اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

«حالت را رمضاني نگه دار»

خوشا به سعادت ما که در ماه رمضان امسال توفيق حضور داشتيم و توانستيم در ماه بندگي حاضري بزنيم، هنوز چند روز از اتمام ماه رحمت نگذشته است که دلتنگ ماه رمضان شده‌ايم. دلتنگ حال و هواي ناب ماه مبارک. دلتنگ آن برنامه ريزي و کيفيت و نظمي که به زندگي‌مان داده بود.

«حالت را رمضاني نگه دار»

دلتنگ مناجات و راز و نياز. دلتنگ دعاي سحر و انتظار براي افطار و نمازهاي جماعت. اما خيالتان را راحت کنيم اين حال نابتتان را ميتوانيد ادامه دار کنيد. درست است که ماه رمضان به پايان رسيده، اما ميراث ارزشمند آن براي ما به يادگار مانده است؛ حالِ خوب معنوي. در اين گزارش برايتان ميگوييم براي حفظ اين حالِ خوب و معنوي تا ماه رمضان آينده چه کنيد.

 

*تولدي دوباره

با اتمام ماه رمضان برخي از افراد ناخواسته تمام نظم عبادي و اخلاقيشان را کنار ميگذارد و ديگر آنطور که بايد خودشان را موظف به انجام عبادتهايي مثل خواندن روزانه قرآن، نماز جماعت، دوري از گناه و دعوت به افطاري و.. نميدانند و هرچه حال خوب و عادتهاي خوب کسب کردند همانجا در پايان ماه مبارک کنار ميگذارند. درحالي که اصلا رسالت ماه رمضان اين است که روح و جسم ما را جلا بدهد و ما را از نو متولد کند تا بتوانيم تا 11 ماه با توشهاي که از اين ماه به دست آورديم، روزگار را تا ماه رمضان آينده بگذرانيم.

حجت الاسلام عليرضا پناهيان حال خوش بعد از ماه رمضان را به حال خوب روزهاي پس از کربلا تشبيه کرده است و ميگويد: «بسياري از مراقبتها را بايد پس از ماه رمضان افزايش داد. ماه شوال شايد يکي از ماههايي باشد که کمترين اعمال عبادت را دارد، چراکه ماه رمضان را تمام و کمال به مناجات و عبادت پرداخته و حالا بايد خود فرد مانند يک دونده مسير خود را حفظ کند و ادامه دهد.»

 

*ترک گناه و جايگزيني کار خوب

ماندگار شدن حال خوش رمضاني ساده است، تنها بايد سعي کنيد اعمال و رفتاري که در اين ماه انجام ميداديد را ادامه دار کنيد. به عنوان مثال در ماه رمضان از غيبت و گناه دوري ميکرديد؟ بعد از ماه رمضان هم دوري کنيد. در ماه رمضان روزانه کتاب آسماني قرآن را تلاوت ميکرديد؟ بعد از ماه رمضان هم هر روز چند صفحه قرآن بخوانيد. در ماه مبارک به فقرا کمک ميکرديد؟ بعد از ماه رمضان هم هرچقدر در وسعتان بود بخشش کنيد.

با اين کار شما انجام کار خير و خودداري از کار بد را براي خود تبديل به عادت کرديد و عادتها با مداومت و تکرار، باعث شکل گرفتن رفتارها ميشوند و فقط رفتارهاي مداوم، به سبک زندگي تبديل خواهند شد. با اين توصيف، ماه مبارک فرصت مناسبي است تا در سايه تمرين يک ماهه ترک رفتارهايي که در طول سال انجام ميدهيم، آمادگي لازم را براي کنار گذاشتن هميشگيِ آن رفتار به دست آوريم تا زمينه جايگزين کردن سبک زندگي مطلوب و سالم و اسلامي، به وجود بيايد.

 

*ماه رمضانتان تازه آغاز شده است

اين تفکر که ماه رمضان تمام شده و قرار است به زندگي قبل از ماه مبارک برگرديد را کنار بگذاريد. سعي کنيد خودتان را به امور مثبت و مورد رضاي خداوند مشغول کنيد. اين امور مثبت ممکن است دنيوي باشد مثلاً کسب روزي حلال، تفريح و وقت گذراندن با خانواده، سر زدن به پدر و مادر، انجام کارهاي خير و گرهگشايي از مردم، انجام عبادات و اموري که به شکل مثبت وقتتان را پر ميکنند. يا ممکن است اُخروي باشد مانند تلاوت کتاب خدا و دوري از گناه و روزهداري.

حجت الاسلام محمدرضا لطفي پور، کارشناس مذهبي، ميگويد: «اگر انسان وقت خالي داشته باشد، غالباً نفس به راههاي انحراف کشيده ميشود. اين نکته را هم يادتان باشد که هميشه تغيير، امري تدريجي است و انسان نبايد توقع داشته باشد، ماه رمضان را که تمام کرد، ناگهان به قول معروف بترکاند و ملائکه بر او نازل شوند و از مقامات عرفاني برخوردار شود، نه اينطور نيست. بايد کم کم اعمال عبادي ماه رمضان را ادامه بدهد.»

حضرت اميرالمؤمنين (ع) ميفرمايند: «قليلٌ يَدوم خيرٌ من کثيرٍ لايَدوم». بدين ترتيب تغييرِ تدريجي حاصل ميشود و حال خوب رمضاني انسان، اولاً حفظ ميشود و ثانياً ارتقا پيدا ميکند. »

 

*اعمال ماه رمضان را ادامه دهيد

براي حفظ حال معنوي رمضاني بعد از ماه مبارک هم گاهي روزه بگيريد. قرآن را در حد يک صفحه يا چند آيه هم که شده در روز  تلاوت کنيد. دعاهاي مربوط به ماههاي بعد از رمضان را قرائت کنيد و اين اعمال را ترک نکنيد.

در سيره بزرگان دين مانند پيامبر (ص) و ائمه (ع)، همواره اين بوده که بعضي از روزها را روزه مي گرفتند و به ما نيز توصيه کردهاند که حداقل هر ماه سه روز، روزه بگيريد (اول، وسط و آخر ماه)، همچنين توصيه کردهاند که هر مؤمني حداقل هر روز 50 آيه قرآن را تلاوت کند. اين اعمال موجب استمرار و بقاي آثار ماه مبارک رمضان ميشود و آن حالات معنوي حاصل از ماه رمضان به صفات ماندگار و هميشگي تبديل ميشود و در کردار و رفتار انسان تاثير ميگذارد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.