اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس کميته پرستاري کميسيون بهداشت مجلس:

کمبود پرستار تبديل به بحران شده است

رئيس کميته پرستاري کميسيون بهداشت مجلس با انتقاد از اينکه کمبود پرستار تبديل به بحران شده است، گفت: نگراني‌هاي کميسيون در قالب نامه اي به رئيس جمهور منتقل شد.

کمبود پرستار تبديل به بحران شده است

به گزارش خانه ملت، سيدمحمد جماليان، کمبود نيروي انساني در حوزه سلامت را يکي از چالشهاي جدي و فراگير نظام سلامت کشور دانست و افزود: متأسفانه کمبود نيروي انساني، به ويژه در حوزه پرستاري، امروز به يک بحران سراسري در کشور تبديل شده و اين مشکل عموميت دارد و محدود به استان يا دانشگاه خاصي نيست و حتي استانها و دانشگاههايي که وضعيت بهتري نسبت به ميانگين کشور دارند نيز به اين معنا نيست که به استانداردهاي جهاني نزديک شدهاند، بلکه صرفاً شرايط آنها نسبت به ساير مناطق کشور بهتر است و در حال حاضر هيچ استاني در کشور از نظر نسبت نيروي پرستاري به تخت و جمعيت، با استانداردهاي جهاني مطابقت ندارد.

وي با تأکيد بر روند نگرانکننده تشديد کمبود پرستار، گفت: اين مسئله سالها است مطرح ميشود، اما متأسفانه نهتنها برطرف نشده، بلکه در حال بدتر شدن است؛ هر سال تعداد قابل توجهي از پرستاران بازنشسته ميشوند، بخشي از نيروها ترک خدمت ميکنند و ادامه فعاليت در حرفه پرستاري را نميپذيرند و همچنين تعدادي از پرستاران به دليل بيماريهايي که بخشي از آن ناشي از شرايط سخت کاري و بخشي مربوط به بيماريهاي زمينهاي است، از کار باليني خارج شده و به مشاغل ستادي روي ميآورند و مجموعه اين عوامل موجب شده کشور با بحران جدي کمبود پرستار مواجه شود.

رئيس کميته پرستاري کميسيون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در کنار کمبود نيرو، مطالبات پرستاران از جمله ناکافي بودن حقوق، اضافهکار و دستمزد، از مطالبات هميشگي اين قشر و به طور کلي کادر بهداشت و درمان بوده است و طي سال گذشته و در پي اعتراضات پرستاران، پيگيريهاي جدي انجام شد و مجلس، کميسيون بهداشت و درمان و بهويژه کميته پرستاري بهطور جدي پاي کار آمدند و جلسات متعددي در اين زمينه برگزار شد.

جماليان با اشاره به نتايج اين پيگيريها تصريح کرد: خوشبختانه در نتيجه اين جلسات، افزايش مبلغ اضافهکار پرستاران تصويب و همچنين مصوب شد که سالانه حداقل 10 هزار پرستار به مجموعه بهداشت و درمان کشور اضافه شود با اين حال، اين مصوبه در سال 1403 بهطور کامل محقق نشد و در سال 1404 آزموني برگزار و مجوز جذب 25 هزار نفر صادر شد که از اين تعداد، 15 هزار نفر مربوط به جذب پرستار بود و بخشي از کمبودها تا حدودي جبران شد، در حالي که قرار بود طي دو سال 20 هزار پرستار جذب شود.

وي يادآور شد: البته بايد توجه داشت که صرف صدور مجوز يا قبولي در آزمون به معناي جذب قطعي نيست چرا که تجربه نشان داده بخشي از پرستاراني که در آزمونها پذيرفته ميشوند، وارد چرخه خدمت نميشوند يا در ادامه از کار باليني انصراف ميدهند.

عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به مکاتبه کميته پرستاري با رئيسجمهور، گفت: با توجه به اينکه امروز موضوع کمبود پرستار به مرحله بحران رسيده مطالبه ما از رئيسجمهور اين است که به صورت جدي و ويژه به اين موضوع ورود کنند؛ حوزه سلامت با مشکلات و گرفتاريهاي متعددي مواجه است و اگر قرار باشد تمرکز مديران و سياستگذاران به جاي ارتقاي کيفيت خدمات، صرفاً معطوف به جبران کمبود نيرو باشد، به طور قطع نظام سلامت آسيب خواهد ديد.

جماليان افزود: در همين راستا، بهعنوان رئيس کميته پرستاري، نامهاي به رئيسجمهور ارسال کردم و دغدغهها و نگرانيهاي کميسيون بهداشت و درمان مجلس از سوي نمايندگان به رئيس جمهور جمهور منتقل شد و اگرچه رئيسجمهور دستور تشکيل کارگروه ويژه رسيدگي به مشکلات پرستاري در وزارت بهداشت را صادر کرد و اين کارگروه بهصورت منظم در حال برگزاري جلسات است، اما خروجي اين جلسات تاکنون به اقدامات عملي ملموس منجر نشده است.

وي تأکيد کرد: انتظار ما اين است که اکنون که اين کارگروه تخصصي تشکيل شده، نظرات کارشناسي آن نيز به مرحله اجرا برسد؛ جذب نيروي پرستاري، اصلاح تعرفههاي پرستاري و پرداخت مطالبات انباشته پرستاران و کادر بهداشت و درمان، از مهمترين خروجيهاي اين کارگروه است که بايد هرچه سريعتر مورد رسيدگي و اقدام عملي قرار گيرد تا بخشي از فشار سنگين از دوش کادر درمان برداشته شود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.