اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي:

اختصاص2 ميليارد يورو براي واردات خودرو

عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي ضمن بيان اين‌که دولت در لايحه بودجه سال آينده 2 ميليارد يورو براي واردات خودرو در نظر گرفته است، گفت: دولت بايد روند واردات را اصلاح کند.

اختصاص2 ميليارد يورو براي واردات خودرو

مصطفي پوردهقان در گفتوگو با خبرگزاري فارس ضمن اشاره به بودجه تخصيصدادهشده 1404 به بخش صنايع، گفت: بودجهاي که به مجلس آمد بودجهاي سنتي و معمولي بود. اصلاحات در اين بودجه وجود ندارد. از شجاعت خالي است. از مسائل و مشکلات اصلي مردم که در اقتصاد وجود دارد صحبتي نشده و در مورد بيماريهاي اصلي اقتصاد سکوت کرده است. اصلاحي در اين بودجه صورت نگرفته است. يک بودجه کاملاً سنتي.

 

بودجه 1404 شفافيت و صراحت دارد

وي افزود: البته بودجه 1404 يک سري محاسن هم دارد. از جمله اينکه در موعد مقرر آمد. بودجهاي است که عددهاي فرا بودجه را به داخل بودجه آورده است. در واقع شفافيت و صراحت دارد. البته پولي که قرار بوده از صندوق توسعه بردارند وسط سال برنميدارند. الان فقط از مقام معظم رهبري اذن گرفتند. اين امور امتيازات و نقاط مثبت بودجه است.

 

1800 همت کسري بودجه عملياتي دولت

عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: بار بودجه سنتي به دوش مردم است. بودجه سنتي دچار ناترازي بسيار و عدم تعادل در درآمد است. دولت در برگه آخر بودجه اعلام کرده 1800 همت کسري بودجه عملياتي دارد. در واقع يعني براي تحقق پروژهها پول کم دارد، لذا ميخواهد نرخ ارز براي کالاهاي اساسي که 27 هزار تومان بوده را 38 هزار تومان کند.پوردهقان با اشاره به تورمزايي بودجه 1404، گفت: اين افزايش يعني سال ديگر قيمت برخي کالاها افزايش خواهد داشت. بودجهنويسي نبايد به نحوي باشد که بار گرانيها و تورم بر دوش مردم بيفتد.

 

وضعيت تخصيص يارانه در لايحه بودجه مشخص شود

وي ادامه داد: نکته بعدي اينکه دولت در موضوع يارانهها هم همچنان بلاتکليف است. به طور مثال امسال حدود 200 هزار ميليارد تومان براي يارانه نان گذاشته يا چند صدهزار ميليارد تومان براي يارانههاي موضوعات ديگر. آيا بررسي کردهاند يارانه به دست چه کسي ميرسد؟ آيا اين نرخ مثلاً يارانه بنزيني که ما به هواپيما ميدهيم آيا واقعاً به دست محرومان ميرسد؟ مگر مفهوم يارانه اين نيست که محرومان را تقويت کنيم تا روي پاي خودشان بايستند تا به دهکهاي متوسط برسند؟عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: اين وضعيت همچنان ادامه دارد. دولت بهواسطه اينکه نتوانسته کنترلي بر يارانهبگيران داشته باشد کسري بودجه دارد. کسري بودجهاش هم در حوزه تأمين مالياش از طرف خود مردم است که گرفتارياش بسيار بالا است. اجازه اين کار را قطعاً شخصاً بهعنوان يکي از 300 نماينده نخواهم داد.

 

اختصاص2 ميليارد يورو براي واردات خودرو

پوردهقان با اشاره به بودجه تخصيصي به خودروهاي وارداتي، گفت: دولت 2 ميليارد يورو براي واردات خودرو سال آينده در لايحه بودجه در نظر گرفته که جاي تحسين دارد، اما بحث ما صرفاً ارز نيست. بله ارز يکي از مشکلات اساسي بوده که با اين عدد ميزان ماشينهايي که وارد ميشوند ماشينهاي خوبي است، اما مشکل بعدي اين است که دولت بايد روند واردات را اصلاح کند. وي اظهار کرد: دولت بايد همه کساني که بازيگران حوزه واردات هستند را صدا بزند. گمرک، سازمان توسعه تجارت و بدنه وزارت سمت را جمع کند و بهصورت يک ريشه واحد مسائلي که منجر به عدم واردات ميشود را بررسي کند تا روند توسعه پيدا کنه و روبهرشد شود.

 

مخالف افزايش نرخ ارز کالاهاي اساسي هستيم

عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي با اشاره به چندنرخي بودن ارز در بودجه سال آينده، گفت: در حال حاضر ديگر بحث سر يکنرخي و 2 نرخي بودن نيست. اکنون چند نرخ مطرح است.11 ميليارد يورو در بودجه امسال براي 10 قلم کالاهاي اساسي از جمله نهادههاي دامي که وارد کشور ميشود و روي زندگي اقشار ضعيف تأثير دارد در نظر گرفته شده است. ما ميگوييم به اين کالاها 11 ميليارد يورو ارز با نرخ 27 تومان داده شود، اما دولت اصرار دارد که 38 تومان باشد. ما مخالف افزايش و موافق همان 28 هزار تومان پارسال هستيم تا به معيشت مردم کمک کنيم.

 

دولت از محل حق بهره دولتي درصد خوبي را به معادن تخصيص دهد

پوردهقان تشريح کرد: براي معادن نيز عددي را داريم از محل درآمدي که دولت معادنش را به بخش خصوصي ميدهد با عنوان حق بهره دولتي يا حق مالکانه يا حق انتفاع. دولت پارسال 55 هزار ميليارد تومان از اين محل درآمد داشته است. امسال هم قرار است همان عدد را داشته باشد. البته ما انتظار داريم که دولت اين 55 را تا 80 همت ببرد. احتمالاً افزايش اين عدد را در صحن تصويب خواهيم کرد.وي با بيان اينکه قسمتي از صنايع، معادن است، گفت: ما بهعنوان کميسيون صنايع معتقديم که دولت از محل حق بهره دولتي يا حق انتفاعي که ميگيرد يا حدود 60 هزار ميلياردتوماني که خودشان پيشنهاد دادند درصد بسيار خوبي از اين پول را به معادن تزريق کند. در حوزه اکتشافات پول و وام بدهد و به سمت اکتشافات جديد بروند. براي بهروز کردن دستگاهها و تجهيزات معدني پول بدهد تا شاهد اتفاقاتي که در حادثه طبس افتاد ديگر نباشيم.عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي تأکيد کرد: بسياري از معادن زغالسنگ دنيا بهترين ماشينآلات را در زير چندصدمتري زمين براي حفاري ميبرند ما نيروي انساني را ميفرستيم. دولت از محل حق انتفاع اين دستگاهها را بهروزرساني کند. نه اينکه پول را به يارانه گندم دهد. پول معدن را در حوزه خودش مصرف کند. اين مورد يکي از نکاتي است که کميسيون در حال اصلاح آن است.

پوردهقان در خاتمه گفت: جوامع محلي معدن نيز حرف دارند. افرادي که کنار معادن زندگي ميکنند مسئوليت اجتماعي معدن را ميخواهند که به خسارتي که به جاده، کشاورزي و محل زندگي آنها زده شده رسيدگي شود. نکته بعدي هم واگذاري پهنههاي معدني است. به دولت تکليف کرديم اختيار پهنههايي که در اختيار دولت است هر چه سريعتر بر اساس اصل 44 قانون اساسي به بخش خصوصي واگذار کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.