کارشناس داوري فوتبال ايران تأکيد کرد که بايد در پروسه استفاده از تکنولوژي کمک داور ويديويي، بازنگري و بازآموزي صورت گيرد.
به گزارش تابناک، فوتبال ايران سالها در انتظار ورود VAR بود و حالا که اين تکنولوژي تهيه و مورد استفاده قرار ميگيرد، اما همچنان جنجال و حواشي وجود دارد. در واقع آنچه انتظار ميرود و البته در فوتبال دنيا شاهد آن هستيم، چيزي نيست که فعلاً در فوتبال خودمان وجود دارد.
سيستم کمک داور ويديويي که بايد از معدود تصميمات تأثيرگذار داور در يک ديدار جلوگيري کند، حالا خودش به مشکلي براي داوران و البته اهالي فوتبال از جمله بينندگان تلويزيوني، بازيکنان و مربيان تبديل شده است. حيدر سليماني يکي از کارشناسان داوري در مصاحبهاي نسبت به آنچه به نام کمک داور ويديويي در رقابتهاي ليگ برتر مورد استفاده قرار ميگيرد، انتقاد کرد و آن را عامل فريب داوران دانست. او معتقد است اين تکنولوژي که استفاده ميشود، VAR نيست بلکه ويديو چک است!
در شرايطي که هفته دوازدهم ليگ برتر بيستوچهارم هم آغاز شده، اما همچنان شاهد اعتراض تيمها و تصميماتي از سوي اتاق VAR هستيم که بعضاً تصميم درست داور را هم تغيير ميدهد. در اين بين يکي از مسائلي که صداي همه را درآورده، مدت زمان طولاني و وقفههاي زيادي است که در جريان بازي ايجاد ميشود تا داور و اتاق VAR صحنهاي را بررسي و نتيجه در اعلام کنند. يکي از همين موارد که تعجب برانگيز بود، جمعه شب و در بازي نساجي مازندران و خيبر خرم آباد از سري رقابتهاي هفته دوازدهم اتفاق افتاد و شروع تا اتمام آن حدود 120 دقيقه به طول انجاميد.
در حالي که به طور واضح کمک داور ويديويي مورد استفاده در فوتبال ايران هنوز نتوانسته توقعات را برآورده کند، مسعود مرادي معتقد است دو ايراد و اشکال مهم وجود دارد که بايد برطرف شود. اين کارشناس داوري به خبرنگار ورزشي تابناک گفت: «برخلاف آنچه برخي ميگويند VAR مورد استفاده در فوتبال ايران مورد تأييد فيفا بوده و بنابراين استاندارد هست، اما مشکلاتي وجود دارد که بايد برطرف شود. يکي از مهمترين موارد فعلي، زمان زيادي است که براي بررسي يک صحنه صرف ميشود.»
او افزود: «در وهله اول اينکه بايد تعداد دوربينهاي بيشتري در اختيار اتاق VAR باشد تا داوران حاضر در آنجا بلافاصله صحنههاي مختلف را بررسي و بهترين زاويه را در اختيار داور قرار دهند تا او بتواند درستترين تصميم را بگيرد. بايد حداقل 16-15 دوربين HD باشد که بهترين زاويه در اختيار داور قرار بگيرد نه اينکه کنار زمين براي يک صحنه ميان داور وسط و داوران اتاق VAR جلسه برگزار شود. مورد بعدي اينکه گرچه داوران لايسنس فيفا را دارند، اما در بحث پروسه VAR مشکل دارند. يعني در مواردي که نبايد در تصميم داور دخالت کنند، اين کار را انجام ميدهند و بالاعکس.»
مسعود مرادي که جزو ناظران بينالمللي فوتبال ايران محسوب ميشود، در ادامه اظهار داشت: «قرار نيست VAR صرفاً براي زير سؤال بردن تصميمات داور درون زمين باشد. الان اينطور شده که وقتي بازي متوقف و صحنهاي مورد بررسي قرار ميگيرد، همه فکر ميکنند حتماً يک مشکلي بوده در حالي که اتاق VAR گاهي هم ميتواند در تأييد تصميم داور، نظر بدهد. اما بيشتر اوقات آنقدر زمانبر ميشود که انگار ميخواهند زاويهاي بيابند و ثابت کنند که داور اشتباه کرده
است.»
داور سابق و کارشناس فعلي داوري، تأکيد کرد: «من ورود VAR به فوتبالمان را به فال نيک ميگيرم و قطعاً هدفم حمايت از داوران و رفع کمبودهاست. در هر حال همه فوتبال روز دنيا را ميبينند و در فوتبال خودمان توقفهاي زياد، بازي را از فرم طبيعي خارج ميکند؛ بنابراين نيازمند بازنگري و بازآموزي در تکنولوژي کمک داور ويديويي وجود دارد. از طرفي کيفيت تصاوير به خصوص بازيهايي که در شهرستانها برگزار ميشود، اصلاً خوب نيست. همه اين موارد باعث ميشود که داوري زير فشار قرار بگيرد در حالي که رفع مشکلاتي که گفتم ميتواند باعث بهبود عملکرد آنها و رضايت بيشتر اهالي فوتبال شود. من معتقدم VAR بايد دست داور را بگيرد، نه پاي او را. به هر حال با آمدن سيستم کمک داور ويديويي سطح توقعات تماشاگران و تيمها بيشتر شده و و با رفع همين اشکالات ميتوانيم شاهد فوتبال بهتري در ليگمان باشيم.»
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.