آيين امضاي تفاهمنامه همکاري ميان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و صندوق توسعه ملي در محل اين صندوق برگزار شد.
مطابق اين تفاهمنامه صندوق توسعه ملي موافقت کرد تا خط اعتباري به ارزش 1200 ميليارد تومان به طرح هاي عملياتي شرکتهايي که پژوهشهاي مربوطه را با تاييد وزارت علوم ارائه ميدهند، اختصاص دهد.
همچنين کارگروهي متشکل از دو دستگاه در جهت طراحي بندهاي پيشنهادي ظرف يک ماه ايجاد و دستورالعمل نهايي به امضاي وزير علوم و رئيس هيأت عامل صندوق خواهد رسيد.
مهدي غضنفري ـ رئيس هيات عامل صندوق توسعه ملي در اين مراسم اظهار کرد: يکي از مشکلات حوزه تحقيقات دانشگاهي اين است که پژوهانهها به محصول تجاري تبديل نميشوند و در حد مقاله و کتاب باقي مي مانند. بنابراين به وزير علوم پيشنهاد داديم تا منابعي از صندوق را به وزارت علوم بدهيم ولي در حد بودجه نماند که در پايان سال صفر شود.
وي گفت: در اين صندوق مجازي 1.2 همت قرار خواهيم داد ولي به صورت تسهيلات داده ميشود تا پس از برگشت پول، دوباره به طرحهاي ديگر اين وزارت پرداخت شود. در واقع ما به صنعتي که در زمينه هوش مصنوعي کار ميکند وام ميدهيم که پروژه براي دانشگاه تعريف و هزينه کند تا کار علمي تحويل بگيرد و بتواند پول ما را برگرداند. امسال 1.2 همت در اين صندوق مجازي قرار ميدهيم. سال بعد که اين تسهيلات برگشت آن را در بخشهاي ديگر فناوري هاي نوپديد هزينه ميکنيم.
غضنفري تاکيد کرد: به هر صنعتگر هوش مصنوعي که از بانک تقاضاي تسهيلات کند، کمک خواهيم کرد ولي از محل منابع اين صندوق مجازي و تفاهمنامه با دانشگاه و وزارت علوم نيست. شيوه سومي هم ايجاد مي کنيم که از طريق معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري است و قبلا هم تفاهمنامهاي در اين خصوص داشتهايم.
رئيس هيات عامل صندوق توسعه ملي با تاکيد بر اينکه هوش مصنوعي به دليل اهميتي که در حکمراني دارد مورد حمايت صندوق است، ادامه داد: اعتبار مالي وزارت علوم نزد صندوق 25 همت است و با نرخ سود 23 درصد تسهيلات داده ميشود و هرچه از اين تسهيلات برگشت داده ميشود و عدد اعتباري وزارت علوم بزرگتر ميشود، در اين صندوق تجميع ميشود.
وي گفت: دو سال از ما ماليات گرفتند و شکايت کرديم تا ماليات را برگردانيم بعد هم ما را جريمه کردند. نزد آقاي خاندوزي رفتيم و گفتيم جريمه براي دستگاهي که ماليات نميدهد، معني ندارد ولي ما اين پول را به هوش مصنوعي ميدهيم. برخي گفتند اين پول به سازمان مالياتي برود و آنها براي هوش مصنوعي هزينه کنند اما نظر ما اين است که اين پول از صندوق خارج نشود. رهبر معظم انقلاب هم راضي نيستند صندوق توسعه ماليات بدهد.
غضنفري گفت: رهبر انقلاب در پاسخ به نامه يکي از مديران گذشته صندوق فرمودهاند نميدانم منشأ اين فکر غلط از کجا آمده است؟ ما برداشتمان اين است که اين تعبير رهبر انقلاب به معني اين است که ايشان راضي به پرداخت ماليات نيستند ولي دوستان برداشت ديگري دارند.
حسين سيمايي ـ وزير علوم، تحقيقات و فناوري نيز در جريان امضاي اين تفاهمنامه بيان کرد: از نظر آموزش رشته هوش مصنوعي دوره تحصيلات تکميلي داريم ولي در زيرساختها با تنگناي مالي مواجهيم که امروز با استقبال خوب صندوق در حال تامين بخشي از منابع مالي براي راهاندازي و توسعه هوش مصنوعي هستيم.
وزير علوم گفت: صندوق توسعه ملي اين فرصت را به دانشگاهها ميدهد که در زمينه فناوريهاي نو و هوش مصنوعي ورود کنند و اميدواريم با کمترين بروکراسي اداري در پرداخت تسهيلات روبرو باشيم.
سيمايي با بيان اينکه دانشگاهها تشنه ورود منابع مالي براي تحقيق و توسعه هستند، گفت: از نظر نيروي انساني در هوش مصنوعي با ظرفيت بالايي مواجهيم و مشکل زيرساختي داريم که با اين تسهيلات اميدواريم اين چالش برطرف شود. وزارت علوم هيچ مسئوليتي براي اين تسهيلات ندارد و بخش خصوصي طرف ما است. وزارت علوم فقط از نظر علمي شرکت خصوصي را تاييد ميکند.
وزير علوم گفت: سرمايهگذاري در هوش مصنوعي غير از آنکه دستور رهبر انقلاب است، يک الزام حاکميتي هم به حساب ميآيد؛ صندوق توسعه ملي خودشان به ما پيشنهاد دادند و در دوره کوتاه تفاهم ايجاد شد و از مدل مالي جديد استفاده مي شود تا منابع در گردش باشد و به آن اضافه هم مي شود و بزرگتر ميشود.
وي تاکيد کرد: با اين روش به دانشگاهها و صنعت کمک ميشود تا از قافله هوش مصنوعي کمتر عقب نمانند. کشورهاي منطقه نيز در اين حوزه سرمايهگذاريهاي هنگفتي داشتهاند و عقبماندگي در اين حوزه باعث ميشود تا از ساير حوزهها عقب بمانيم.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.