اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

کليد طلايي سلامت مغز

مطالعات مختلف نشان داده‌اند که رعايت يک رژيم غذايي خاص، مزاياي عالي براي مغز دارد.

کليد طلايي سلامت مغز

کارشناسان تغذيه ميگويند کليد داشتن مغزي سالم و فعال در سنين بالاتر، بستگي دارد به نوع مواد غذايي که در بشقاب خود ميگذاريد.

با بالا رفتن سن، مغز ما نيز همراه با ما پير ميشود. اين فرايند از دهههاي 30 و 40 زندگي آغاز ميشود و بخشهايي را که مسئول يادگيري و حافظهاند، تحت تاثير قرار ميدهد.

براساس اعلام متخصصان دانشگاه کلمبيا، سلولهاي مغزي همچنين شروع به توليد ترکيبي ميکنند که ممکن است نشانهاي از بيماري آلزايمر باشد. با اين حال، مواد مغذي موجود در برخي غذاها نشان دادهاند که ميتوانند اين فرايند را کُند کنند.

التهاب در بافتهاي سالم با بيماريهاي مزمن مرتبط است و طي دهه گذشته در چند بررسي به بيماري آلزايمر نيز ارتباط داده شده
است.

«نيکولا لادلامـ رين»، کارشناس تغذيه در اين رابطه ميگويد: تاثير مثبت رژيم غذايي مديترانهاي بر سلامت مغز به طور فزايندهاي شناخته شده است. اين امر با حجم روزافزوني از شواهد پشتيباني ميشود که مشخصات تغذيهاي اين رژيم را به عملکرد شناختي و حفاظت عصبي مرتبط ميکند.

رژيم مديترانهاي سرشار از غذاهاي ضدالتهابي است از جمله مغزها، زيتون و گوجهفرنگي. اين رژيم بر گياهان و چربيهاي سالم تاکيد دارد از جمله روغن زيتون فرابکر.

براي صبحانه، ماست يوناني و انواع توت را امتحان کنيد و براي ناهار سالاد مرغ و براي شام، سالمون همراه با لوبيا و اسفناج.

ماهي بخش کليدي اين رژيم است و سالمون و ساردين، سرشار از اسيدهاي چرب امگا-3 هستند.

به گزارش اينديپندنت، براساس اعلام دانشکده پزشکي هاروارد، مشخص شده است که اين چربيهاي سالم، ميزان پروتئين مخرب مرتبط با بيماري آلزايمر را کاهش ميدهند.

همچنين به گفته «کيت پيرسون»، کارشناس رسمي تغذيه، افزودن 1000 تا 2000 ميليگرم مکمل روغن ماهي در روز، نقطه شروع خوبي
است.

براي گياهخواران، گردو منبع عالي پروتئين و چربيهاي سالم است. طبق اعلام پژوهشگران دانشگاه کاليفرنيا در لسآنجلس (UCLA)، خوردن کمي کمتر از يک مشت گردو در روز با بهبود توانايي شناختي مرتبط است.

همچنين براساس يک بررسي در «بيمارستان بريگهام و زنان» در هاروارد، توتها هم زوال حافظه را به تاخير مياندازند. مصرف زياد، حدود 7.5 فنجان در ماه، عدد جادويي
است.

در يک مطالعه ديگر، متخصصان دانشگاه راش در شيکاگو دريافتهاند که خوردن تنها يک وعده سبزيجات برگدار در روز نيز مزايايي براي محافظت از حافظه دارد.

طرفدارانِ کافئين نيز اکنون دليلي براي خوشحال بودن دارند چون نوشيدن قهوه با کاهش خطر زوال عقل مرتبط است و همچنين بهعنوان تقويتکننده خلقوخو عمل ميکند. در بررسي دانشمندان، مصرف چهار تا شش فنجان در روز با کمترين خطر همراه
بود.

و اما رژيمهاي غذايي پرالتهاب تاثيري کاملا معکوس دارند.

 

پيتزا را کنار بگذاريد

 

يک بررسي ديگر، افزايش خطر زوال عقل بر اثر دنبال کردن رژيم غذايي پرالتهاب را شناسايي کرد. بررسي ديگري نيز ارتباط بين التهاب روده و زوال حافظه را نشان داد.

غذاهاي بيش از حد شيرين، شور، فراوريشده و چرب مانند بستني، هاتداگ و پيتزا ميتوانند التهاب را در سراسر بدن افزايش دهند.

دکتر «پوجا آگاروال»، استاديار در مرکز پزشکي دانشگاه راش گفت: اگرچه تحقيقات ما ثابت نميکند که يک رژيم غذايي سالم به کاهش رسوبات مغزي پلاک آميلوئيد، يعني علامت بيماري آلزايمر، منجر ميشود اما ميدانيم که رابطهاي ميان آنها وجود دارد و پيروي از رژيمهاي «مايند» و مديترانهاي ميتواند يکي از راههايي باشد که افراد با آن، سلامت مغزي خود را بهبود بخشند و با افزايش سن از توانايي شناختي خود محافظت کنند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.