زندگي حدود 1500 دانشجوي خارجي در آمريکا پس از لغو ويزاي F-1 يا J-1 در هفتههاي اخير دچار آشفتگي شده است.
طبق تحقيق انجام شده توسط Inside Higher Ed، دانشجويان بيش از 240 دانشگاه آمريکايي با مشکل تغيير وضعيت قانوني اقامت خود روبهرو شدهاند، به اين معني که ديگر نميتوانند تحصيلات خود را شخصاً تکميل کنند و بايد به خانه بازگردند.
سه دانشگاه به ميدل ايست آي گفتهاند که هيچ اطلاع قبلي دريافت نکردهاند و دلايل اخراج دانشجويان نامعلوم است.
در مورد تغيير وضعيت اين دانشجويان نه با آنها و نه با دانشگاهها تماس مستقيمي گرفته نشده است. دانشگاه واشنگتن اعلام کرد ويزاي تحصيلي که 13 نفر از دانشجوياني که به تازگي ثبت نام کردهاند و 10 فارغالتحصيل کارشناسي که در دورههاي تحصيلات تکميلي ثبت نام کردهاند لغو شده است.
دانشگاه کانکتيکات هم اعلام کرد که ويزاي 12 دانشجو شامل شش دانشجوي کارشناسي و شش دانشجوي کارشناسي ارشد و همچنين يک فارغالتحصيل دوره حرفهاي کارشناسي ارشد در دانشگاه، لغو شده است. در همين حال، دانشگاه راتگرز در نيوجرسي هم خبر داد دهها دانشجوي اين دانشگاه تحت تأثير اين اقدام قرار گرفتهاند.
دانشگاه واشنگتن در بيانيهاي عمومي اعلام کرد که هيچ نشانهاي مبني بر لغو ويزاي دانشجويي به دليل هرگونه فعاليت سياسي وجود ندارد. اين دانشگاه افزود: ما هيچ نشانهاي نداريم که اين اقدامات به دليل يک فعاليت يا استفاده از حق آزادي بيان انجام شده باشد.
همه اين موارد يک ويژگي مشترک دارند: هيچ يک از دانشجويان به جرمي متهم نشدهاند. در عوض، دولت از قانوني مهاجرتي استفاده ميکند که به ندرت مورد استناد قرار ميگيرد که به وزير امور خارجه اجازه ميدهد در صورتي که وي حضور آنها را تهديدي براي سياست خارجي ايالات متحده بداند، ميتواند ويزاي آنها را لغو کند.
در پايان ماه مارس، مارکو روبيو، وزير امور خارجه آمريکا گفت که اگر دانشجويان در فعاليتهاي اجتماعي شرکت کنند واشنگتن هرگونه رواديدي را که قبلاً صادر شده بود لغو خواهد کرد. او طي يک کنفرانس مطبوعاتي گفت: ما به شما ويزا داديم که بياييد و تحصيل کنيد و مدرک بگيريد، نه اينکه تبديل به يک فعال اجتماعي شويد که دانشگاه ما را خراب ميکند.
او همچنين در آن زمان اعلام کرد که ممکن است بيش از 300 ويزا را باطل کرده باشد. او گفت: در اين مرحله احتمالاً بيش از 300 ويزا باشد. ما هر روز اين کار را انجام ميدهيم. اميدوارم اين کار بهزودي تمام شود و از شر همه آنها خلاص شويم اما هر روز به دنبال اين ديوانهها هستيم که همه چيز را خراب ميکنند.
امير مکلد، وکيل مستقر در ميشيگان که وکالت معترضان حامي فلسطين را برعهده داشته است، گفت که روبيو مخالفان را به عنوان يک تهديد امنيت ملي جلوه ميدهد. وي افزود: آنچه ما ميبينيم و شاهد آن هستيم، تلاشي هماهنگ براي مجازات دانشجويان معترض است، به ويژه وقتي صحبت از تظاهرات طرفدار فلسطين ميشود. اين قبلاً تنها يک مخالفت سياسي عادي بود.
مکلد گفت که با وجود اينکه اعتراض در کشور رفتار مجرمانه محسوب نميشود، دانشجويان به دليل اعتراضات خود هدف قرار مي گيرند. وي افزود که وکلاي مهاجرت به دليل کارشان توسط دولت فعلي مورد هدف قرار ميگيرند، زيرا رويکرد دولت فعلي در جنگ غزه را به چالش ميکشند.
اين وکيل ادامه داد: در ماه آوريل، در حالي که از تعطيلات خانوادگي خود از جمهوري دومينيکن بازگشته بود، توسط مأموران مهاجرت فدرال در فرودگاه ديترويت بازداشت شد و از او خواستند تلفن همراه خود را تحويل دهد. وي افزود: من در مرز بازداشت شدم صرفاً به اين دليل که وکيل يک دانشجوي معترض هستم. اينها تاکتيکهاي ارعاب و تلاشهاي دولت براي منصرف کردن وکلاي مدافع از ايفاي نقش خود است.
در همين حال، از آنجايي که دلايل لغو رواديد براي دانشجويان ارائه نميشود، مشخص نيست که آيا آنها ميتوانند کاري براي به چالش کشيدن آن انجام دهند يا خير. برخي از دانشجويان براي جلوگيري از بازداشت توسط مأموران مهاجرت و گمرک، کشور را ترک ميکنند، در حالي که برخي ديگر پروندههاي حقوقي را عليه دولت فدرال آغاز کردهاند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.