها دليل چاقي نيست بلکه مصرف بيش از حد کالري در کنار کاهش فعاليت فيزيکي و کمبود خواب همچنين آلودگي هوا، استفاده از وسايل نقليه شخصي به دليل مشکلات حمل و نقل عمومي که فعاليت بدني را تحت تأثير قرار ميدهد عواملي هستند که باعث ميشود کالري کافي سوزانده نشود و به علت تجمع چربي، چاقي به وجود آيد.

رئيس مرکز تحقيقات چاقي اظهار کرد: چاقي در افراد مسن، جوانان و کودکان روند روبه تزايدي دارد و پيامدهاي مختلفي را براي سلامت ايجاد ميکند که عبارتند از پرفشاري خون، ديابت، افزايش چربيهاي خون، کبد چرب، بيماريهاي قلبي عروقي، مشکلات مکانيکي از قبيل آرتروز کمر و زانو را افزايش ميدهد و منجر به عوارض روحي -رواني مانند اضطراب و افسردگي نيز ميشود.

وي بيان کرد: حدود 22 نوع سرطان مانند سرطانهاي پستان و پروستات در اثر اضافه وزن و چاقي افزايش پيدا ميکند و نيز باعث ميشود بيماريهاي گوارشي مانند سنگ کيسه صفرا، ريفلاکس و آسم زياد شود.

عضو هيأت مديره انجمن چاقي افزود: تمامي گروههاي سني تحت تأثير چاقي هستند به طوري که حدود 16 درصد کودکان و نوجوانان چاق هستند همچنين حدود 60 درصد افراد بالغ دچار چاقي و اضافه وزن هستند (40 درصد اضافه وزن و 20 درصد چاقي دارند).

وي ادامه داد؛ با افزايش چاقي در سنين پايين بيماريهاي قلبي نيز در سنين پايين افزايش مييابد لذا داشتن برنامه تغذيهاي سالم و فعاليت بدني براي کودکان و نوجوانان بايد افزايش يابد و مدارس فضاي فيزيکي لازم براي فعاليتهاي بدني را جدي بگيرند تا دانش آموزان به مشارکت در فعاليتهاي ورزشي تشويق شوند.

ولي زاده اضافه کرد: 40 تا 70 درصد علل چاقي عوامل ژنتيک است و محيط چاق کننده نيز پيرامون ما وجود دارد استرسهاي محيطي، کمبود تحرک، کم خوابي و برنامههاي نادرست مدارس از جمله عواملي هستند که شيوع چاقي را بين کودکان و نوجوانان بيشتر ميکنند.

وي اظهار اميدواري کرد که اين کنگره با برنامه ريزي هاي انجام شده توقع مخاطبان را برآورده سازد و گفت: بايد نگاه مان به موضوع چاقي تغيير کند زيرا چاقي زمينه ساز و مادر بسياري از بيماريها است لذا بايد عزم ملي و سياست يکپارچه داشته باشيم. يک سازمان يا وزارتخانه نميتواند متولي اين امر باشد و نياز به همکاري گسترده بين بخشي است.

دبير علمي نهمين کنگره پيشگيري و درمان چاقي بر نقش و مشارکت وزارت خانههاي متولي سلامت مواد غذايي، وزارت جهاد کشاورزي و صنايع غذايي براي تأمين مواد غذايي با کيفيت و سالم، اداره ماليات (اخذ ماليات از غذاهاي ناسالم و نوشابهها براي پرداخت سوبسيد به مواد غذايي سالم و مورد نياز مانند لبنيات)، شهرداريها براي ساختن فضاي مناسب و پياده روهاي ايمن، گسترش حمل و نقل عمومي، وزارت نفت براي توزيع سوخت باکيفيت، وزارت صنايع براي کم کردن خودروهاي آلوده ساز، صدا و سيما و رسانههاي عمومي براي افزايش دانش تغذيهاي افراد، بر کنترل و پيشگيري چاقي تاکيد کرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.