اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

يمن سرمايه‌گذاران خارجي را از عربستان فراري داد

بر اساس گزارشي که وبگاه انگليسي «Arabian Gulf Business Insight» منتشر کرده سرمايه‌گذاران و معامله‌گران خارجي در هفته منتهي به 15 اکتبر(23 مهر 1405)، حدود 227 ميليون دلار از سهام عربستان را به فروش رسانده‌اند.

يمن سرمايه‌گذاران خارجي را از عربستان فراري داد

اين رقم در حالي ثبت شده که مجموع فروش سهام سعودي از سوي سرمايه‌گذاران خارجي از ابتداي سپتامبر تا 15 اکتبر به حدود 1.9 ميليارد دلار رسيده است.

 

افزايش ريسک جنگ، جذابيت بورس عربستان را کاهش داد

 

تحليلگران بازار معتقدند بخش قابل توجهي از اين خروج سرمايه را بايد در افزايش «ريسک جنگ» و تغيير نگاه سرمايه‌گذاران خارجي به عربستان جست‌وجو کرد.

بر اساس اين گزارش، حملات نيروهاي يمني به زيرساخت‌هاي عربستان از جمله تأسيسات شرکت نفتي آرامکو،موجب شده است مزيت اين کشور به‌عنوان يک بازار نسبتاً امن در بحبوحه بحران‌هاي منطقه‌اي تضعيف شود.

عربستان در مقطعي از تشديد درگيري‌هاي منطقه‌اي توانسته بود بخشي از سرمايه‌هاي خارج‌شده از ساير بازارهاي خاورميانه را جذب کند، اما اکنون افزايش حملات عليه خاک اين کشور، اين روند را معکوس کرده است.

«شاهرخ سليم»، تحليلگر مديريت پرتفوي در شرکت مديريت دارايي «مشرق کپيتال»، در اين‌باره گفته است که بازار سهام عربستان با فروش گسترده از سوي سرمايه‌گذاران خارجي مواجه شده و اين فروش تقريباً همه بخش‌هاي بازار را دربر گرفته است.

به گفته وي، حتي شرکت‌هاي بزرگ سعودي نيز شاهد خروج سرمايه بوده‌اند و مجموعه اين تحولات نشان‌دهنده افزايش «صرف ريسک» براي سرمايه‌گذاري در عربستان است؛ يعني سرمايه‌گذاران براي پذيرش ريسک فعاليت در اين کشور، بازده بيشتري مطالبه مي‌کنند.

سليم تأکيد کرده است که پيش از آغاز درگيري ميان عربستان و نيروهاي صنعا، بورس سعودي در مقايسه با بسياري از بازارهاي منطقه عملکرد بهتري داشت و در آن زمان اين ديدگاه در بازار وجود داشت که بخشي از سرمايه‌هاي خارج‌شده از ديگر بازارهاي منطقه به سمت رياض حرکت کرده است، زيرا عربستان به‌عنوان بازاري نسبتاً امن در نظر گرفته مي‌شد.

وي افزود که با افزايش حملات، اين جريان سرمايه نيز کاهش يافته است.

 

آرامکو هم از موج خروج سرمايه در امان نماند

 

شرکت نفتي آرامکو، بزرگ‌ترين شرکت عربستان و يکي از مهم‌ترين شرکت‌هاي نفتي جهان، نيز از موج فروش سهام توسط سرمايه‌گذاران خارجي در امان نمانده است.

بر اساس اين گزارش، آرامکو در ماه‌هاي گذشته به دليل افزايش قيمت نفت و رشد ارزش سهام، بخشي از بازدهي خود از ابتداي سال را به دست آورده بود، اما حملات به تأسيسات اين شرکت موجب شده بخشي از اين دستاوردها تحت تأثير قرار گيرد.

اهميت اين موضوع از آن جهت است که آرامکو نه‌تنها مهم‌ترين شرکت بورسي عربستان محسوب مي‌شود، بلکه جايگاه آن در اقتصاد اين کشور به اندازه‌اي است که هرگونه تهديد عليه تأسيسات و فعاليت‌هاي آن مي‌تواند مستقيماً بر ارزيابي سرمايه‌گذاران از ريسک اقتصادي عربستان اثر بگذارد.

 

هشدار درباره تداوم فرار سرمايه خارجي

 

«جنيد انصاري»، مدير استراتژي سرمايه‌گذاري و تحقيقات در شرکت مديريت دارايي «کامکو اينوست» کويت، نيز حملات عليه عربستان را يکي از مهم‌ترين موانع پيش روي سرمايه‌گذاري خارجي در اين کشور دانسته است.

وي تأکيد کرده است که براي بازگشت سرمايه‌گذاران خارجي، پيش از هر چيز بايد وضعيت امنيتي منطقه آرام شود.

انصاري همچنين گفته است ادامه فروش سهام سعودي از سوي سرمايه‌گذاران خارجي طي هفته‌هاي اخير، نشان مي‌دهد واکنش بازار بيش از آنکه ناشي از عوامل بنيادي شرکت‌ها باشد، به افزايش ريسک‌هاي ناشي از تحولات امنيتي مربوط است.

 

ناامني، ريسک سرمايه‌گذاري در عربستان را افزايش داد/دفاتر شرکت‌هاي خارجي در رياض تعطيل شد

 

تشديد حملات و پيامدهاي امنيتي آن، فعاليت‌هاي اقتصادي و سرمايه‌گذاري در عربستان را نيز تحت تأثير قرار داده است. تعويق کنفرانس سرمايه‌گذاري «دافوس صحرا» و لغو برخي رويدادها، نشانه‌اي از افزايش نگراني‌ها درباره امنيت فعاليت‌هاي اقتصادي در اين کشور است.

خبرگزاري فرانسه به نقل از يک مشاور دولت عربستان گزارش داده است که رياض نگران آن است که شرکت‌هاي خارجي، عربستان را در ارزيابي‌هاي خود به‌عنوان يک منطقه فعال درگيري طبقه‌بندي کنند؛ مسئله‌اي که در صورت تثبيت، مي‌تواند هزينه‌هاي بيمه و ريسک فعاليت شرکت‌هاي بين‌المللي در اين کشور را براي سال‌ها افزايش دهد.

همزمان، برخي شرکت‌هاي خارجي پس از تعطيلي فرودگاه بين‌المللي ملک خالد در 10 اکتبر، دفاتر خود در رياض را تخليه و فعاليت کارکنان را به دورکاري منتقل کرده‌اند. اين تغييرات در مراکز تجاري مهمي مانند مرکز مالي ملک عبدالله نيز مشاهده شده است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.