اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

«فرهنگ غلط» اصلي‌ترين سد براي فرزندآوري

موضوعات بسيار مهم و کليدي سال‌هاي اخير است و مسؤولان در کشور همواره سعي کرده‌اند با هشدار در رابطه با وضعيت سخت آينده و پيري جامعه مردم را به فرزندآوري ترغيب و تشويق کنند.

«فرهنگ غلط» اصلي‌ترين سد براي فرزندآوري

اين اتفاق در حالي در سالهاي اخير در حال انجام است که باورهايي که گويا بيشتر آن از جنس بينش و فرهنگ است همواره در برابر افزايش جمعيت و فرزندآوري مقاومت کرده است.

به گزارش خبرگزاري مهر، در اين بين مسؤولان نيز تلاش ميکنند تا با ايجاد انگيزه و خلق بستههاي حمايتي و تشويقي زمينه را براي فرزندآوري فراهم کنند اما گويا مهمتر از اين اتفاق و بستههاي تشويقي بايد ابتدا بستر و زيرساختهاي لازم براي افزايش جمعيت را فراهم کرد.

خانوادههاي داراي چندين فرزند در کشور مخصوصاً در سالهاي اخير با مشکلاتي عجيب و متفاوت روبرو شدهاند که عدم حل اين مشکلات ميتواند سد بزرگي براي ديگران در مسير فرزندآوري و افزايش جمعيت باشد.

 

جامعه امروز ما جامعه دوست دار مادر و کودک نيست

 

زهرا نجاري مادر چهار فرزند در گفتوگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه نگاههاي جامعه به حضور يک مادر با فرزند خود مثبت نيست اظهار کرد: بايد بپذيريم جامعه امروز ما جامعه دوست دار مادر و کودک نيست.

وي با بيان اينکه اقدامات زيادي براي افزايش جمعيت آوري در جامعه صورت گرفته و قانون جواني جمعيت يکي از اين اقدامات خوب است، افزود: قانون جواني جمعيت با تمام معايب موجود در آن، محاسن زيادي دارد که بايد ديده شود.

اين مادر با بيان اينکه قانون جواني جمعيت توانسته نقش مؤثري در تشويق خانوادهها براي فرزندآوري داشته باشد، اضافه کرد: اصليترين عيب اين قانون در حوزه اجرا و ضعف مديران براي اجراي اين قانون مهم و کليدي است.

وي با بيان اينکه در استان عزم جدي براي اجراي اين قانون و حمايت از مادران و کودکان نيست، تصريح کرد: قرارگاه جواني جمعيت استان تعطيل است و در چند ماه اخير جلسهاي تشکيل نشده است که علت آن جاي سوال دارد.

نجاري در بخش ديگري از سخنان خود اضافه کرد: جايگاه مادري در جامعه با هديه قابل تقدير نيست بلکه زماني اين تقدير مهم است که در سطح شهر براي مادري که با کالسکه عبور ميکند مشکل تردد وجود نداشته باشد.

وي عنوان کرد: از سوي ديگر بندهاي قانون جواني جمعيت ديده نميشود و در بيمارستانها و دستگاهها عملاً شاهد نقض اين قانون هستيم گفت: درحاليکه در ماده 48 اين قانون سزارين رد شده است متأسفانه 60 درصد زايمانها در سال گذشته در استان قزوين سزارين بوده است.

اين مادر 4 فرزند با اشاره به اينکه در قانون جواني جمعيت بحث زايمان رايگان طبيعي تأکيد شده اما اجرايي نميشود، اظهار کرد: داروخانه و عطاريهاي ما بهراحتي داروهاي سقطجنين را توزيع و يا تبليغ ميکنند و اين ناشي از عدم نظارت بر اين صنوف است.

 

تقليل بحث جمعيت به ماجراي زنانه و مادرانه يک آسيب است

 

محدثه چيتگرها مادر سه فرزند نيز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سالها است در مورد شهر دوست دار مادر و کودک و معابر آن حرف ميزنيم اما اينها سختافزار بحث ما است و اگر اين سختافزار محقق نشده به اين دليل از است که براي نرمافزار آن فکر نکرديم.

وي با بيان اينکه روح شهر ما دوست دار مادر و کودک نيست، تصريح کرد: ما در فضاهاي عمومي مختلف مشاهده ميکنيم که روح فرهنگ قبلي که مبتني بر «فرزند کمتر، زندگي بهتر» است همچنان در فضاي عمومي جامعه وجود دارد و نميتوان فضاي جديد و حمايت از مادر و کودک را در آن مشاهده کرد.

اين مادر ادامه داد: برخوردهاي نامناسب به حضور مادر با کودک ربطي به فضاهاي غيرمذهبي ندارد و حتي در مسجد هم مشکل داريم و قشر مذهبي ما نيز همچنان از حضور فرزندان در فضاهايي مانند مسجد ناراحت ميشوند.

چيتگرها با بيان اينکه تقليل بحث جمعيت به ماجراي زنانه و مادرانه يک آسيب است، تأکيد کرد: ماجراي جمعيت يک بحث انساني پدرانه و مردانه هم هست و اين طرف ماجرا را ناديده گرفته شده اين و باعث شده بن طرف مادرانه و زنانه فشار جدي وارد شود.

وي با بيان اينکه در فضاي ديني نيز تربيت، صرفاً امري مادرانه نيست خاطرنشان کرد: خيلي از امور تربيتي به عهده پدر است و بايد در مورد اين موضوع در سطح جامعه حرف بزنيم.

 

همه ارکان جامعه بايد نقش خود را در جواني جمعيت پيدا کنند

 

اين مادر با بيان اينکه بعد تربيتي نقش پدر را در جامعه بايد بيشتر ببينيم، ادامه داد: بدون حمايت پدر از مادر نقش الگوي سوم براي زن محقق نخواهد شد.

وي با بيان اينکه مشکلات مادران داراي چند فرزند را بايد صريح شنيد و به دنبال رفع آن بود، بيان کرد: همه ارکان جامعه بايد نقش خود را در جواني جمعيت و افزايش جمعيت کشور پيدا کنند.

اين مادر 3 فرزند با بيان اينکه تبيين اين نقش و نهادينه کردن اين رسالت اصحاب رسانه است، يادآور شد: فضاي فرهنگي و تبليغي حتي در صداوسيما نيز به دنبال ترويج داشتن يک فرزند يا دو فرزند است و در اين شرايط نميتوان شاهد اتفاق مثبتي بود.

قورچي بيگي مادر سه فرزند نيز در گفتوگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه ادارات ما توجهي به مهدکودک براي فرزندان ندارند، اظهار کرد: مادران قراردادي نگران شغل خود بعد از دوره 9 ماهه بارداري هستند و اين يک آسيب جدي است.

 

دغدغه افزايش جمعيت نبايد تنها براي هفته جمعيت باشد

 

وي با تأکيد بر اينکه دغدغه افزايش جمعيت نبايد تنها براي هفته جمعيت باشد، اظهار کرد: به موضوع جمعيت بايد بهعنوان يک موضوع استراتژيک نگاه کنيم که زمينهسازي ظهور را فراهم ميکند و سوال اينجا است که چقدر مديران ما براي اين موضوع تلاش ميکنند.اين مادر تأکيد کرد: هزينه مهد و نگهداري کودک نيز بايد در قوانين بودجهاي کارمندان و دستگاهها نيز ديده شود تا خانواده با خيال راحتتري براي نگهداري فرزندان خود در آينده تصميم بگيرند.

مجتبوي مادر سه فرزند نيز در گفتوگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه نگاه کادر درمان و حتي بيمارستانها به مادران داراي چند فرزند اصلاً مناسب نيست، اظهار کرد: حتي در مراکز بهداشت هنوز فرهنگ «فرزند کمتر، زندگي بهتر» وجود دارد و اين فرهنگ کاملاً نهادينه شده است.

وي، ادامه داد: در چنين شرايطي که مادر از همان ابتدا و قبل از به دنيا آمدن فرزند در مراکز درماني و بيمارستانها با اين نگاه روبرو است طبيعتاً نميتوانيم شاهد اتفاقات زيادي باشيم.

 

به دنبال ايجاد محيطهاي لازم براي حمايت از مادران و کودکان باشيم

 

وي بيان کرد: بايد به دنبال ايجاد بسترها و محيطهاي لازم براي حمايت از مادران و کودکان باشيم و هرچقدر يک خانواده احساس کند که جامعه براي او فکر کرده و شرايط او را تسهيل کرده طبيعتاً بيشتر به اين سمت حرکت ميکند.

اين مادر ادامه داد: فضاهاي نمونه مانند مساجدي که در حمايت از مادران و فرزندان اقدامات مناسبي انجام ميدهند بايد معرفي و تقدير شوند.

وي در پايان يادآور شد: هرچقدر اين فضاها در جامعه زياد شوند و مادر و خانواده حس کنند که بسترهاي لازم براي حضور يک خانواده چند فرزندي در جامعه فراهم شده طبيعتاً شرايط فرزندآوري در جامعه بيشتر مهيا خواهد شد.

به نظر ميرسد ضعفهاي فرهنگي و باور به مقوله افزايش جمعيت يکي از اصليترين موانع در اين مسير بوده و بايد برنامهريزي لازمي براي اين حوزه انجام شود. از سوي ديگر قوانين موجود در حوزه جمعيت تا حدودي پاسخگوي نياز مردم است اما اين به شرطي که مديران و مسؤولان اراده کافي براي انجام آن را داشته باشند.

بدون شک اجراي اين قانون ميتواند گام مهمي در تسهيل فرزندآوري داشته باشد و نياز است مديران با مطالعه دقيق و اجراي آن اين گام مهم را براي آيندهاي جوان بردارند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.