اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

معاون بهداشت وزارت بهداشت خبر داد:

«پزشکي خانواده» در شهرهاي بالاي 20هزار نفر اجرايي شد

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اجرايي شدن برنامه پزشکي خانواده در شهرهاي بالاي 20هزار نفر جمعيت (شامل 30ميليون نفر) از ابتداي ارديبهشت ماه، گفت: پزشکي خانواده بخشي از نظام شبکه است که بايد سبب ارتقاي سلامت همه جامعه شود.

19:24
«پزشکي خانواده» در شهرهاي بالاي 20هزار نفر اجرايي شد

دکتر حسين فرشيدي در نشستي خبري به مناسبت هفته سلامت، گفت: از ابتداي سال 1402 عنوان شد که يکي از برنامههاي مهم ما در سال جاري اجراي برنامه پزشکي خانواده بخش شهري براي حدود 55 ميليون جمعيت است و در اين زمينه از اواخر سال قبل برنامههاي خود را شروع کرديم و تکميل برنامه براي حوزه شهرهاي زير 20 هزار نفر براي حدود 30 ميليون نفر را شامل شد. از طرفي دو استان فارس و مازندران هم حدودا 10 سال است که درگير اين امر است. گسترش برنامه به شهرهاي بالاي 20 هزار نفر از اول ارديبهشت ماه اجرايي شده است.

وي با اشاره به تاکيد برنامههاي چهارم، پنجم و ششم توسعه بر اجراي برنامه پزشکي خانواده، اظهار کرد: دولتهاي قبلي هم به اين امر ورود کردند اما از سال 1384 تا 1391 که به استانهاي مازندران و فارس برسد در حد پايلوت مانده بود و پس از آن هم با چالشهايي مواجه شد و همين سبب شده است اکنون که ما قصد آغاز جدي برنامه را داريم با سختيها و عوارض اين چند سال گذشته مواجه باشيم.

وي افزود: موضوعات مرتبط با اجرا و تکميل برنامه پزشکي خانواده آنقدر عظيم بود که سبب تشکيل قرارگاهي در اين زمينه شد تا اين کميتهها و زير کميتهها هر کدام به مباحث پزشکي خانوده ميپردازند. ما پزشکي خانواده را به عنوان يک بخش از يک کل ميدانيم. آن کل، نظام شبکه است و پزشکي خانواده بخشي از نظام شبکه است که بايد سبب ارتقاي سلامت همه جامعه ما شود و لازم است زيرساختهاي شبکه شامل نيروي انساني، فضاي فيزيکي و... اصلاح و تکميل شود.

او با تاکيد بر لزوم افزايش سواد سلامت جامعه، تصريح کرد: دنبال اين هستيم که ارتقاي سواد سلامت جامعه از تکميل برنامه پزشکي خانواده منتج شود و منجر به خود مراقبتي در جامعه شود. طي ساليان آتي آنقدر تغييرات وسيع است که بايد ارتباط نزديکي بين بهداشت و خانوادهها برقرار کنيم، چون خانواده اولين سطح ارتباطي در جامعه است. ما هم بر اين اساس سعي کرديم در روستاها بهورز را براي ارائه خدمت انتخاب کنيم؛ چراکه بهورز از خود جامعه بومي است و به راحتي مردم با او ارتباط برقرار ميکنند و اين امري است که در شهرها رخ نميدهد. شعار اصلي ما اکنون اين است که بايد به آنجايي برسيم که هر ايراني مراقب سلامت خود را بشناسد. براي تحقق اين شعار راهي جز تکميل پرونده الکترونيک، نظام ارجاع و... نداريم. مراقب سلامت بايد آنچنان آموزش ببيند تا ارتباط خوبي با مردم در سطح شهرها داشته باشد و بتوانيم بسياري از مفاهيم سلامت را به خانوادهها آموزش دهيم.

وي با تاکيد بر اهميت جلوگيري از بيماريهاي غيرواگير، بيان کرد: زماني مدام به دنبال کنترل بيماريهاي واگيردار بوديم، اما اکنون شرايط تغيير کرده است و بايد از طريق مراقب سلامت سراغ کنترل بيماريهاي غيرواگير نظير فشارخون، چاقي و... برويم. يکي از مواردي که سبب افزايش بروز سرطانها ميشود موضوع سبک زندگي ناسالم و تغذيه غلط است که اگر آموزش درستي اتفاق افتد خود مردم به دنبال اصلاح سبک زندگيشان ميروند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: با آموزش ميتوان امروزه آمار مرگ و مير غيرواگير که سردسته آنها بيماريهاي قلب و عروق است (78 درصد مرگها در ايران و جهان) را کاهش داد.

وي افزود: يکي ديگر از موضوعات مهم مرگ و مير و بيماريهاي ناشي از تصادفات است. چرا بايد در يک دوره کوتاه تعطيلات نوروزي آمار مرگ و مير قابل توجه بر اثر حوادث را شاهد باشيم؟

فرشيدي در ادامه صحبتهايش درباره آخرين اطلاعات پيرامون کرونا نيز بيان کرد: ظرف سه هفته اخير از موج کرونا عبور کرديم و درحال تجربه کاهش موارد مبتلا هستيم و فعلا شرايط خوبي داريم.

معاون بهداشت وزير بهداشت در پاسخ به سوال ايسنا درخصوص بودجه در نظر گرفته شده براي تکميل برنامه پزشکي خانوده در سال جاري، تاکيد کرد: براي امر بودجه تلاش بسيار زيادي صورت گرفت؛ براي سال 1402 مقرر شد براي اجراي پزشکي خانواده در سه سطح، تکميل نظام ارجاع الکترونيک و در نظر گرفتن مشوقها بودجه 42.5 همت (هزار ميليارد تومان) در نظر گرفته شود. از اين عدد 18.5 همت (هزار ميليارد تومان) براي سطح يک پزشکي خانواده در نظر گرفته شده است که انشاءالله همه آن تامين شود که در اين صورت مشکلي نخواهيم داشت.

او در پاسخ به سوال ديگر ايسنا درباره زايمانهاي تقويمي تاريخ 1402/02/02، بيان کرد: اين نوع از زايمانها يک نوع جنايت است؛ چون سلامت مادر و جنين را به خطر مياندازد؛ البته در مورد اين نوع از زايمانها در تاريخ ياد شده بنده آماري ندارم.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.