7 هزار قطعه فسيل حيوانات مهره دار در هشت فصل کاوش از منطقه مراغه استخراج شده است.
غلامرضا زارع در گفتوگو با خبرنگار فارس در مراغه اظهار کرد: اولين کاوش فسيلي در منطقه مراغه 170 سال پيش توسط روسها انجام شده است.
وي افزود: پس از آن محققان اتريش، آلمان، ژاپن و آمريکا تحقيقات و کاوشهايي در اين زمينه انجام دادهاند.
وي اضافه کرد: فصل جديد کاوش و استخراج فسيل در مراغه از سال 85 با کشف تودهاي از دره گرگ روستاي مردق آغاز شده است.
وي افزود: آن چه از دره گرگ به دست آمده امروز در قالب موزه صحرايي فسيل در معرض ديد علاقهمندان قرارگرفتن است.
به گفته رئيس اداره حفاظت محيطزيست مراغه، در سالهاي اخير هشت مرحله کاوش در مناطق فسيلي از جمله در روستاهاي کرجآباد ، قره کند و آهق مراغه انجام و فسيل هاي باارزشي به دست آمده است.
وي افزود: در آخرين فصل از کاوشهاي 400 قطعه فسيل حيوانات مهرهدار از منطقه آهق مراغه استخراج شده است.
زارع گفت: در اين حفاري، فسيلهاي باارزش اسب، ببر دندان شمشيري، گوزن، غزال، زرافه، کرگدن، فيل و گوشتخواران به دست آمده است.
وي در ادامه افزود: از اين فسيلها به دست آماده از مناطق مختلف شهرستان بخشي به تعداد 700 قطعه بازسازي و در موزه مرکز تحقيقات فسيل ايران در مراغه بهنمايشدرآمده است.
وي در ادامه با بيان اينکه اين موزه تنها موزه فسيل مهرهداران در کشور است افزود: قدمت فسيلهاي اين مجموعه 7 تا 12 ميليون سال است.
رئيس اداره حافظت محيطزيست مراغه افزود: پس از 10 سال وقفه عمليات تکميل مرکز تحقيقات فسيلشناسي ايران در مراغه با تخصيص 10 ميليارد تومان آغاز شده است.
وي گفت: با مبلغ اختصاصيافته از اعتبارات سفر استاني دولت، اجراي ديوارهاي بيروني و سقف اين طرح پس از سالها وقفه از نيمه دوم مردادماه آغاز شده است.
زارع افزود: براي امسال نيز 30 ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که با تخصيص آن اين طرح سال آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي در ادامه گفت: با تکميل اين مرکز فسيلهاي به دست آمده فراوري و براي بازديد و انجام مطالعات فسيلشناسي به نمايش در خواهد آمد.
منطقه فسيلي مراغه بهخاطر تراکم بالاي فسيل حيوانات مهرهدار به بهشت فسيلشناسان جهان شهرت دارد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.