يک وبسايت ايتاليايي در گزارش جنجالي خود به بررسي «نظريه توطئه» ويروسي شده در شبکههاي اجتماعي پرداخته که ادعا ميکند يک نرمافزار هندي مورد استفاده در ايران و کشورهاي خليج فارس، حاوي بدافزارهاي جاسوسي اسرائيلي است. اين گزارش که در سايت «شيناري ايکونوميشي» منتشر شده، به قلم «فابيو لوگانو» به تحليل اين ادعاهاي عجيب ميپردازد.
بر اساس اين ادعاها که در پلتفرمهايي از تلگرام تا توييتر (ايکس) منتشر شده، تحقيقات مشترک ايران با چين و روسيه نشان داده که برنامهنويسان هندي فعال در ايران از طريق شبکه ماهوارهاي «استارلينک» متعلق به ايلان ماسک با هند در ارتباط بودهاند. اين نرمافزار ظاهراً حاوي درهاي پشتي است که اطلاعات حساس از جمله دادههاي گذرنامهاي، سوابق شهروندي و حتي سيستمهاي فرودگاهي را به «اسرائيل» منتقل ميکند.
نويسنده گزارش ايتاليايي با وجود اشاره به برخي واقعيتهاي زمينهساز اين ادعاها (مانند حضور کارشناسان هندي در ايران، استفاده از استارلينک و روابط برخي کشورهاي خليج با اسرائيل)، اما در نهايت اين نظريه را فاقد شواهد مستند و قابل اعتماد ميداند و آن را بيشتر شبيه به فيلمهاي جاسوسي توصيف ميکند.
در ادامه، الطليعه الشحريه، کارشناس امنيت سايبري در روزنامه الرؤيه عمان در گزارشي به بررسي ابعاد خطرناک همکاري هند و «اسرائيل» در نفوذ به زيرساختهاي ديجيتال خليج فارس پرداخته است.
اين تحليلگر عماني هشدار ميدهد که همکاري امنيتي هند و «اسرائيل» در 25 سال گذشته به ايجاد يک کانال مخفي براي نفوذ به سيستمهاي حياتي کشورهاي منطقه منجر شده است.
بر اساس اين گزارش، شرکتهاي هندي فعال در حوزه فناوري اطلاعات که با نهادهاي امنيتي هند مانند «RAW» در ارتباط هستند، به عنوان پوششي براي انتقال نرمافزارهاي جاسوسي اسرائيلي مانند «پگاسوس» به کشورهاي خليج فارس عمل ميکنند.
اهداف استراتژيک:
نفوذ به سيستمهاي بانکي و مالي
دسترسي به دادههاي حساس دولتي
کنترل زيرساختهاي حياتي مانند انرژي و حملونقل
نظارت بر تحرکات دريايي در تنگه هرمز
مورد ويژه عمان:
اين گزارش با اشاره به موقعيت استراتژيک عمان، هشدار ميدهد که سيستمهاي بندري و ارتباطي اين کشور ممکن است هدف چنين حملاتي قرار گرفته باشد. نمونههايي از روشهاي نفوذ ذکر شده شامل:
استخدام مهندسان عماني در بخش فناوري اطلاعات
حملات فيشينگ به کارکنان بخش ارتباطات
استفاده از فناوريهاي ماهوارهاي مشترک هند و اسرائيل
راهکارهاي پيشنهادي:
بوميسازي کامل مشاغل حوزه فناوري اطلاعات
ايجاد مراکز ذخيرهسازي دادههاي ملي
بررسي دقيق کدهاي برنامهنويسي
ايجاد نيروهاي امنيت سايبري مستقل
هشدار نهايي:
اين گزارش با تأکيد بر اينکه «در عصر حاضر جنگ با کدهاي برنامهنويسي انجام ميشود نه گلوله»، از کشورهاي منطقه ميخواهد حاکميت سايبري خود را جدي بگيرند، چرا که کنترل دادهها به معني کنترل سرنوشت ملي است.
جمعبندي:
در حالي که گزارش ايتاليايي اين ادعاها را بيشتر در حد نظريهپردازي ميداند، تحليلگر عماني با ارائه جزئيات فني و مستند، آن را تهديدي واقعي براي امنيت ملي کشورهاي منطقه توصيف ميکند. اين تناقض ديدگاهها خود نشاندهنده پيچيدگي فضاي سايبري در خليج فارس است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.