اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان:

ارزش صادرات محصولات گلخانه‌اي آذربايجان شرقي 100 ميليون دلار

رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان‌شرقي گفت: ميزان توليد سالانه محصولات گلخانه‌اي استان حدود 100 هزار تن است که از اين ميزان، بين 25 تا 30 هزار تن به ارزش تقريبي 100 ميليون دلار صادر مي‌شود. مقصد اصلي اين صادرات کشورهايي چون روسيه، کشورهاي عربي و حوزه خليج فارس هستند.

ارزش صادرات محصولات گلخانه‌اي آذربايجان شرقي 100 ميليون دلار

شهرام شفيعي در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اهميت کشتهاي گلخانهاي در مقابله با بحران کمآبي اظهار کرد: در حال حاضر حدود 370 هکتار گلخانه در سطح استان در حال بهرهبرداري است که محصولات متنوعي چون سبزي و صيفيجات مانند گوجهفرنگي، خيار و فلفل دلمهاي، گياهان زينتي شاخهبريده و گلداني و نيز ميوههاي گرمسيري مانند موز، بلوبري، دراگونفروت و پشنفروت را شامل ميشود.

وي افزود: هماکنون حدود400 هکتار گلخانه نيز در حال اجراست که 300 هکتار آن بهصورت مگاپروژه و با فناوريهاي هايتک احداث ميشود. با توجه به قرارگيري بيشتر مناطق استان در حوضه درياچه اروميه و وجود محدوديتهاي جدي در منابع آبي، استفاده از محيطهاي کنترلشده اولويت اصلي ماست.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با بيان اينکه طي 10 سال گذشته حمايت از سرمايهگذاران بخش خصوصي در اولويت قرار گرفته، گفت: دستاوردهاي قابل توجهي در توسعه گلخانهها داشتهايم؛ از جمله کسب رتبههاي اول تا سوم کشوري در جذب تسهيلات و توسعه سطح گلخانهها، همچنين ميانگين تکنولوژي گلخانههاي استان نسبت به ميانگين کشور بالاتر بوده و ميانگين مساحت گلخانهها به ازاي هر بهرهبردار نيز بيش از 0.5 هکتار است.

شفيعي بيان کرد: ميزان توليد سالانه محصولات گلخانهاي استان حدود 100 هزار تن است که از اين ميزان، بين 25 تا 30 هزار تن به ارزش تقريبي 100 ميليون دلار صادر ميشود. مقصد اصلي اين صادرات کشورهايي چون روسيه، کشورهاي عربي و حوزه خليج فارس هستند.

مدير امور باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان نيز با اشاره به نقش کليدي بهرهوري آب در کشاورزي گلخانهاي گفت: مصرف آب به ازاي هر کيلوگرم محصول در فضاي باز حدود 350 تا 400 ليتر است، در حالي که در گلخانههاي معمولي، مدرن و متوسط مدرن اين عدد به 90 تا 35 ليتر کاهش مييابد. البته در مقابل، مصرف انرژي افزايش مييابد.

مسعود جعفرنژاد از فعاليتهاي نوين شرکتهاي دانشبنيان در استان نيز خبر داد و افزود: يک شرکت دانشبنيان با همکاري جوانان تحصيلکرده رشتههاي فني و کشاورزي، روش نوين (Nutrient Film Technique) NFT را براي کشت سبزيجاتي نظير کاهوي فرانسوي، ريحان ايتاليايي، سورل روکوال، ميکروگرين، بيبياسفناج، سوئيسچارد، کوماتسونا و ارقام مختلف کاهو آغاز کرده است.

وي تاکيد کرد: عملکرد اين سيستم حدود 3000 تن در هر هکتار است و مصرف انرژي آن تا 80 درصد نسبت به گلخانههاي مدرن کاهش يافته است. همچنين مصرف آب در اين روش به ازاي هر کيلوگرم محصول به حدود 2 ليتر ميرسد و به دليل کنترل دقيق سيستم، مصرف سموم تقريباً به صفر ميرسد و توليد محصولات در اين سيستم بدون باقيمانده نيترات و با کيفيت کاملاً سالم انجام ميشود.

مدير امور باغباني سازمان جهادکشاورزي استان افزود: سازمان جهادکشاورزي براي حمايت از اين شرکتها، در زمينههايي مانند واگذاري زمين و اعطاي تسهيلات اقداماتي انجام داده است. البته چالشهايي مانند تنوع پايين محصولات در اين روش وجود دارد که تحقيقات براي ورود ارقامي مانند گوجهفرنگي و توتفرنگي در حال انجام است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.