سازمان پزشکي قانوني اعلام کرد: در دي سالجاري، آمار مراجعان نزاع و درگيري به مراکز پزشکي قانوني به کمترين ميزان در مقايسه با ديگر ماههاي سال رسيد.
در اين ماه 36 هزار و 491 مصدوم نزاع به مراکز پزشکي قانوني مراجعه کردند که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 7.3 درصد کاهش يافته و اين درحالي است که در ديگر ماههاي سال آمار مراجعان نزاع بيش از 40 هزار نفر و در مرداد با بالاترين تعداد، 59 هزار و 986 نفر بوده است.
ارجاع بيش از 505 هزار مصدوم نزاع به مراکز پزشکي قانوني
بر اساس اين گزارش، از ابتداي امسال تا پايان دي، 505 هزار و 466 مصدوم نزاع به مراکز پزشکي قانوني ارجاع شدند و اين رقم در مقايسه با مدت مشابه سال قبل (1401) تغيير چنداني نداشته و پنج دهم درصد کمتر شده است.
در اين مدت از کل ارجاعات نزاع به مراکز پزشکي قانوني340 هزار و 300 نفر مرد و 165 هزار و 166 نفر زن بودند.
استان تهران بيشترين مراجعه کننده نزاع به پزشکي قانوني را داشته است
از ابتداي امسال تا پايان دي، استانهاي تهران با 87 هزار و 306، خراسان رضوي با 44 هزار و 824 و اصفهان با 35 هزار و 550 مصدوم بيشترين و استانهاي ايلام با 2 هزار و 851، بوشهر با سه هزار و 285 و خراسان جنوبي با سههزار و 368 مصدوم کمترين تعداد مراجعان نزاع را داشتهاند.
خويشتنداري تا حد زيادي از نزاع ها و عوارض ناشي از آن ميکاهد
بر اساس اين گزارش، نزاع و درگيريهاي خياباني يا خانوادگي با وجود کاهش جزئي همچنان بخش قابل توجهي از ارجاعات واحدهاي معاينات باليني مراکز پزشکي قانوني سراسر کشور را به خود اختصاص ميدهد و طبق پروندههاي ارجاعي به سازمان پزشکي قانوني، بيش از 45 درصد از کل ارجاعات اين بخش مربوط به آسيب ديدگان نزاع است.
از سويي ديگر، بررسي مراجعان نزاع در واحدهاي معاينات پزشکي قانوني نشان ميدهد که بسياري از اين افراد از روي خشم و عصبانيت آني دست به عملي ميزنند که عوارض ناشي از آن نه تنها زندگي فرد آسيب ديده، بلکه زندگي فرد ضارب را نيز مختل و دچار بحران ميکند؛ حال آنکه در تعداد قابل توجهي از اين نوع ارجاعات مسئله به وجود آمده بدون زد و خورد و تنها با صحبت کردن قابل حل و فصل کردن است و مهارت فرد در خويشتنداري و پرهيز از رفتار خشن ميتواند ميزان نزاع و خسارات ناشي از آن را تا حد قابل توجهي کاهش دهد.
شکستگي بيني، آسيب دندان، فک و صورت يا آسيبهاي تنه و اندامها و در کنار اين موارد آسيبهاي روحي و رواني قابل توجه از بيشترين صدماتي است که افراد در منازعات با آن مواجه ميشوند ضمن آنکه صدمات ناشي از نزاعهاي دسته جمعي يا موضوعات ناموسي بيشترين ميزان آسيب و تبعات جسمي و رواني را به همراه دارد.
همچنين هرچند در بسياري از پروندههاي نزاع، آسيبها سطحي و محدود است اما در مواردي به طور ناخواسته و شايد اتفاقي ضربات وارده به طرف مقابل، تبعاتي را به بار ميآورد که جبران خسارات آن تقريبا غيرممکن خواهد بود. شکستگي بيني، آسيب دندان، فک و صورت و يا آسيب هاي تنه و اندام ها و در کنار اين موارد آسيب هاي روحي و رواني قابل توجه از بيشترين صدماتي است که افراد در منازعات با آن مواجه مي شوند ضمن آنکه صدمات ناشي از نزاع هاي دسته جمعي يا موضوعات ناموسي بيشترين ميزان آسيب و تبعات جسمي و رواني را به همراه دارد.
سازمان پزشکي قانوني کشور به مردم توصيه ميکند در صورت بروز اختلاف سعي کنند تا حد امکان مشکل را با گفت و گو حل کرده و به اختلاف خاتمه دهندزيرا در واحد معاينات باليني سازمان مواري مشاهده مي شودکه به دليلي بسيار پيش پا افتاده فرد يک عضو بدن و يا حتي جان خود را از دست داده و يا موجب نقص عضو و يا مرگ فرد ديگري شده است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.