اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

کارتخوان بدلي در مطب پزشک‌ها

چرايي تخلف در حرفه پزشکي

استفاده از کارتخوان متصل به سامانه فروشگاهي سازمان امور مالياتي در مطب‌ها، کلينيک‌ها، يک الزام قانوني است.

19:38
کارتخوان بدلي در مطب پزشک‌ها

آن طور که مسئولان سازمان امور مالياتي عنوان ميکنند، جامعه پزشکي کشور همواره در پرداخت ماليات نهايت همراهي را داشته است؛ اما معدود افرادي از جامعه پزشکي، تن به قانون نميدهند و به دنبال راههايي براي فرار مالياتي هستند.

پرداخت نقدي، کارت به کارت، انتقال به کارت همسر پزشک، از جمله راههاي فرار مالياتي در حرفه پزشکي به شمار ميرود که متأسفانه آن طور که بايد، با اين قبيل تخلفات برخورد نميشود.

بارها و به دفعات شنيده ايم و ديده ايم که مطبهاي دندانپزشکي، کلينيکها، از بيماران خواسته اند که هزينه را کارت به کارت کنند و يا اينکه خواسته شده از طريق دستگاههاي خودپرداز، هزينه خدمت ارائه شده را انتقال دهند.

چنين رفتارهايي از سوي قشر فرهيخته جامعه پزشکي به هيچ عنوان قابل قبول نيست، اما معدود افرادي در اين حرفه هستند که با رفتارهاي نادرست خود، زمينه بروز تخلف را فراهم ميآورند.

سليمان حيدري مديرکل مرکز نظارت و اعتباربخشي امور درمان وزارت بهداشت، درباره نحوه برخورد با عدم استفاده از کارتخوان در مطبها و مراکز درماني، گفت: عدم استفاده از کارتخوان براي فرار از پرداخت ماليات است بنابراين متولي رسيدگي به فرار مالياتي اعم از پزشکان، نيز سازمان امور مالياتي است.

وي افزود: ما بارها درخواست کرديم جلساتي با رئيس سازمان امور مالياتي برگزار کنيم اما نتيجه مطلوبي حاصل نشد. پرونده تعدادي از متخلفان را براي اين سازمان ارسال کرديم اما تاکنون برخورد خاصي با اين افراد انجام نشده است. بايد توجه داشت که وزارت بهداشت متولي برخورد با فرار مالياتي نيست اما براي شناسايي و برخورد با متخلفين آماده همکاري با سازمانهاي نظارتي است.

در همين حال، شنيده ميشود برخي مطبها براي فرار از پرداخت ماليات، دست به شگرد جديدي زده اند که ميشود اسم آن را استفاده از کارتخوان بدلي نام نهاد. به طوري که پزشک مربوطه از دو دستگاه کارتخوان در مطب خودش استفاده ميکند. کارتخوان اصلي که به سامانه سازمان امور مالياتي است، با کمترين تراکنش مورد استفاده قرار ميگيرد و از کارتخوان بدلي براي انجام تراکنشها استفاده ميشود.

اين در حالي است که بهرام عيناللهي وزير بهداشت، در واکنش به تخلفات در حرفه پزشکي، گفت: سازوکارهاي انضباطي براي بازدارندگي لازم و برخورد با تخلفات حوزه سلامت نياز به بازتعريف و به روز رساني دارند و لازم است با همافزايي و همکاري وزارتخانههاي بهداشت و دادگستري، راهکارهاي مناسبي در اين زمينه شناسايي و اجرا شود.

وي با ذکر اين نکته که بايد نوع برخورد با متخلفان حوزه سلامت متناسب و بازدارنده باشد، افزود: لازم است براي حفظ و تقويت اعتماد عمومي به جامعه پزشکي و برخورد لازم با متخلفان اين حوزه، ابتدا به سراغ متخلفان داراي تخلفات متعدد و مکرر و همين طور تخلفات شديد رفت و با آنها برخورد قانوني و متناسب کرد.

در همين حال، حسين قناعتي رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران، در نشست هم انديشي با رؤساي بيمارستانهاي خصوصي، گفت: بعضاً کارهاي غير اخلاقي و غير قانوني مثل دريافت زيرميزي برخي پزشکان از بيماران صورت ميگيرد که از معضلات نگران کننده جامعه پزشکي شده است.

وي ضمن اذعان به غير واقعي بودن تعرفهها، افزود: بايد توجه داشت دريافت وجه نقد از بيماران غير قانوني است و افرادي که زيرميزي بگيرند و ما متوجه آن شويم، به طور مستقيم با آنها قطع همکاري خواهيم کرد.

قناعتي تاکيد کرد: ما نبايد بگذاريم وجهه پزشکي خراب شود و از بين برود. من مطمئن هستم پزشکان از دلسوزترين افراد جامعه هستند.

قناعتي گفت: اگر قرار باشد هر کسي قانوني براي خود تعيين کند، ديگر جايي براي نظم و انضباط اجتماعي باقي نميماند. اميدوارم چالشهاي پيش رو منجر به اتفاقات خوبي مثل اصلاح تعرفههاي پزشکي شود.

در همين حال، جامعه پزشکي بر اين باور است که بروز تخلف در حرفه پزشکي، ريشه در تعرفههاي غير واقعي دارد که به هيچ عنوان با هزينهها همخواني ندارد. يعني اگر بيمهها بپذيرند که پوشش تعرفهها را افزايش دهند، جامعه پزشکي هم متناسب با تعرفههاي واقعي، بهترين و با کيفيت ترين خدمت را ارائه ميدهد.

بابک شکارچي معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکي گفت: همان طور که از جامعه پزشکي انتظار ميرود در راستاي عملکرد بهتر نظام سلامت و ارائه بهترين خدمات درماني نهايت تلاش خود را انجام دهد، در مقابل از مسئولان ذي ربط نيز انتظار ميرود با فراهم نمودن شرايط مناسب از جمله تعيين تعرفههاي عادلانه و ارائه تسهيلات رفاه، انگيزه لازم را براي ادامه فعاليت همکاران در گروههاي مختلف پزشکي فراهم کنند.

وي با اشاره به مشکلات متعدد جامعه پزشکي از جمله افزايش هزينهها در بخش ملزومات مصرفي و تجهيزات، واقعي نبودن تعرفهها و عدم همخواني درآمد با هزينهها، افزايش ماليات، افزود: تا زماني که به مشکلات معيشتي و ساختاري جامعه پزشکي توجهي نشود، نميتوان از همکاران انتظار داشت که با فراغ خاطر به دنبال آموزههاي جديد در حوزه تخصصي خود باشند زيرا ديگر انگيزهاي براي ادامه کار نداشته و اغلب به مهاجرت روي آورده يا حرفه طبابت را رها ميکنند.

منبع: مهر

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.