اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

افت صادرات فرش ايراني از 2 ميليارد به 40 ميليون دلار

رئيس کميسيون فرش، هنر و صنايع دستي اتاق بازرگاني ايران گفت: ارزش صادرات فرش دستباف ايراني از بيش از سالانه 2 ميليارد دلار سال 1373 به سالانه 40 ميليون دلار در زمان حاضر افت کرده است.

افت صادرات فرش ايراني از 2 ميليارد به 40 ميليون دلار

مرتضي حاجي آقاميري، رئيس کميسيون فرش، هنر و صنايع دستي اتاق بازرگاني ايران در پاسخ به چرايي کاهش چشمگير صادرات فرش ايراني به آلمان به عنوان يکي از مقاصد اصلي صادرات اين کالا گفت: آلمان و کشورهاي آلماني زبان هميشه اصليترين خريداران فرش دستباف ايراني بودهاند و حتي اکنون هم آلمان يکي از پنج مقصد اصلي صادرات فرش دستباف ايراني به شمار ميآيد اما از آنجا که صادرات فرش ايران در چند دهه گذشته به شدت کاهش داشته آلمان هم مشمول همين موضوع ميشود؛ در سال 1373 ارزش صادرات فرش دستباف ايراني 2 ميليارد و 112 ميليون دلار بود و اين رقم در دهه 1386 تا 1396 به طور متوسط در هر سال به 500 ميليون دلار رسيد اما امروز اين رقم به 40 ميليون دلار در سال نزول کرده است.

وي افزود: با اين حال فرش ايراني اکنون در ميان کشورهاي اروپايي علاوه بر آلمان در فرانسه، انگلستان و ايتاليا نيز عرضه ميشود و در ميان کشورهاي غيراروپايي امارات نيز مقصد صادراتي خوبي است.

رئيس کميسيون فرش اتاق ايران اظهار کرد: جالب توجه است که آلمانيها به اندازهاي با فرش ايراني ارتباط برقرار ميکردند که دانش فرششناسي در دانشگاههاي برلين آغاز شد و آلمانيها نخستين کساني بودند که بر فرش به صورت علمي کار کردند در حالي که صنعت فرش را ايران در اختيار داشت.

حاجي آقاميري ادامه داد: تغيير سليقه نسل جديد اروپا نسبت به فرش سبب کاهش تقاضا براي فرش ايراني در آلمان شده و اين نسل به فرش به عنوان يک زيرانداز نگاه ميکند که در کوتاهمدت بايد عوض شود و در نتيجه حاضر نيست هزينه گزاف خريد يک جنس لوکس مانند فرش ايراني را براي کالايي که به عنوان زيرانداز استفاده ميشود پرداخت کنند. اما فرش ايراني به دليل کيفيت و هنري که در آن به کار گرفته شده نميتواند اين کارکرد را داشته باشد در نتيجه آنها فرشهاي ترک و هندي را که با سليقه اين نسل همخواني دارد، انتخاب ميکنند و در نتيجه هنديها و ترکها بازار فرش اروپا را در اختيار گرفتهاند.

وي خاطرنشان کرد: در کنار اينها تحريمها و سياستهاي نادرست ارزي داخل کشور هم به کاهش صادرات فرش ايراني به اروپا دامن زده و شرايط کنوني را پديد آورده است و به نظر نميرسد عزمي براي تغيير اين شرايط در دولتمردان ما وجود داشته باشد، ضمن اينکه توجه داشته باشيد مقصد 44 درصد صادرات فرش دنيا ايالات متحده امريکا است و در همين حال امريکا فرش ايران را تحريم کرده در نتيجه صنعت فرش ايران تنها ميتواند بر 56 درصد ديگر هدفگذاري کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.