روزنامه آمريکايي در گزارشي بهطور مفصل جزئيات جديدي در رابطه با عمليات انفجار پيجرها در لبنان منتشر کرد که پس از مصاحبههايي با مقامات امنيتي صهيونيستي، عرب و ايالات متحده، سياستمداران و ديپلماتهايي که در جريان رويدادها بودند و همچنين از مقامات لبناني جمعآوري شده است.
اين افراد در اظهارات خود از طرحي چند ساله صحبت کردند که از مقر موساد در تلآويو سرچشمه گرفته بود و در نهايت، شامل گروهي از عوامل و همدستان در چندين کشور ميشد.
طبق گزارش واشنگتنپست هدف اسرائيليها از آن نيز، اين بود که نيروهاي حزبالله ديگر توان جنگيدن نداشته باشند.
اين در حالي است که اين پيجرها تنها در اختيار اعضاي حزبالله نبود و مردم عادي و حتي کادر درماني در بيمارستانها نيز از آن استفاده ميکردند.
پيجرهاي AR924 که کمي حجيم هستند، براي سالم ماندن در شرايط ميدان جنگ ساخته شدند. اين دستگاهها داراي طراحي تايواني، ضد آب و باتري بزرگي بود که ميتوانست ماهها بدون شارژ کار کند. از همه مهمتر، هيچ خطري وجود نداشت که پيجرها توسط سرويسهاي اطلاعاتي اسرائيلي رديابي شوند.
مونتاژ پيچرهاي حزب الله در اسرائيل؟ ايده انفجار چه زماني اجرا شد؟ اسرائيليها 9 سال به استراق سمع راضي بودند...
طراحي موساد
به گفته مقامات صهيونيستي، کشورهاي غرب آسيا و ايالات متحده که با اين رويدادها آشنا هستند، ايده انفجار پيجرها در سال 2022 آغاز شد و بخشهايي از اين طرح، بيش از يک سال قبل از طوفان الاقصي به اجرا درآمد.
به نوشته واشنگتنپست، اعضاي حزبالله که همواره نگران رديابي و شنود تلفنهاي همراه معمولي خود توسط سرويسهاي جاسوسي اسرائيلي بودند، به دنبال شبکههاي الکترونيکي ضد هک براي انتقال پيامهايشان بودند، با اينحال، اين تجهيزات را «موساد طراحي و در اسرائيل مونتاژ کرده بود.»
اولين بخش از اين طرح، دستگاههاي مخفي انفجاري بود که تقريباً يک دهه پيش و در سال 2015 توسط موساد وارد لبنان شد که شامل يک ماده منفجره مخفي و يک سيستم انتقال بود که به اسرائيل امکان دسترسي کامل به ارتباطات حزبالله را ميداد.
به گفته اين مقامات، اسرائيليها به مدت 9 سال به استراق سمع راضي بودند، در حالي که اين گزينه را محفوظ ميدانستند که طي يک بحران در آينده، تجهيزات بيسيم را به بمب تبديل کنند. اما پس از آن، يک فرصت جديد و يک محصول جديد پر زرق و برق پيشرو قرار گرفت: يک پيجر کوچک مجهز به يک ماده منفجره قوي.
باتري و مواد منفجره
بنا بر ادعاي روزنامه آمريکايي، پيشنهاد خريد اين دستگاهها از سوي يک مقام بازاريابي مورد اعتماد با ارتباطاتي با «آپولو»، شرکت تايواني سازنده پيجرها ارائه شد.
مقامات مطلع گفتند که توليد واقعي دستگاهها برون سپاري شده بود و مسئول بازاريابي هيچ اطلاعي از اين عمليات نداشت و از اينکه پيجرها به صورت فيزيکي در سرزمينهاي اشغالي تحت نظارت موساد مونتاژ شده بودند، بياطلاع بوده است. همچنين به گفته اين مقامات آگاه، پيجرها داراي ويژگي منحصر به فردي بودند: يک بسته باتري که مقدار کمي از مواد منفجره قوي را پنهان ميکرد.
بهعلاوه، دسترسي از راه دور موساد به دستگاهها نامرئي بود. يک سيگنال الکترونيکي از سوي سرويس اطلاعاتي ميتوانست باعث انفجار هزاران پيجر در آنِ واحد شود اما براي اطمينان از حداکثر آسيب، انفجار همچنين ميتواند توسط يک روش 2 مرحلهاي خاص که براي مشاهده پيامهاي امن رمزگذاري شده لازم است، ايجاد شود.
يکي از اين مقامها گفت: براي خواندن پيام بايد 2 دکمه را فشار ميداديد. در عمل، اين به معناي استفاده از هر 2 دست بود. با انفجار پيجر هر 2 دست آسيب ميديد و بنابراين، آنها ديگر نميتوانند بجنگند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.