اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

چين از اولين کشتي مکنده کربن در جهان رونمايي کرد

چين آنچه را که مي‌گويد اولين کشتي شناور توليد، ذخيره و تخليه (FPSO) مجهز به سيستم جذب کربن است را تکميل کرده است که گامي قابل توجه به سمت کاهش انتشار کربن در توليد نفت فراساحلي است.

چين از اولين کشتي مکنده کربن در جهان رونمايي کرد

اين افپياساو 330 متري در شانگهاي ساخته شده و تا پايان ماه جاري تحويل داده خواهد شد.

به نقل از آياي، اين کشتي که توسط شرکت دولتي صنايع سنگين کشتيراني اقيانوس کاسکو توسعه يافته است، ظرفيت توليد روزانه نفت تا 120 هزار بشکه را دارد و در عين حال دي اکسيد کربن توليد شده در طول سفر و فرآيندهاي استخراج خود را جذب و ذخيره ميکند.

 

اولين کشتي نفت مکنده کربن در جهان

 

اين رويکرد جديد براي کاهش اثرات زيستمحيطي حفاري دريايي طراحي شده است، بهويژه با توجه به اينکه توربينهاي گازسوز که معمولا در افپياساو استفاده ميشوند، انتشار دهندههاي اصلي دي اکسيد کربن هستند.

کشتي ساخت چين آلايندههاي خود را جذب ميکند و برق را از گرماي گازهاي خروجي مهار ميکند. هدف اين شرکت تطبيق توليد نفت با کنترل نوآورانه انتشار گازهاي گلخانهاي است.

اين کشور متعهد شده است که تا سال 2030 به اوج انتشار کربن برسد و تا سال 2060 به انتشار خالص صفر برسد.

ديگر شرکتهاي بزرگ نفت و گاز جهاني نيز به طرحهاي مشابه چشم دوختهاند. در ژانويه، اداره حمل و نقل آمريکا يک واحد توليد آمونياک با فناوري جذب کربن را تأييد کرد.

اين تحولات منعکسکننده شتاب فزايندهاي در صنعت براي پذيرش فناوريهاي پاکتر است که به دليل فوريت محدود کردن افزايش دماي جهاني به زير دو درجه سانتيگراد بالاتر از سطوح قبل از صنعتي شدن است.

اقدام چين براي تجهيز تأسيسات نفتي شناور به فناوري جذب کربن، فشار گستردهتري براي کاهش انتشار قابلتوجه مرتبط با استخراج نفت و گاز است.

بر اساس گزارش آژانس بينالمللي انرژي، استخراج، حمل و نقل و فرآوري نفت و گاز حدود 5.1 ميليارد تُن گازهاي گلخانهاي در سال 2022 توليد کرد که حدود 15 درصد از کل انتشارات مرتبط با انرژي در سراسر جهان را تشکيل ميدهد.

فراتر از حفاري دريايي، چين همچنان به دنبال پروژههاي تجديدپذير در مقياس بزرگ است.

سازندگان تجهيزات اين کشور توربينهاي بادي قدرتمندي ساختهاند که در هر چرخش انرژي بيشتري توليد ميکنند.

با اين حال، چين همچنين با چالش دور انداختن يا استفاده مجدد از اين اجزاي عظيم توربين زماني که به پايان عمر 20 تا 25 ساله خود ميرسند، مواجه است.

محققان در حال يافتن راههايي براي استفاده مجدد از تيغهها به عنوان مصالح ساختماني با ترکيب آنها در مخلوط سيمان و آسفالت هستند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.