اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

پيشگويي حضرت زهرا (س) از آينده اسلام

حضرت زهرا سلام‌الله عليها در ميان برترين خوبان درگاه الهي جايگاه ويژه‌اي دارند و از مقامي والا نزد خداوند متعال برخوردارند. اين مقام چنان برجسته است که اهل بيت وحي عليهم‌السلام آن بانوي بزرگوار را حجتي بر ساير امامان معرفي کرده‌اند.

پيشگويي حضرت زهرا (س) از آينده اسلام

حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها نه تنها مادون پيامبر گرامي اسلام صلياللهعليهوآله و اميرالمؤمنين علي عليهالسلام هستند، بلکه تجلي کمال انساني و الگويي بينظير براي تمامي مؤمنان به شمار ميروند. در منابع معتبر روايي، بارها بر جايگاه منحصربهفرد ايشان در نظام الهي تأکيد شده است، بهگونهاي که ايشان را محور رضايت الهي و واسطهاي براي دريافت رحمت بيپايان خداوند معرفي کردهاند.

يکي از مهمترين ميراث معنوي حضرت زهرا سلام الله عليها، مصحف فاطمه است که در آن، حقايق الهي و اسرار نهفتهاي از آينده جهان و جامعه اسلامي بيان شده است. اهل بيت عليهمالسلام، عمل به آموزههاي اين مصحف را راهي براي رسيدن به سعادت دنيا و آخرت دانسته و بر اهميت آن تأکيد کردهاند. اين کتاب معنوي که جز به دست معصومان نميرسد، برترين تقديرات الهي را در بر دارد و نشاندهنده ارتباط ويژه حضرت فاطمه سلام الله عليها با عالم ملکوت است. به اين ترتيب، مقام معنوي و علمي آن بانوي برگزيده، همواره الهامبخش جامعه اسلامي بوده و راهنمايي بيبديل براي گام برداشتن در مسير بندگي و توحيد به شمار ميآيد.

اين حقيقت را ميتوان در ميان سخنان و حکمتهاي برجايمانده از حضرت زهرا سلاماللهعليها مشاهده کرد، بهويژه آنجا که ايشان از آينده اسلام و پيامدهاي منفي بيتوجهي امت نسبت به ولايت اميرالمؤمنين علي عليهالسلام سخن ميگويند. خطبههاي حضرت زهرا سلام الله عليها پس از ماجراي غصب فدک، مملو از اشارات عميق به انحرافات امت و آينده تاريک ناشي از بيتوجهي به وصاياي پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله است. ايشان با بياني حکيمانه، نهتنها به وقايع جاري اشاره ميکنند، بلکه نتايج تصميمهاي اشتباه امت را نيز گوشزد ميکنند. اين سخنان، جلوهاي از مقام علمي و معنوي آن بانوي بزرگوار است که امتداد نگاه الهي در تحليل مسائل زمانه را آشکار ميکند. حضرت زهرا سلام الله عليها در بخشي از خطبه خود ميفرمايد:

«اَما لَعَمْرى لَقَدْ لَقِحَتْ فَنَظِرَةٌ رَيْثَما تُنْتِجْ ثُمَّ احْتَلِبُوا مِلْأَ الْقَعْبِ دَما عَبيطا وَذِعافا مُبيدا، هُنالِکَ يَخْسَرُ الْمُبْطِلُونَ وَ يَعْرِفُ التّالُونَ غِبَّ ما اَسَّسَ الْأَوَّلُونَ.» (الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي)، ج‏1، ص109)

ايشان با سوگند به جان خود تأکيد ميکنند بذر فساد و تباهى ريخه شد و هشدار ميدهند که امت اسلام بهجاي بهرهمند شدن از نعمات الهي، به خون تازه و زهر کشنده مبتلا خواهند شد و در آن هنگام گمراهان، زيان کجروى خود را خواهند ديد و آيندگان پيامد کار پيشينيان را خواهند دانست.

تاريخ اسلام به روشني تحقق وعدهها و هشدارهاي حضرت زهرا سلاماللهعليها را نشان ميدهد. امت اسلام پس از رحلت پيامبر اکرم صلياللهعليهوآله، با بياعتنايي به ولايت اميرالمؤمنين علي عليهالسلام و جسارت به خاندان وحي، دچار انحرافات عميق و عقبگردي محسوس از ارزشهاي الهي شد. اين انحرافها، امت را از مسير توحيد و عدالت خارج کرد و آنان را به سوي تسلط حاکمان جور سوق داد. اوج اين انحراف، در به قدرت رسيدن يزيد شرابخوار و فاسد به خلافت جامعه مسلمانان نمايان شد؛ حاکمي که نهتنها پايبند به اصول دين نبود، بلکه مقدسات اسلامي را نيز به سخره ميگرفت. اين وضعيت، پيامد طبيعي کنار گذاشتن ولايت الهي و سپردن امور دين و دنيا به دست افرادي نالايق بود.

اين انحرافات به شکافهاي عميق فکري و اعتقادي در ميان مسلمانان منجر شد. پس از آن، شعبههاي متعددي در دين اسلام شکل گرفت و امت پيامبر به فرقههاي گوناگون تقسيم شدند. همانگونه که رسول خدا صلياللهعليهوآله پيشتر پيشبيني کرده بودند، دين اسلام به هفتاد و سه فرقه تقسيم شد که تنها يکي از آنها بر حق باقي ماند. اين فرقهبنديها، علاوه بر تضعيف وحدت امت، زمينه را براي سوءاستفاده دشمنان اسلام و استمرار تسلط حاکمان ظالم فراهم کرد.

يکي از پيامدهاي منفي تعدد فرقهها در بدنه امت اسلامي، ظهور و گسترش گروههاي تکفيري و سلفي بود که آينده اسلام را با چالشهاي جدي روبهرو کرد. اين گروهها که ريشه در انحرافات اوليه از مسير ولايت و تفسير نادرست از آموزههاي اسلامي دارند، با تنگنظري و برداشتهاي سطحي از دين، ديگر مسلمانان را به راحتي تکفير ميکنند. در نتيجه، وحدت و همبستگي امت اسلامي بهشدت آسيب ديده و دشمنان اسلام از اين شکافها براي تحقق اهداف خود سوءاستفاده کردهاند. اين گروهها با رفتارهاي خشونتآميز و اعمال ضدانساني، چهرهاي نادرست و خشن از اسلام در جهان به نمايش گذاشتهاند که نتيجه آن، بدبيني عمومي نسبت به اين دين رحماني است. امروزه، گروههاي تکفيري مانند داعش و القاعده به بلاي جان مسلمانان جهان تبديل شدهاند. اين گروهها، نه تنها امنيت و آرامش کشورهاي اسلامي را مختل کردهاند، بلکه با تفرقهافکني، زمينه را براي دخالت قدرتهاي خارجي در امور مسلمانان فراهم کردهاند. در اينجاست که ارزش کلام حضرت زهرا سلام الله عليها برايمان آشکار ميشود که فرمود «آيندگان پيامد کار پيشينيان را خواهند دانست؛ وَ يَعْرِفُ التّالُونَ غِبَّ ما اَسَّسَ الْأَوَّلُونَ.» لذا بسياري از علماي اسلامي تأکيد کردهاند که ريشه اين افراطگراييها، کنار گذاشتن اصل ولايت و فاصله گرفتن از آموزههاي حقيقي اهل بيت عليهمالسلام است. بازگشت به مسير وحدت و پيروي از آموزههاي اصيل اسلامي، تنها راه مقابله با اين انحرافات و حفظ عزت و اقتدار امت اسلامي در برابر دشمنان است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.