اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نماينده ولي فقيه در وزارت جهاد کشاورزي:

اصل حلاليت غذايي بر دوش ناظرين شرعي و ذابحين است

نماينده ولي فقيه در وزارت جهاد کشاورزي گفت: اصل حلاليت غذايي بر دوش ناظرين شرعي و ذابحين است و هر 2 در کنار هم به تامين غذاي حلال مردم کمک مي کنند.

اصل حلاليت غذايي بر دوش ناظرين شرعي و ذابحين است

حجت الاسلام سيدحسن رباني در همايش غذاي حلال در تبريز با بيان اينکه وظيفه و ماموريت ناظرين شرعي و ذابحين يکي است اظهار کرد: هم ناظرين و هم ذابحين وظيفه ديني و مهمي بر دوش دارند و براي انجام اين وظيفه بايد جديت لازم را داشته باشند.

وي ادامه داد: بايد بين ناظر و ذابح اعتمادسازي شود البته اين به معني حذف ناظر شرعي نيست بلکه دادن وقت و زمان بيشتر براي ناظرين براي رسيدگي به ساير امور در تامين غذاي حلال و امنيت غذايي است.

رباني بر آموزش ناظرين شرعي و ذابحين نيز تاکيد کرد و گفت: برنامه ريزي هاي لازم براي تدوام آموزش اين افراد در دستور کار است زيرا اگر آموزش کافي نباشد اين وظيفه مهم ديني به طور کامل ادا نخواهد شد.

وي همچنين به مشکلات ناظرين و ذابحين در کشتارگاه ها اشاره کرد و افزود: بيشتر اين مشکلات همچون نحوه اعزام ناظر و ذابح به حج و خارج، قرادادهمکاري با کشتارگاه ها و کارت ضابط قضايي از گذشته به ارث رسيده که البته پيگيري خواهيم کرد تا به نتيجه برسد.

مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي نيز در اين همايش با ارايه گزارشي از وضعيت ذبح و تعداد کشتارگاه هاي استان، اظهار کرد: 28 ناظر شرعي بر امر کشتار دام و طيور در 26 واحد کشتارگاهي در استان نظارت دارند.

حجت الاسلام مجيد نجفي ادامه داد: در 13 واحد کشتارگاهي دام و 13 واحد کشتارگاهي طيور در استان ناظر شرعي مستقر است اما در 12 شهرستان استان به دليل نبود کشتارگاه، ناظر شرعي مستقر نيست و کشتارها در اين شهرستان بيشتر در روستاها يا در شهرستان هاي همجوار صورت مي گيرد.

وي ادامه داد: 90 نفر ذابح نيز به همراه ناظرين شرعي در کشتارگاه ها فعاليت مي کنند که نداشتن اتحاديه و صنف و حقوق پايين و نبود امنيت شغلي از جمله مشکلات اين قشر است.

نجفي گفت: امنيت غذايي و غذاي حلال از نظر شرعي، عرفي و قانوني فاکتوري مهم به شمار مي رود از اين رو چالش هاي اين حوزه همچون عدم تمرکز وظايف قانوني، عدم توجه به اسناد بالادستي، عدم استفاده از شرکت هاي دانش بنيان و نبود صنايع تبديلي در حوزه گوشت بايد جدي گرفته شود.

مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي نيز در اين همايش به عملکرد 6 ماهه اين اداره کل در استان پرداخت و گفت: در اين مدت 7.5 ميليون نوبت سر واکسيناسيون در استان انجام شده است و 50 هزار راس دام عليه سل و بروسلوز واکسينه شدند.

يحيي شيري پور ادامه داد: همچنين 975 هزار متر مربع اماکن نگهداري دام و 208 هزار راس دام در اين مدت ضدعفوني و سم پاشي شد.

وي به واکسيناسيون طيور در استان نيز اشاره کرد و گفت: در نيمه نخست امسال 3.3 ميليون واکسن نيوکاسل تزريق شده و به جز يک مورد، موردي از آنفلوآنزاي طيور در استان مشاهده نشده است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.