اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

«ترامپ» اين بار با تله نفتي به سراغ ايران آمد

«دونالد ترامپ امروز در کنفرانس خبري در نشست ناتو گفت: «آنها (ايران) اگر قرار باشد نفت بفروشند، خب نفت خواهند فروخت. ما قرار نيست منابع نفتي را تصاحب کنيم... چين مي‌تواند نفت را از ما يا از آن‌ها بخرد.»ترامپ يک‌بار هم پس تحميل توقف جنگ به اسرائيل گفته بود که چين حالا مي‌تواند از ايران نفت بخرد.

«ترامپ» اين بار با تله نفتي به سراغ ايران آمد

به گزارش فارس؛ کارشناسان و فعالان انرژي هم حرفهاي ترامپ را باور نکردندسخناني که تعجب بسياري از کارشناسان و فعالان حوزه انرژي را به دنبال داشت چراکه اين سخنان با سياست فشار حداکثري ترامپ به شدت در تضاد است.پس از اظهارات دو روز پيش ترامپ، خبرگزاري بلومبرگ طي گزارشي نوشت اين صحبتهاي رئيسجمهور آمريکا باعث سردرگمي و ابهام در ميان مقامات وزارت خزانهداري و وزارت خارجه اين کشور شده اما وزارت خزانهداري آمريکا همچنان بر اجراي سختگيرانه تحريمها عليه ايران تاکيد دارد.يکي از مقامات ارشد کاخ سفيد هم در گفتوگويي گفت که سياست تحريمهاي نفتي همچنان پابرجاست و منظور ترامپ بيشتر اين بوده که امنيت تردد دريايي در تنگه هرمز برقرار است، موضوعي که در صورت مسدود شدن اين مسير ميتوانست پيامدهاي ويرانکنندهاي براي چين داشته باشد.

با توجه به سابقه تغيير مواضع ناگهاني و غيرقابل پيشبيني رئيسجمهور آمريکا، تحليلگران معتقدند نبايد اين اظهارات را بهعنوان نشانهاي از کاهش واقعي فشار تحريمهاي نفتي عليه ايران تلقي کرد اما هدف چيست؟تله آزادي فروش نفت با هدف شناسايي شبکه فروشپس از اين صحبتهاي ترامپ، نمايندهاش در خاورميانه، استيو ويتکاف، در مصاحبه با شبکه سيانبيسي گفته که اظهارات دونالد ترامپ «يک پيام به چينيها بود که ما ميخواهيم با شما همکاري کنيم و قصد آسيب زدن به اقتصاد شما را نداريم ... و اميدواريم اين پيام به ايرانيها نيز منتقل شود.»با اين حال، حتي اگر اين اظهارات به معناي نوعي کاهش فشارها يا معافيت براي صادرات نفت ايران به چين باشد، هدفي جز شناسايي شبکه فروش نفت ايران ندارد.

راهبرد ترامپ؛ شناسايي شبکه مخفي فروش نفت ايرانترامپ از زمانيکه براي بار دوم وارد کاخ سفيد شده است 11 دور تحريمهاي جديد عليه افراد، نهادها، کشتيها و نفتکشها ايران و حتي پالايشگاهها و افراد و نهادهاي چيني وضع کرده است. اين تحريمها نهتنها کم نشدند که حتي 2.5 برابر تحريمهاي وضع شده در دوره بايدن هستند؛ ترامپ در دور دوم فشار حداکثري، تاکنون 256 شرکت، نفتکش و فرد ايراني را تحريم کرده است.راهبرد ترامپ در دوره دوم رياست جمهورياش بر پايه تمرکز بر تحريم شبکه انتقال، پالايشگاههاي خريدار و شبکه بانکي پشتيبان از صادرات نفت ايران است و تلاش ميکند به هر شکل مهم به اطلاعات اين شبکه پنهان ايران از چشم آمريکا دست پيدا کند.

باتوجه به تجربه برجام در سال 1394 که پس از بازگشت به بازارهاي جهاني، تمامي مسيرهاي صادراتي، شرکاي تجاري و روشهاي دور زدن تحريمها به طور کلي تمام شبکه فروش نفت ايران در معرض ديد نهادهاي بينالمللي و رقباي منطقهاي قرار گرفت و واشنگتن، از اين فرصت براي شناسايي راههاي صادرات نفت و بانکها و شرکتهاي بيمه کمککننده و مسير دقيق تراکنشها استفاده کرد.

زمانيکه آمريکا در ارديبهشت 1397 (مي 2018) از توافق هستهاي خارج شد، تحريمهاي نفتي و بانکي خيلي بهسرعت اعمال شدند اما اين بار، واشنگتن با بهرهگيري از اطلاعاتي که طي مدت اجراي برجام به دست آورده بود، توانست شبکههاي صادرات نفت ايران را با دقت و کارايي بيشتري شناسايي و مسدود کند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.