تب دِنگي در برزيل در سال 2024 پس از رهاسازي ميليونها پشهي اصلاح ژنتيکيشده توسط برنامه جهاني پشه سازمان ملل، متحد چهار برابر شده است. طبق گزارش وزارت بهداشت برزيل، در پنج هفته اول سال 2024، بيش از 364000 مورد عفونت دِنگي گزارش شده است که 4 برابر بيشتر از موارد قبلي در همان دوره در سال 2023 است. افزايش چشمگير موارد دِنگي باعث شده است که برزيل ميليون ها دوز واکسن دِنگي را خريداري کند.
روزنامهي گاردين در ماه فوريه گزارش داد:
« وزارت بهداشت گفت که گسترش سريع دِنگي باعث مرگ 40 نفر شده و 265 نفر ديگر نيز تحت بررسي هستند. در بيانيه وزارتخانه آمده است که برزيل 5.2 ميليون دوز واکسن دِنگي را خريداري کرده است که توسط شرکت داروسازي ژاپني تاکدا توسعه يافته است و 1.32 ميليون دوز ديگر بدون هزينه براي دولت ارائه شده است. سه ايالت برزيل وضعيت اضطراري را اعلام کرده اند، از جمله دومين ايالت پرجمعيت، ميناس ژرايس، و منطقه فدرال، جايي که پايتخت اين کشور، برازيليا، واقع شده و با افزايش بي سابقهاي در عفونت ها مواجه است. مقامات بهداشتي برزيليا روز چهارشنبه اعلام کردند که واکسيناسيون کودکان 10 تا 14 ساله را با واکشن کيودنگا آغاز خواهند کرد. موارد دِنگي در برازيليا از ابتداي سال از مجموع کل سال 2023 فراتر رفته است، با ميزان عفونت 1625 مورد در هر 100000 نفر، در مقايسه با ميانگين ملي فقط 170 نفر. «
برنامه جهاني پشه سازمان ملل در سال 2023 برنامه اي را براي آزاد کردن ميلياردها پشهي اصلاح ژنتيکيشده در برزيل در طي يک دوره 10 ساله در تلاش براي ريشه کن کردن تب دنگي در اين کشور اعلام کرد. مرکز بهداشت عمومي هاروارد در اوت 2023 گزارش داد:
« مقامات بهداشتي برزيل در پنج شهر ابرهايي از پشههاي aedes aegypti را که در آزمايشگاه رشد کرده و به باکتري Wolbachia آلوده شدهاند، آزاد کردند که از انتقال ويروس دنگي به انسان جلوگيري مي کند. اين کشور اولين کشور خواهد بود که يک برنامه ملي براي آزاد کردن پشههاي اصلاح شده ولباچيا را راه اندازي مي کند که انتظار مي رود تا 70 ميليون نفر را در 10 سال آينده از تب دِنگي محافظت کند. و در حال ساخت يک کارخانه براي افزايش توليد پشه است: از سال 2024 اين کارخانه سالانه پنج ميليارد پشه توليد خواهد کرد. «[1]
شرکت بيوتکنولوژي «Oxitec» در آلمان، با سفارش و بودجهي اهدايي بنياد بيل و مليندا گيتس، کار دستکاري ژنتيک اين پشههاي و آلودگي آنها را با باکتري ولباچيا انجام داد.
اکنون يک سال پس از آغاز ابتکار پشه سازمان ملل در برزيل، موارد دِنگي به جاي کاهش، به شدت افزايش يافته است. به طور خاص، برنامه جهاني پشه پنجاه ميليون دلار کمک مالي از بنياد بيل و ملندا گيتس دريافت کرد. بنياد بيل و ملندا گيتس همچنين تحقيقات مربوط به واکسن تب دنگي را تامين مي کند.
دولت برزيل بيش از 5 ميليون دوز واکسن تب کنگو Qdenga را خريداري کرد که توسط داروساز ژاپني Takeda توليد شده است و همچنين ميليون ها دلار کمک مالي از بنياد بيل و ملندا گيتس دريافت کرده است. به عبارت ديگر، پول بنياد بيل گيتس در همه طرفهاي درگير در وضعيت، دخيل است؛ از پشههاي اصلاحپنتيکي که ظاهرا بحران دنگي را تشديد کرده است، تا تامين مالي شرکت هايي که واکسن تب دنگي را به برزيل ارائه مي دهند.
حقيقت امر اين است که براي ناظران مستقل کاملا واضح بود که رهاسازي صدها ميليون پشهي مبتلا به باکتري و دستکاري ژنتيکي شده، بيشتر شبيه يک حملهي بيولوژيک سراسري است تا راهبرد مقابله با يک بيماري عفوني نه چندان فراگير. بيل گيتس و بنياد او سابقهي بسيار سياهي در استفاده از مردم کشورهاي به اصطلاح «در حال توسعه» به عنوان موش آزمايشگاهي براي پروژههاي ديوانهوار و به شدت مشکوک دارد. پروژهي واکسن خوراکي فلج اطفال در هند و کشورهاي آمريکايي، دهها هزار کودک را در اين مناطق به بيماري فلج مبتلا کرد و گيتس داراي پروندهي مفتوح قضايي در اين کشورهاست.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.