وزارت خارجه کره جنوبي با صدور بيانيهاي ضمن تائيد خبر انتقال وجوه مسدود شده ايران به کشور قطر، نسبت به بهبود روابط ميان سئول و تهران ابراز اميدواري کرد.
در بيانيه اين وزارتخانه آمده است: وجوه ايراني که در کره جنوبي به دليل تحريمهاي مالي عليه ايران مسدود شده بود، به تازگي با همکاري نزديک بين کشورهاي مربوطه با موفقيت به کشور قطر منتقل شد.
اين بيانيه ميافزايد: دولت کره جنوبي با اين درک واضح که اين وجوه مسدود شده متعلق به مردم ايران است، به ارتباطات ديپلماتيک و رايزني با کشورهاي ذيربط ادامه داده تا در نهايت موضوع وجوه مسدود شده را حل و فصل کند.
در ادامه اين بيانيه آمده است: در حل موضوع وجوه مسدود شده، علاوه بر کشورهايي که به طور مستقيم در اين موضوع نقش داشتند، کشورهاي ثالث مانند قطر و سوئيس نيز در حل اين موضوع نقش بسزايي ايفا کرده و دولت کروه جنوبي مايل است از نقش سازنده اين کشورها تشکر ويژه کند.
اين وزارتخانه در اين بيانيه مدعي شد: حتي پس از انتقال وجوه مسدود شده ايران به قطر، از آنها براي مقاصد بشردوستانه مانند خريد غذا و دارو استفاده خواهد شد مانند آنچه در کره وجود دارد و دولت ما تجربه تجارت بشردوستانه خود را با قطر به اشتراک گذاشته است.
وزارت خارجه کره جنوبي در پايان اين بيانيه آورده است: دولت کره جنوبي اميدوار است که انتقال وجوه مسدود شده به عنوان فرصتي براي توسعه بيشتر روابط بين سئول و تهران در آينده باشد.
رئيس بانک مرکزي ايران روز دوشنبه از واريز 5 ميليارد و 573 ميليون يورو از منابع بلوکه شده ايران به حساب 6 بانک ايراني در دو بانک الاهلي و الدخان در قطر خبر داد و گفت: دسترسي به منابع ارزي در چند کشور در حال انجام است.
«محمدرضا فرزين» در برنامه تلويزيوني با اشاره به آزادسازي منابع بلوکه شده، اظهار کرد: 19 مرداد ماه سال جاري، تمام منابع غيرقابل دسترس ايران که در بانکهاي کره جنوبي و شعبه سئول بانک ملت نگهداري ميشد به حساب بانک مرکزي سوئيس براي تبديل به يورو منتقل شد.
وي با بيان اينکه در طي اين مدت بانکهاي کشاوزي، سامان، پاسارگار، گردشگري، شهر و کارآفرين در 2 بانک قطري الدوخان و الاهلي حساب باز کردند، افزود: طبق توافقات انجام تمام پرداختها توسط کارگزاران بانکهاي قطري و همچنين سوئيفت صورت گرفت.
رئيس کل بانک مرکزي گفت: طبق توافقات انجام تمام پرداخت ها توسط کارگزاران بانک هاي قطري و سوئيفت انجام مي شود.
فرزين گفت: روز گذشته نامه رسمي از مقامات قطري دريافت کرديم که حساب 6 بانک فعال شده است و امروز 5 ميليارد و 573 ميليون و 492 يورو به حساب بانکها واريز شد.
وي تاکيد کرد: کليه منابع حاصله ذخاير ارزي بانک مرکزي و پشتوانه ريال هستند و بنا به مصالح ملي و در جهت تقويت ريال استفاده مي شود.
رئيس کل بانک مرکزي در مورد آزادسازي منابع ارزي مسدود شده ايران در کره جنوبي، تصريح کرد: شکايت ايران از کره جنوبي به دليل عدم دسترسي به وجوه مزبور و کاهش ارزش به منظور دريافت خسارت در حال پيگيري است و ادامه مي يابد.
فرزين گفت: دسترسي به منابع ارزي در چند کشور در حال انجام است و در صورت تحقق قطعي نتايج آن اعلام مي شود.
وزارت امور خارجه ايران نيز در بيانيهاي با اعلام اينکه منابع مالي آزاد شده در دسترس بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران قرار دارد، سياست دولتهاي آمريکا را در ممانعت از دسترسي آزاد و مشروع ايران به منابع مالي خود در ساير کشورها، اقدامي غيرقانوني و متخلفانه و غيرانساني دانست.
در بيانيه وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران که دوشنبه شب درباره آزادسازي منابع مالي مسدود شده در کره جنوبي و تبادل زنداني ها انتشار يافته، آمده است: در راستاي استيفاي حقوق اتباع ايراني در سرتاسر جهان و نيز ايرانيان مقيم امريکا و در چارچوب فرآيندي مستقل، پنج نفر از شهروندان ايراني که بدليل فعاليتهاي تجاري عادي بشکل غيرقانوني تحت پيگرد دستگاه قضايي آن کشور قرار گرفته بودند، آزاد شدند و به آغوش خانواده هاي خود بازگشتند.
در اين بيانيه تصريح شده است: قبل از آن، منابع مالي کشورمان در کره جنوبي که به دليل فشارهاي غيرقانوني ايالات متحده مسدود و براي سالها امکان بهره برداري از آنها وجود نداشت با پيگيري مجدانه وزارت امور خارجه و بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، آزاد و طي فرآيندي مالي و بانکي که چند هفته به طول انجاميد، به حسابهاي متعلق به بانکهاي کشورمان در قطر منتقل شد.
وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در اين بيانيه افزود: اين منابع هم اکنون در دسترس بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران قرار دارد و بنا به صلاحديد مراجع ذيربط و بر اساس نيازها و اولويتهاي کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بدون ترديد سياستها و تحرکات دولتهاي مختلف ايالات متحده آمريکا در ممانعت از دسترسي آزاد و مشروع ايران به منابع مالي خود در ساير کشورها اقدامي غير قانوني و متخلفانه و غيرانساني است.
در اين بيانيه آمده است: با وجود اين، اقدام غير قانوني و متخلفانه امريکا در سوء استفاده از نظام بانکي بين المللي و اعمال فشار بر کشورهاي ديگر براي محدود کردن دسترسي ايران به داراييهاي خود، به هيچ عنوان نافي مسئوليت دولتهاي محل نگهداري اين دارايي ها نيست و بايد پاسخگوي اقدامات غير موجه خود در عمل به خواسته غيرقانوني دولت امريکا، ضرر و زيانهاي مالي مترتب بر مسدودسازي طولاني مدت اموال ايران و نيز تبعات و عواقب بشر دوستانه آن به ويژه در دوره همه گيري کرونا باشند.
«مردم ما هيچ گاه فراموش نمي کنند که حتي در زمان اوج همه گيري بيماري کوويد - 19، رژيم وقت ايالات متحده، بي اعتنا به شرايط اضطراري بهداشتي و مسائل بشر دوستانه و بي توجه به درخواستهاي مکرر دبير کل و مقامات حقوق بشري سازمان ملل، مانع از دسترسي کشورمان به منابع مالي خود در کره جنوبي شد.»
وزارت خارجه در اين بيانيه افزود: جمهوري اسلامي ايران مراتب قدرداني خود را از «دولت قطر» براي نقش آفريني موثر در فرآيند انتقال منابع مالي و تبادل زندانيها ابراز مي نمايد. همچنين از تلاشهاي ارزشمند «سلطنت عمان» در پيشبرد اين روند و نيز از همکاري «دولت سوئيس» به دليل مشارکت در تسهيل اين فرايندها قدرداني به عمل مي آورد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.