در اين روزهاي خبرسازِ حوادث بيمارستاني، سکوت آقاي معاون پارلماني رئيسِ دولتِ پزشکان، که بيمارستان وليعصر تبريز متعلق به اوست، بيش از فاجعه جايگزيني آب مقطر به جاي داروي شيميدرماني، آزاردهنده است.
به گزارش خبرنگار سرويس اجتماعي تابناک، شهرام دبيري، حتماً يکي از اولين نفراتي است که از فاجعه رخ داده در بيمارستان خود و حتي فاجعه بيمارستان چشم پزشکي نگاه و ماجراهاي سرمهاي آلوده و ... خبردار شده است. عجيب است که او هنوز حتي آخرين نفر هم نيست که موضع مشخص و جدي در اين باره گرفته و واکنشي نشان دهد. و البته از يک منظر شايد سکوت او، بهتر باشد تا اينکه واکنشي همچون عوامل بيمارستان نگاه يا شهرياري، رئيس کميسيون بهداشت مجلس داشته باشد.
سکوت، گاهي علامت رضاست، گاهي نشانه اعتراض. گاهي نشانهاي است از شرم و گاه نيز معنايش غرور است. آقاي شهرام دبيري، سکوت شما از کدام نوع است؟ متأسفانه گاهي سکوت، معناي ناگوارتري هم دارد؛ مثلاً «به درک».
خبرهاي بيمارستان بينالمللي به عنوان يکي از مراکز درماني معتبر در منطقه شناخته ميشود و اکنون در کانون توجهات قرار گرفته است. تخلفاتي که در کادر شيميدرماني اين بيمارستان رخ داده، نه تنها بيماران سرطاني را در معرض خطر قرار داده، بلکه اعتماد عمومي به نظام سلامت را نيز به چالش کشيده است.
بسياري از بيماران سرطاني، با اميد و آرزو به اين بيمارستان مراجعه ميکنند، اما اکنون با شک و ترديد به اين مکان نگاه ميکنند. گزارشها و بررسيها حاکي از آن است که برخي از اعضاي کادر درمان بهجاي تزريق داروهاي اصلي، آب مقطر به بيماران تزريق کردهاند. اين اقدام غيرانساني، نه تنها سلامت بيماران را به خطر انداخته، بلکه ضربهاي مهلک به وجهه جامعه پزشکان متعهد است. سکوتهاي معاون پارلماني رئيسجمهور که صاحب اصلي بيمارستان وليعصر نيز است، اين شرايط را ناگوارتر ميکند.
برخي رسانهها به نقش عوامل غيربومي در اين حادثه اشاره کردهاند. اما در هر حال پرونده اين ماجرا همچنان در دست پيگيري است و مسأله مهم در اين ميان، چرايي سکوت معاون تبريزي رئيسجمهور است.
پيگيريهاي حقوقي و قضايي
سرهنگ محمدتقي سلطاني، رئيس پليس آگاهي آذربايجانشرقي، در گفتوگويي با خبرنگاران اعلام کرد که اين پرونده پس از گزارش سرقت داروهاي بيماران خاص به پليس ارجاع شده است. او گفت: “کارآگاهان پليس بلافاصله وارد عمل شدند و بررسيهاي ميداني را آغاز کردند.” به گفته وي، يکي از کمک بهياران بيمارستان بهعنوان مظنون دستگير شده و در ادامه، اين فرد به همراه سه نفر ديگر از همدستانش بهطور رسمي اعتراف کردهاند.
سلطاني هشدار داد که داروهايي که بهجاي داروي شيميدرماني اصلي تزريق ميشد، ممکن است براي سلامت بيماران بسيار خطرناک باشد و احتمال دارد که برخي از بيماران سرطاني بهدليل مصرف داروهاي تقلبي جان خود را از دست داده باشند.
در اين ميان، اصغر جعفري روحي، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي تبريز، در نشست خبري خود به ابعاد اين تخلفات پرداخت و بر لزوم نظارتهاي دقيقتر بر روند درمان بيماران تأکيد کرد. او گفت: “اين تخلفات بهصورت فردي و توسط تعدادي از اعضاي کادر درمان انجام شده و ما بايد از تکرار چنين حوادثي جلوگيري کنيم.”
به راستي نمايندگان مجلس که در ارتباط نزديک و روزانه با معاون پارلماني رئيسجمهور هستند، چرا از سکوت وي حرفي نميزنند؟ چرا مطالبهگري خاصي نميشود؟ شهرام دبيري معاون همان رئيسجمهوري است که تا همين چند ماه پيش نماينده مردم تبريز بود و عضو کميسيون بهداشت. و حالا منتخب ملت براي قوه مجريه است. همه اينها اصولاً بايد احساس مسئوليت بيشتري را در آقاي معاون برانگيزد. اما فعلا درباره اين حوادث، خبري از وي نيست.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.