اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

احياي 240 هزار ميليارد تومان از سرمايه‌هاي راکد

طي دو سال گذشته بيش از 8 هزار واحد توليدي و خدماتي احيا شده است. اين نشان مي‌دهد که خيلي از واحدهاي صنعتي، توليدي و خدماتي که در دولت روحاني تعطيل شده بودند، براي بازگشت به چرخه توليد تمايل دارند.

احياي 240 هزار ميليارد تومان از سرمايه‌هاي راکد

روزنامه ايران نوشت: در حقيقت دولت سيزدهم شرايطي را براي واحدهاي توليدي و صنعتي رقم زده است که توليدکنندگان براي فعاليتهاي توليدي رغبت پيدا کنند. قطعاً اگر شرايط توليد در کشور مناسب نبود و توجيه اقتصادي نداشت، واحدهايي که تعطيل کرده بودند، دوباره در مسير اول خود قرار نميگرفتند و اصراري هم به احياي واحد صنعتي و توليدي خود نداشتند. اما رونق بازار و مهيا شدن فرصت صادرات، سبب شده که مديران واحدهاي صنعتي تعطيل شده با حمايت دولت دوباره وارد گردونه رقابت شوند.

 

ايجاد 64 هزار شغل از طريق احياي واحدهاي توليدي

آمارهاي رسمي وزارت صمت حکايت از آن دارد که از ابتداي سالجاري تاکنون يک هزار و 301 واحد صنعتي غيرفعال در شهرکها و نواحي صنعتي احيا شده و به چرخه توليد بازگشته است که براي 26 هزار نفر اشتغال به وجود آورده است. همچنين از ابتداي دولت سيزدهم تاکنون 4 هزار و 118 واحد توليدي راکد در بخش صنعت به چرخه توليد بازگشته و برنامه دولت سيزدهم احياي 3 هزار و 680 واحد صنعتي راکد است. در حوزه افزايش ظرفيت واحدهايي که زير ظرفيت توليد کار ميکنند نيز 2 هزار و 335 واحد رشد توليد داشتهاند که براي يک هزار و 675 نفر شغل به وجود آورده است. همچنين برنامه دولت سيزدهم ارتقاي ظرفيت 6 هزار و 430 واحد تا پايان دولت است. همچنين از ابتداي سال تاکنون 2هزار و 143 طرح جديد در شهرکها و نواحي صنعتي به بهرهبرداري رسيده که اشتغال 26 هزار و 500 نفري به دنبال داشته است. از سويي از ابتداي سال 1402 تاکنون از طريق احياي واحدهاي توليدي راکد، افتتاح طرحهاي صنعتي جديد و افزايش ظرفيت واحدهاي صنعتي در شهرکها و نواحي صنعتي 64 هزار و 134 شغل جديد به وجود آمده است.

 

سلام دوباره به اقتصاد ايران

روز گذشته سيداميرحسين مدني، نماينده دولت در نهضت احياي واحدهاي اقتصادي گفت: يکي از برنامههاي اصلي که دولت سيزدهم آن را دنبال ميکند، در حوزه رونق و رشد توليد، رسيدگي به واحدهاي تعطيل و نيمه تعطيل است.

او با بيان اينکه در ابتداي فعاليت دولت بيش از 60 هزار واحد تعطيل و نيمه تعطيل در کشور شناسايي شد، افزود: بر اساس تصميم دولت، نهضت احياي واحدهاي توليدي شکل گرفت و همه بازيگران در عرصه توليد کمک ميکنند تا واحدهايي که تعطيل شدهاند به چرخه توليد بازگردند.  مدني ادامه داد: نهضت احياي واحدهاي اقتصادي از سال 1401 شروع به فعاليت کرده است و در دو سالي که از عمر دولت سيزدهم ميگذرد

8 هزار و 114 واحد در حوزههاي مختلف صنعتي، کشاورزي، خدماتي و معدني به چرخه توليد بازگشتهاند که يا تعطيل و يا نيمه تعطيل بودهاند.

 

44 درصد واحدهاي احيا شده در حوزه صنعت هستند

 نماينده دولت در ستاد احياي نهضت واحدهاي اقتصادي گفت: بر مبناي احياي 8 هزار و 144 واحد توليدي تعطيل يا نيمه تعطيل، 191 هزار شغل جديد ايجاد شده که تأثير مهمي در کاهش نرخ بيکاري داشته و همچنين 240 همت از سرمايههاي مردم احيا شده است و در مجموع اين سرمايهگذاريها باعث شده واحدهاي صنعتي، معدني، خدماتي و کشاورزي رونق بگيرد. تقريباً 44 درصد از واحدهاي احياشده صنعتي و 46 درصد واحدهاي کشاورزي و 10 درصد باقيمانده واحدهاي خدماتي و معدني هستند. او ادامه داد: کارهاي جانبي بسيار خوبي همانند مشارکت مردم مطرح شده است طوري که منابع مردم در اختيار واحدهاي توليدي قرار گيرد تا کمکي براي احياي واحدهاي تعطيل و نيمه تعطيل باشد و اقدام ديگر تربيت احياگران واحدهاي اقتصادي است و در حال حاضر سومين دوره آن در حال برگزاري است.

 

ايجاد خط اعتباري براي صنايع پايين دستي

 مدني اضافه کرد: بيش از هزار احياگر واحدهاي اقتصادي در سراسر کشور وجود دارند که مجهز به دانش توليد، حوزههاي فني و حقوقي هستند. اين احياگران در واحدهاي توليدي تعطيل يا نيمه تعطيل حضور پيدا ميکنند و نهضت احياي واحدهاي اقتصادي و مجموعه دولت نيز احياگران واحدهاي اقتصادي را به رسميت ميشناسند و براي اينکه يک واحد اقتصادي را به چرخه توليد بازگردانند، بر مبناي نظريه احياگران عمل ميکنند. نماينده دولت در نهضت احياي واحدهاي اقتصادي گفت: اتفاق بسيار خوبي که در دولت سيزدهم افتاده موضوع خط اعتباري از طريق صنايع مادر براي صنايع پايين دستي است، در حال حاضر به قله 100 هزار ميليارد تومان در حوزه تأمين مالي رسيدهايم که صنايع پتروشيمي براي صنايع پايين دستي آن را انجام داده است. با توجه به اينکه ايجاد واحدهاي توليدي جديد، هزينهبر است، بهترين و به صرفهترين روش ايجاد اشتغال، احياي واحدهاي توليدي مشکل دار و راکد است. دولت با تشکيل نهضت احياي واحدهاي صنعتي در اين زمينه قدم بر ميدارد. گفتني است، سازمان صنايع کوچک و شهرکهاي صنعتي ايران و شرکتهاي استاني تابعه آن اکنون با دارا بودن 509 شهرک و 340 ناحيه صنعتي و پنج منطقه ويژه اقتصادي در حال بهرهبرداري، 85 شهرک و ناحيه صنعتي تخصصي، 6 شهرک فناوري، 40 مرکز خدمات فناوري و کسب و کار، 2 مجتمع فناوري اطلاعات و خدمات نرمافزاري، 100 هزار و 58 قرارداد منعقده و بهرهبرداري از 49 هزار و 882 واحد صنعتي و سههزار و 270 واحد کارگاهي، زمينه اشتغال مستقيم 998 هزار و 595 نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.

 

حمايت ويژه دولت از توليدکنندگان

الهام قهرماني يکي از توليدکنندگان در شهرک صنعتي شمس آباد که حدود 7ماه پيش واحد صنعتياش احيا شد به «ايران»، گفت: سال 98 بود که ديگر نتوانستيم به روند توليد ادامه دهيم. مهمترين مشکل ما کمبود مواد اوليه بود. با آنکه دولت گذشته اطمينان داده بود که مواد اوليه را به واحدهاي توليدي ميرساند اما اين اتفاق رخ نداد و ما در کنار نداشتن مواد اوليه، با قطعي برق و گاز هم روبهرو بوديم.خيلي از توليدکنندگان به خصوص بنگاههاي کوچک، با شرايطي که براي آنها حادث شده بود، امکان توليد نداشتند و از همين رو ترجيح دادند که فعاليت خود را متوقف کنند. اگر در آن مقطع زماني، به توليدکنندگان توجه شده بود، مديران واحدهاي صنعتي براي تعطيلي دائم و موقت بنگاه خود اقدامي انجام نميدادند. قهرماني اظهارداشت: برخي از واحدهاي صنعتي که در شهرک صنعتي شمس آباد مشغول به توليد بودند قبل از شروع تحريمها (قبل از سال 1397) تصميم گرفتند از جريان توليد خارج شوند؛ در آن برهه زماني بارزترين مشکل، واردات بود. در حالي که توليدکنندگان داخلي امکان توليد کالا را داشتند، اقلام مورد نياز کشور از طريق واردات تأمين ميشد. لذا توليدکنندگان داخلي مجبور بودند با کالاهايي رقابت کنند که سالها در بازار عرضه ميشد و خريداران به آن اطمينان داشتند و مهمتر آنکه قيمت نهايي آنها به خاطر حمايت دولت شان رقابتيتر بود.در دولت سيزدهم، موضوع احياي واحدهاي صنعتي مطرح شد و ابتدا تصور اين بود که اين طرح موقتي است و پيگيري نخواهد شد. اما برخلاف تصور مديران واحدهاي صنعتي، دولت از توليدکنندگان حمايت ويژه کرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.