با همت جوانان متخصص ايراني، جهادگران عرصه سازندگي و دولت چهاردهم جمهوري اسلامي ايران و سازمان متخصصين و مديران ايران، مرکز تجارت جهاني مشترک ايران و عراق در بغداد در حال ساخت و راه اندازي است و به زودي بهره برداري ميشود. درخشش بخش خصوصي، تقويت حضور توليد کنندگان، توسعه ديپلماسي اقتصادي، ايجاد ظرفيت کم نظير در بازار عراق بخشي از ظرفيتهاي اين مجموعه است.
به گزارش الف، حجت الاسلام والمسلمين حاج سيدعلي خان محمدي رياست هيئت امناي سازمان متخصصين و مديران ايران و رياست ساختمان اقتصادي جمهوري اسلامي ايران در بغداد اذعان داشت: با توجه به توصيه و رهنمودهاي مقام معظم رهبري حضرت امام خامنه اي جهت کمک به اقتصاد کشور چنين مراکزي بايد در همه کشورها فعال شود و اقتصاددانان و بازرگانان و توليدکنندگان در آن فعاليت کنند.
رايزنهاي اقتصادي و امور اقتصادي بايد از سفارتها جدا شوند و در دسترس عموم بازرگانان خارجي قرار گيرند. سفارتهاي ما در کشورها بايد سفير اقتصادي جمهوري اسلامي باشند و شبانه روزي در خدمت اين مراکز باشند، در اين برهه از زمان که دشمن از لحاظ نظامي نميتواند به جمهوري اسلامي آسيب برساند و فقط از راه اقتصادي وارد شده است، سفارتهاي جمهوري اسلامي ايران در جهان بايد تمام همت و قوت خود را در راه اقتصادي و کمک به اقتصاد کشور قرار دهند.
حجت الاسلام والمسلمين خان محمدي همچنين افزود که يکي از اهداف اين مرکز، کمک به تحقق رشد 8 درصدي اقتصادي است که مقام معظم رهبري روي آن تاکيد فرموده اند. تجارت بين ايران و عراق خصوصاً در دولت جديد که اولين سفر رياست جمهوري به عراق بوده است بسيار جدي تر شده و اين مرکز بخشي از توسعه روابط اقتصادي بين اين دو کشور قلمداد ميشود. نگاه به صادرات بين کشورهاي همسايه جايي عميقتر ميشود که توليدکنندگان و بازرگانان با اطمينان بيشتر پاي کار بيايند و به ارزآوري براي کشور کمک کنند.
وي در ادامه افزود: عراق ظرفيت اقتصادي بالايي دارد و در حال حاضر روزانه 6.5 ميليون بشکه نفت به فروش ميرساند. يکي از اولويتهاي عراق حوزه عمراني و ساختماني و توسعهاي است که با توجه به چشم انداز 10 ساله اين کشور، سهم ايران ميبايست سهم جدي باشد.
موضوع فعاليت اقتصادي ساختمان تجارت جهاني ايران و عراق به چهار حوزه تقسيم ميشود: حوزه فني مهندسي، صرافي و بانکي، مشتقات نفتي و مراودات تجاري. اگر بازرگان يا توليدکننده ما بخواهد به عراق صادرات داشته باشد نقاط مبهمي در ذهنش شکل ميگيرد. مثل اينکه مراودات بانکي را کجا انجام دهد و يا ضمانتهاي بانکي به چه صورت است و يا حتي چگونه در بازار عراق بتواند بازاريابي کند.
خان محمدي خاطر نشان کرد: تأسيس مرکز تجارت جهاني و اقتصادي ايران و عراق تسهيلگر اين امور براي بازرگانان ما است. اين مرکز زميني به مساحت 4000 مترمربع دارد که نمايشگاه و غرفههاي متعدد در آن تعبيه شده تا توليدکنندگان و بازرگانان بتوانند محصولات خود را در اين مرکز به معرض نمايش درآورند و از طرفي جلسات، قراردادها، موضوع ضمانت نامهها و مباحث حقوقي آنها در اين مرکز قابل پيگيري است.
خان محمدي تاکيد کرد که سفارت جمهوري اسلامي در بغداد ميتواند نقش مهمي در پيشبرد اهداف اقتصادي ايران داشته باشد. سفير جمهوري اسلامي در عراق بايد ميان مردم حضور پيدا کند و پاسخگو باشد. همچنين رايزن اقتصادي سفارت بايد در اين مرکز به صورت شبانه روزي حضور مستمر داشته و در ميدان باشد و در جنگ اقتصادي کنوني، فعاليتهاي اقتصادي را به نحو مقتضي مورد حمايت ويژه قرار دهد. در مجموع بايد گفت سفارتها در کشورهاي همسايه نقش بسيار مهمي در توسعه مراودات اقتصادي دارند.
سازمان متخصصين و مديران ايران به نمايندگي از ملت بزرگ ايران، متوقع است که سفارت جمهوري اسلامي در عراق و مسئولان عراقي اين ظرفيت را غنيمت شمرده و نهايت همکاري را با ايران داشته باشند و با توجه به همجواري اين دو کشور و 13 مرز مشترک با عراق، مراودهاي گستردهتر از قبل شکل بگيرد.
خان محمدي در مورد هزينه ساخت اين مرکز گفت: چندين ميليون دلار براي اين پروژه هزينه شده است و بودجهاي معادل 7,000 ميليارد ريال در نظر گرفته شده است و ظرفيت سرمايه گذاري بيشتر نيز دارد. پيش بيني ميشود اين مرکز تا اواخر اسفند ماه 1403 با حضور مقامات ايراني، به افتتاح رسمي برسد.
يکي ديگر از وظايف اين مرکز، ارائه خدمات بهتر به زوار ايراني و نيز آمادگي براي جنگ اقتصادي از طريق افزايش صادرات و ارزآوري براي کشور است. اين مجموعه از لحاظ طراحي شکيل و درخور شأن جمهوري اسلامي است و ظرفيتهاي لازم براي توسعه بازرگاني بين ايران و عراق را فراهم خواهد کرد. به زودي از تمام توليدکنندگان و اقتصاددانان و بازرگانان براي بازديد و عرضه محصولات در بخشهاي مختلف دعوت به عمل خواهد آمد تا پاي کار بيايند و اميد است توليدکنندگان جمهوري اسلامي ايران سهم قابل توجهي از بازار عراق به دست آورند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.